19-07-2016

Ideetjes voor een gezonde vakantie! 

De vakantieperiode is voor de meesten weer aangebroken. Het ideale moment dus om wat tips te geven voor een gezonde en verantwoorde vakantie!

Gezonde hapjes mee op reis 

Als je een lange reis gaat maken of een dagje weg gaat dan zijn de volgende hapjes lekker om mee te nemen en ze geven tegelijkertijd ook energie. Ook een goede tip dus om mee te nemen tijdens een wandeling of fietstocht. Denk aan een gevuld speltbrood, gekookte eitjes met wat kruidenzout, rauwkost zoals reepjes paprika, wortel, komkommer, tomaatjes, bleekselderij met een lekkere dip zoals bijvoorbeeld kerriehummus, een vrolijk gekleurde fruitsalade, noten, energierepen (of deze) of muffins.

Geen tijd om iets lekkers te bakken? Dit kan ook een paar weken eerder gebakken of gemaakt worden en ingevroren worden. De dag van vertrek haal je het uit de vriezer en neem je het mee. 

Makkelijk salades op het vakantieadres of thuis 

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, het is wel zo fijn als het eten snel op tafel staat. Salades zijn dan snel en gemakkelijk. Je kunt hiervoor volkorenpasta of couscous koken en dit besprenkelen met boter of olie. Vervolgens kun je er van alles aan toevoegen wat graag gegeten wordt. Tomaat, komkommer, bosui, rucola of veldsla, avocado, blokjes paprika enzovoorts. Op smaak brengen met wat zout en peper, verse kruiden en wat noten, pompoenpitten en/of pesto. Deze voedzame salades zijn ook erg handig om mee te nemen voor de lunch, thuis of onderweg. Een aantal lekkere en Zomerse salades:

Geitenkaas salade

Pasta salade

Pasta salade met kip (glutenvrij)

Kip-Mango salade

Kip salade

Witlof salade

 

Tips tegen wespen, muggen en vliegen 

Last van muggen of wespen in de zomer? Bestrijd ze op een natuurlijke manier, thuis of op de camping. Wespen hebben bijvoorbeeld een hekel aan de geur van kruidnagels, wierook, ui en munt. Muggen kun je bestrijden met citroenmelisse, tea tree, knoflook, lavendel en citronella olie. Vliegen houd je buiten de deur met horren, maar eenmaal in huis hebben ze een hekel aan de lucht van azijn, kruidnagels en basilicum. 

Meer gezonde vakantieideeen? Lees de blog van Christine van vorig jaar!

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
251