Woensdag 15 jan 2014

Wiflofsalade!


Er was aardig wat vraag naar witlofrecepten. Zelf eet ik het heel regelmatig, want we zijn dol op witlof. Maar ik kwam er inderdaad achter dat er maar weinig witlof op m'n blog stond ;-)

Bij deze dus een lekkere witlofsalade, lekker als bijgerecht of als lunch!


Witlofsalade!

Ingrediënten:
2 stronken witlof, 1/2 appel met schil, handje walnoten, 2 (biologische) mandarijnen, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel kwark of Griekse yoghurt, peper,

Snijd de witlof en appel in julienne reepjes. Breek de walnoten en snijd de partjes uit de mandarijnen. Knijp het overige vocht uit de schilletjes uit in een kommetje.
Meng de witlof, appel, mandarijnpartjes en walnoot met elkaar. Klop de mayonaise met de kwark, mandarijnsap en wat peper tot een dressing. Serveer bij de witlofsalade.
Je maakt de salade wat pittiger met wat brokjes geitenkaas!

Tip: in plaats van mandarijnen kun je ook sinaasappel gebruiken.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Een verjaardagstraktatie bedenken valt soms niet mee. Laat staan als de traktatie ook nog...
lees verder
Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder
Een lekkere eenvoudige smoothie die je op elk moment van de dag kunt drinken. De heerlijke...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat vragen over mayonaise. Welke ik gebruik en of ik ook een recept had....
lees verder
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk...
lees verder

11 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 16 jan 2014 om 11:56
    Hallo Williene,
    Wat bedoel je met de partjes uit de mandarijn snijden? En wat hou je dan over om uit te persen?
    Ben nog maar een beginner in kokkerellen, en omdat mandarijntjes uit parten bestaan, snap ik het snijden niet :-)
    Bedankt!
    Petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 16:26
      Ha Petra en Marjan!

      Sorry voor m'n onduidelijkheid ;-) Ik had het al eens eerder uitgelegd, vandaar dat ik het nu zo had beschreven. MAar omdat ik geen mandarijn uit blik gebruik snijd ik de partjes ui z'n vel. Dan heb je partjes zonder de harde schilletjes. Ik schil de mandarijnen dik, zodat de buitenste schil al weg is. Dan snijd ik de mandarijnpartjes uit hun vel en deze gebruik ik voor de salade. Je houdt dan een 'velletjesgeraamte' over die je kun uitknijpen waar het sap dan uit komt. Hopelijk heb ik het zo wat duidelijker omschreven ;-)

      Leuk dat je 'm al hebt geprobeerd, Marjan! Fijn dat het smaakte.

      We hopen inderdaad te gaan verhuizen in maart. We blijven gewoon in Putten wonen, maar bij dit huis zit een ruimte voor kantoor o.i.d. Hier wil ik graag een workshopruimte van maken. Eind febr. krijgen we de sleutel, dus moet even kijken wat er aan moet gebeuren en hoeveel personen ik kwijt kan! Wil dan ook graag andere types workshops aanbieden, dus je hoort het al, ideeën genoeg ;-)

      Groetjes, Williene
    • Anonymous
      Anonymous donderdag 16 jan 2014 om 15:18
      haha, ik snapte hem ook niet@@@ Maar ik heb het sap eruit geperst, dit voor de dressing gebruikt en de stukjes mandarijn door de salade gedaan, en willienne, het was heerlijk, gewoon zo lekker als lunch.

      En je heb het over verhuizen, waar ga je wonen???
      Heb je nu een groter huis, of een ruimte extra om workshops te geven?
      leuk, wie weet kom ik ook nog eens, gewoon voor de gezelligheid.

      groetjes Marjan.
  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool woensdag 15 jan 2014 om 21:19
    Bedankt voor de tip. Gaan we ook eens proberen. Ben ook dol op witlof.
    Ik doe het vaak met banaan en rozijnen en ook walnoten:-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 09:59
      Succes, Francien! Banaan, is dat lekker?? Ga ik ook eens testen ;-) Bedankt!
  • Grace
    Grace woensdag 15 jan 2014 om 16:27
    Twee dingen die er voor mij uit moeten: walnoten en appel. Ivm allergie. Verder lijkt het me erg lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 09:59
      Je kunt dat ook weer vervangen voor iets wat je wel mag? Peer, rozijntjes, andere noten? Succes!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 15 jan 2014 om 10:59
    Zo maak ik hem ook ongeveer, alleen geen walnoten, maar ei en saladekruiden van piramide. Gisteren nog gegeten met een bieflapje erbij en lekkere bruine jus.

    Groeten,
    Marina
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 09:58
      Klinkt goed, Marina!
  • Liek
    Liek dinsdag 09 sep 2014 om 15:02
    Hoi Williene, even een vraagje, door welk ingrediënt zou jij walnoot dan vervangen? Mijn man heeft notenallergie en het is dus niet handig om welke noot dan ook te gebruiken :) groetjes
    • Smakelijck woensdag 10 sep 2014 om 09:23
      Je kunt in plaats van noten ook zonnebloempitten of pompoenpitten toevoegen! Ook erg lekker. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190