Donderdag 09 aug 2012

Whiskey-cocktailsaus!


Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey!
Lekker als dipsaus, bij de bbq, bij vlees etc.

Whiskey-cocktailsaus

Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt of bijv. Belze Majoneis), 1 eetlepel tomatenketchup (natuurwinkel), half dopje whiskey, 1 el crème fraiche, peper

Bereiding:
Meng alle ingredienten tot een saus en breng het op smaak met peper. Als je geen alcohol wilt gebruiken laat je de whiskey weg uit het recept.

En omdat deze het altijd goed doet, ook maar de knoflooksaus erbij ;-)

Knoflooksaus:

Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel (griekse) yoghurt, 1 kleine teen knoflook geperst, 1 eetlepel heel fijngesneden peterselie, zout en peper

Bereiding:
Meng alle ingredienten tot een saus en breng op smaak met zout en peper.


Een stol kan bijna niet ontbreken rond de Kerstdagen. Daarom een recept voor een heerlijk zachte,...
lees verder
Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me...
lees verder
Het is nu de tijd om te gaan zaaien. Degene met een eigen moestuin zullen vast en zeker volop aan...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder
Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de...
lees verder
En weer een nieuwe maand is aangebroken! We gaan nu echt richting de wintergroenten! Nog even...
lees verder

8 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 24 jan 2013 om 15:35
    Leuke site, veel ideeén opgedaan bedankt Grt Willem
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 jan 2013 om 18:07
      Dankjewel voor je reactie! Leuk om te horen.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 23 jan 2013 om 18:37
    Fondue dus de whiskeysaus gaat weer gebruikt worden,ben stapel op die saus:-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 jan 2013 om 10:58
      Wat leuk, Gerdien! Je hebt wel echt je favorieten he, haha!
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad dinsdag 18 sep 2012 om 18:13
    Die whisky saus was ook erg lekker bij de verse worst die we vanavond hadden:-)

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 18 sep 2012 om 19:09
      Wat leuk Gerdien! Fijn dat het heeft gesmaakt.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad donderdag 09 aug 2012 om 15:48
    Dank je wel Williene, heb zaterdag een barbecuefeest en ik smokkel mijn eigen sausjes mee:-)
    Ik ga het proberen, zonder whisky, ik houd niet van drank, maar je bent een kei, dank je wel.

    Groetjes Gerdien
    Trouwens de bio ketchup van Heinz bevat invert suikersiroop, dus die is er bij mij weer vanaf, de gewone is goed,raar maar waar.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 10 aug 2012 om 17:39
      Graag gedaan!

      En bedankt voor je oplettendheid, volgens mij heeft AH ook een biologische zonder suikers, moet ik even naar kijken vanavond ;-)

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190