Donderdag 09 aug 2012

Whiskey-cocktailsaus!


Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey!
Lekker als dipsaus, bij de bbq, bij vlees etc.

Whiskey-cocktailsaus

Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt of bijv. Belze Majoneis), 1 eetlepel tomatenketchup (natuurwinkel), half dopje whiskey, 1 el crème fraiche, peper

Bereiding:
Meng alle ingredienten tot een saus en breng het op smaak met peper. Als je geen alcohol wilt gebruiken laat je de whiskey weg uit het recept.

En omdat deze het altijd goed doet, ook maar de knoflooksaus erbij ;-)

Knoflooksaus:

Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel (griekse) yoghurt, 1 kleine teen knoflook geperst, 1 eetlepel heel fijngesneden peterselie, zout en peper

Bereiding:
Meng alle ingredienten tot een saus en breng op smaak met zout en peper.


Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Wat in Nedeland de tosti is, is in Mexico de quesadilla. Alleen dan niet met brood maar met...
lees verder
Heerlijk deze worteltjes. Teus wil ze inmiddels niet meer anders, en veel mensen die normaal...
lees verder
Een lekker toetje, ontbijt of als lekker tussendoortje. Deze smoothie is makkelijk te maken en...
lees verder
Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder
Het is heerlijk weer vandaag, dus tijd voor een verfrissend recept! Regelmatig zijn er vragen...
lees verder

8 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 24 jan 2013 om 15:35
    Leuke site, veel ideeén opgedaan bedankt Grt Willem
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 jan 2013 om 18:07
      Dankjewel voor je reactie! Leuk om te horen.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 23 jan 2013 om 18:37
    Fondue dus de whiskeysaus gaat weer gebruikt worden,ben stapel op die saus:-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 jan 2013 om 10:58
      Wat leuk, Gerdien! Je hebt wel echt je favorieten he, haha!
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad dinsdag 18 sep 2012 om 18:13
    Die whisky saus was ook erg lekker bij de verse worst die we vanavond hadden:-)

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 18 sep 2012 om 19:09
      Wat leuk Gerdien! Fijn dat het heeft gesmaakt.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad donderdag 09 aug 2012 om 15:48
    Dank je wel Williene, heb zaterdag een barbecuefeest en ik smokkel mijn eigen sausjes mee:-)
    Ik ga het proberen, zonder whisky, ik houd niet van drank, maar je bent een kei, dank je wel.

    Groetjes Gerdien
    Trouwens de bio ketchup van Heinz bevat invert suikersiroop, dus die is er bij mij weer vanaf, de gewone is goed,raar maar waar.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 10 aug 2012 om 17:39
      Graag gedaan!

      En bedankt voor je oplettendheid, volgens mij heeft AH ook een biologische zonder suikers, moet ik even naar kijken vanavond ;-)

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190