Zaterdag 26 feb 2011

Vruchtenyoghurt!

Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat? Niet veel in ieder geval. Wat zit er wel in? Ehm, yoghurt, suiker in het meest positieve geval anders krijg je aspartaam, acesulfaam-K, sacharine, cyclaamzuur, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, en als je een beetje geluk hebt jawel, het is vruchtenyoghurt dan zit er een heel klein beetje fruit in.

Dat kan beter. Met een kleine moeite heb je zelf vruchtenyoghurt op tafel waarvan je weet wat je eet.

Je neemt een hoeveelheid volle biologische yoghurt of kwark en een paar lepels (naar smaak) vruchtenjam, bijvoorbeeld zelfgemaakte of suikervrije jam van de natuurwinkel (Fior di Frutta. St. Dalfour heeft ook suikervrije jams. Dit roer je door elkaar en je hebt vruchtenyoghurt. Voor aardbeienyoghurt gebruik je aardbeienjam, voor frambozenyoghurt frambozenjam/confiture, voor sinaasappelyoghurt sinaasappeljam/confiture etcetera. Ja echt, zo simpel is het. Nog lekkerder is het om natuurlijk vers fruit te gebruiken. Dit maal je, voordat je het door de yoghurt roert even fijn in de keukenmachine. 

Wat ook heerlijk is om hierbij geklopte slagroom (gezoet met biologische honing) toe te voegen. Dan heb je vruchtenroomyoghurt. Ik kan hier niet in woorden uitdrukken hoe lekker dat is! Dat moet je proeven!

Liefs, Williene

    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder
Dit is een heerlijk recept. Je kunt het ook gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je het 's...
lees verder
Vooral in het weekend maak ik vaak heerlijke lunchgerechten klaar. Lekker uitgebreid...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de vraag of ik ook een recept had voor eierkoeken. Nu eet ik...
lees verder
Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur...
lees verder
Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van...
lees verder

6 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 02 apr 2013 om 16:19
    goed idee...
    wij eten ook weleens zelfgemaakte bananen yoghurt:
    je doe gewoon een paar scheppen kwark, een scheut yoghurt, een paar banenen en desnoods ook nog slagroom in een bak, en dat pureren.
    we smullen er van...
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 02 apr 2013 om 21:01
      Mmm, dat klinkt ook erg lekker ;-) Bedankt voor de tip!
  • Ida
    Ida vrijdag 20 jan 2012 om 09:49
    Dit is inderdaad heel simpel maar erg lekker! De jongens houden hier niet van yoghurt/kwark, maar ik had er wat slagroom en aardbeienjam doorgedaan...en het was smullen!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 jan 2012 om 10:30
      Leuk!
  • Carina
    Carina zaterdag 09 mei 2015 om 12:05
    Hoi Williene, Hoe lang kun je dit bewaren? Kun je dit ook goed invriezen? Groetjes Carina
    • Smakelijck zaterdag 09 mei 2015 om 16:22
      Ik zou het niet langer dan 1-2 dagen bewaren. Invriezen kan wel, maar dan zou ik het eten als yoghurtijsjes ;-) Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190