Maandag 18 aug 2014

Voedzaam overnight ontbijt!

 

Ontbijten zonder brood is niet moeilijk. Er zijn heel wat manieren om gezond én voedzaam te ontbijten en om zonder hongergevoel de ochtend door te komen. Eén van die ontbijtjes is voor mij zéker een ontbijt met havermout.

Er zijn verschillende varianten om te ontbijten met havermout, en ook de overnight oats kun je hier al vinden. Dit recept is een iets frissere variant, en ik vind 'm persoonlijk lekkerder. Het is makkelijk én snel en dat vind ik héél belangrijk voor een ontbijt, want 's ochtends heb ik echt nog geen zin om hele kunstwerken in elkaar te draaien ;-) En vooral niet als de kinderen op tijd op school moeten staan. Alleen moet je 's avonds wel even alles door elkaar roeren en in de koelkast zetten. Want als je dát vergeet... Tja, dan heb je geen ontbijt! 

 

Voedzaam, overnight ontbijt!

Ingredienten voor 1 á 2 personen (voor mezelf vind ik deze hoeveelheid teveel. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon).:

250 gram biologische kwark of Griekse yoghurt, 3 eetlepels (glutenvrije) havermout, 2 eetlepels kokosrasp, 1 banaan, 2 handen vol blauwe bessen, 1 eetlepel biologische honing, eventueel wat kokoschips ter garnering.

Bereiding:

Prak de banaan en meng deze met de havermout, kokosrasp, kwark en 1 hand blauwe bessen. Meng goed door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast. Schep de volgende ochtend goed door elkaar en garneer met de rest van de bessen, wat kokoschips en wat honing. Eet smakelijck!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Na mijn vorige blogbericht over het wassen van je binnenkant, nu iets over de voedselvertering en...
lees verder
Met het warme weer heb je niet veel zin om iets ingewikkelds te maken. Vooral een lekkere koude...
lees verder
Het zit overal in. In je brood, je kant en klare soep tot in babyvoeding. Waar heb ik het over?...
lees verder
Het seizoen van het zomerfruit is al een beetje voorbij, maar toch nog een blog over het...
lees verder
Een regelmatig terugkerende vraag. Wat is nu beter voor je? Roomboter of margarine.  Hier...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder

9 opmerkingen
  • Miranda
    Miranda maandag 18 aug 2014 om 11:26
    Nooit geweten dat het ook met yoghurt of kwark kon, ik doe het altijd met amandelmelk. Bedankt voor de tip, ga het zeker eens proberen!
    • Smakelijck maandag 18 aug 2014 om 11:49
      Persoonlijk vind ik het lekkerder, Miranda, vooral in de zomer! Succes met het recept!
  • Jansje
    Jansje maandag 18 aug 2014 om 13:02
    Supper lekker heb het net gisteren gegeeten de yogert. het ik echt supper lekker. Had er verse bosbessen sap door gedaan haden we donderdag geplukt in ermelo leuk adresje. Had het in gemaakt in klein flesjes dus kan ik nog een poosje gezond genieten. Gr jansje
  • Gerlinda
    Gerlinda dinsdag 19 aug 2014 om 21:12
    super lekker en zeker zeer voedzaam! Echt een ontbijtje voor ons!
    • Smakelijck woensdag 20 aug 2014 om 14:33
      Leuk, Gerlinda!
  • Rieneke
    Rieneke woensdag 20 aug 2014 om 19:45
    Het smaakte super! Dit ga ik vaker eten!
    • Smakelijck donderdag 21 aug 2014 om 12:49
      Leuk, Rieneke!
  • Agnes
    Agnes zaterdag 23 aug 2014 om 09:32
    Erg lekker!! Ik heb al meerdere keren havermout geprobeerd, maar vond het steeds niet lekker. Nu zag ik dit recept en wilde het toch nog weer eens proberen. Maar dit is echt heerlijk! Dit ga ik vaker eten! Bedankt!
    • Smakelijck maandag 25 aug 2014 om 09:11
      Goed om te lezen, Agnes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190