Dinsdag 01 mrt 2011

Vlees in Zoete Soyasaus!

Ingredienten:

2 kipfilets in reepjes gesneden, 4 eetlepels soyasaus (Yakso), 2 eetlepels gembersiroop(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 3 eetlepels zoete chilisaus(Yakso - E-nummervrij, niet suikervrij), 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, halve theelepel kerriepoeder of Vadouvankruiden, snuf chilipoeder (of meer, ligt eraan hoe pittig je het hebben wilt), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 rode en 1 groene paprika

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, de paprika en het vlees in reepjes, de knoflook in kleine stukjes. De poeders en de sauzen meng je met elkaar.

Verhit kokosolie in de wok/braadpan,  bak de ui en paprika even aan en haal deze weer uit de pan. Doe nu het vlees in de pan met de knoflook en bak deze om en om aan. Voeg de ui en de paprika weer toe aan het vlees. Voeg nu ook de saus toe en  laat ongeveer 5 minuten sudderen. Zet de laatste paar minuten nog even het vuur hoor en serveer direct.

Dit is een heerlijk gerecht met de Chinese nasi!

Liefs, Williene

Al eerder heb ik geschreven over verzorgingsproducten, o.a. hier en hier. Maar wat is er nu...
lees verder
Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral...
lees verder
Als ik ergens fan van ben geworden in de afgelopen jaren dan is het de avocado. Ik doe het overal...
lees verder
        Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede...
lees verder
Bij patat is het vaak wel lekker om er wat 'bij' te hebben. Maar als je E-nummervrij gaat eten is...
lees verder
Op workshops maar ook om mij heen hoor ik regelmatig de vraag wat nu gezond, e-nummervrij,...
lees verder

4 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 08 aug 2012 om 20:55
    Ha Gerdien,

    Graag gedaan hoor! Hier gebruik ik inmiddels ook geen bruine suiker meer maar palmsuiker ;-) Zo zie je maar weer hoe snel alles kan veranderen...

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 08 aug 2012 om 19:02
    We hebben het bovenste gedeelte gemaakt met een groentestoofpot en rijst, was ook heerlijk.
    Bedankt voor alle leuke ideeen, en het inspireert ons tot het maken van weer andere dingen, we gebruiken soms een saus, of andere combinatie voor wat anders.
    Ws lekker, bedankt, en weer een dag vegetarisch gegeten, het gaat goed.
    O ja, we hadden geen bruine suiker en hebben palmsuiker gedaan, ging ook prima.

    Groetjes gerdien
  • Max
    Max maandag 29 sep 2014 om 19:28
    Lekker recept! Welke soyasaus bedoel je? zout of zoet? Dank je! Groeten Max
    • Smakelijck maandag 29 sep 2014 om 20:20
      Ik gebruik hiervoor de gewone Soya, niet de zoute variant, want hierin zitten veel onnodige toevoegingen. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190