Vrijdag 04 mei 2012

Vega-burgers!

Wij eten ongeveer 3 keer per week vlees en 1 keer vis. De rest wordt dus vegetarisch gegeten. En dat gaat prima, niemand die dan het vlees mist. Met deze vega-burgers is het probleem helemaal opgelost, want dat kan prima dienst doen als vleesvervanger.

Vega - kaas - burger:

Ingredienten voor ongeveer 6 burgers:
200 gram geraspte kaas, 2 eieren, 2 sneetjes brood, verkruimeld in bijv. de keukenmachine, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 1 tl paprikapoeder, handje fijngehakte peterselie, 3 stengels bosui fijngehakt, zout en peper.

Meng alle ingredienten goed door elkaar. Maak er nu met je handen platte burgers van. Rol deze burgers door paneermeel en bak de burgers om en om in olie bruin en knapperig.

Tips:
*I.p.v. bosui kun je ook een gewone ui toevoegen. Of voor de pittigheid een rode peper.
*Varieren met andere kruiden zoals chili, cayennepeper, italiaanse kruiden etc.

 

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je...
lees verder
          Een echte klassieker, dit recept. Hij komt...
lees verder
Heb je nog niets lekkers gebakken voor 't weekend? Dan kan ik je deze aanbevelen ;-) Normaal koop...
lees verder
Nog op zoek naar een leuk hapje voor Oudjaarsavond? Deze is zó gemaakt en hier erg favoriet bij...
lees verder
Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over...
lees verder
Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten,  jullie...
lees verder

29 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 06 sep 2013 om 18:52
    ik ga dit volgende week een keertje maken. de kids vragen nog wel eens waar het vlees is. wij eten nu minder vlees dan eerder.
    nu een vraagje...de peterselie moet dat verse zijn of kan dat ook uit potje?? die heb ik wel in huis namelijk.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 06 sep 2013 om 19:08
      Leuk! Dit zullen ze vast lekker vinden. Verse peterselie is lekker, maar gedroogd is ook prima hoor. Zou ik een eetlepel gebruiken.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 10 jul 2013 om 17:35
    Ha Williene,

    door jou aten we vandaag voor het eerst in ons leven een vegaburger! Wow, wat zijn deze lekker! 200 gr. kaas leek mij wat veel. Daarom wat minder gedaan.
    Het mengsel was bij mij trouwens niet echt plakkerig.
    Het bakken van de burgers vergt nog wel wat oefening. Een aantal burgers viel tijdens het bakken uit elkaar...
    Gebruik jij bij deze burgers ook een kookring?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 10 jul 2013 om 21:01
      Wat leuk zeg! Ik denk dat doordat je minder kaas hebt gebruikt de burgers uit elkaar vielen. Je hebt wel wat nodig voor de binding zeg maar. Ik gebruik bij deze burgers ook de ring, dan kun je ze wat steviger aanduwen.

      Fijn dat ze in de smaak zijn gevallen!

  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 10 apr 2013 om 02:57
    Hallo Williene,

    Ja ik bak ze gewoon, maar wij paneren ze niet, en doen ze tussen de grillplaat,(dubbele grillplaat uiteraard) en dat werkt heel goed, je krijgt alleen geen burgers, maar meer schnitzelachtige vorm, maar het smaakt even goed hoor:-)
    En ik heb het recept weer op facebook staan omdat iemand er om vroeg, en ook iemand waarmee ik mail over e-nummers gaat het morgen eten, dit is wel 1 van je toppers hoor:-)
    Ik stuur trouwens iedereen naar je site als het ovr recepten gaat, ik ben zelf zo enthousiast behalve over die avocado chocolademousse dan, ha,ha,
    Zo en nu ga ik gauw naar bed, wederom laat, zoals altijd.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 10 apr 2013 om 14:54
      Ha,

      Wat een goed idee zeg! Ik heb niet zo'n grillplaat, maar lijkt me ideaal! Ik zag het inderdaad staan, bedankt voor het delen, heel lief ;-)

      Die chocomousse moet je inderdaad van houden, ik vind het wel grappig dat je 'm zo vies vond, haha!

      Succes met alles!

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad dinsdag 09 apr 2013 om 19:56
    Ze stonden vandaag weer op het menu, heb er meteen twaalf gemaakt, en ze liggen netjes in de vries, dit is echt een aanrader voor de mensen die nog nooit een vegaburger hebben gegeten.
    Ik heb het normaal ook niet zo op die gevallen, maar deze zijn net zo lekker dan een stukje vlees, en nog gezond ook:-)

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 09 apr 2013 om 20:45
      Wat leuk weer om te lezen, Gerdien! Jij vriest ze gebakken in of niet? Ga ik ook eens proberen! Mijn zus had ze pas ook gemaakt, en die was ook zo enthousiast ;-) Maar dat had je al gelezen, op facebook ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zondag 17 mrt 2013 om 17:21
    Hoi Williene,

    Ze waren echt heerlijk (daar heb ik die vieze handen, die je ervan krijgt, zeker voor over :-)). Een aanrader en dit is zeker een blijvertje. Nu nog die met kikkererwten proberen.

    Groetjes, Deborah
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 mrt 2013 om 12:02
      Dankjewel Deborah! Leuk om te horen. Toevallig had ik ze afgelopen week ook weer gemaakt en toen zei m'n man ook al dat ze toch zo ontzettend lekker waren! Vaker maken dus maar ;-)

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad vrijdag 22 feb 2013 om 18:01
    Hallo Williene,

    Heb er net ook een aantal gemaakt, ik bevries ze altijd gebakken, gaat goed, ze worden iets slapper de tweede keer, maar het blijven super burgers, ben er nog steeds super enthousiast over, en vandaag staan ze op het menu:-)

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 feb 2013 om 21:19
      Geweldig om te horen, Gerdien! Leuk!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zondag 13 jan 2013 om 22:42
    Hoi williene,kan je deze burgers denk je invriezen?
    Zoja, Na of voor het bakken?
    Alvast bedankt!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 jan 2013 om 14:49
      Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk van wel. Ik zou ze dan voor het bakken invriezen en bevroren bakken.

      Succes!
  • Gerdien
    Gerdien dinsdag 22 mei 2012 om 18:18
    Het is jammer dat je de brede glimlach om mijn mond niet kan zien, we hebben genoten, dit komt bij ons op het menu te staan, dat is zeker.
    Heerlijk, en we gaan meer proberen uit je lijst, ik ben helemaal onder de indruk.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 mei 2012 om 19:08
      Haha, ik hoef je geen succes meer te wensen want je hebt ze al gemaakt! Wat ontzettend leuk dat ze zo in de smaak zijn gevallen! Geeft me weer energie om door te gaan! Dankjewel! Succes met de lijst... ;-)

      Groetjes, Williene
  • Gerdien
    Gerdien dinsdag 22 mei 2012 om 00:02
    Deze gaan wij morgen maken, ik ben zo benieuwd, ik eet wel eens vegetarisch, maar nog nooit zelf zoiets gemaakt, het is niet te moeilijk, en ik laat je nog weten hoe we het vonden, ik heb nu al helemaal kriebels in mijn buik, want het lijkt me leuk:-)
    Groetjes Gerdien
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 09 mei 2012 om 19:10
    Hoi Williene,

    Ze stonden vanavond op het menu .... en door allen goedgekeurd, had ik niet op durven hopen ! Onze zoon moest er wel even aan wennen, z'n vlees gaat zeker 10x zo snel naar binnen. Erg moedig, want hij moet zich door deze manier van eten het meeste aanpassen (lust láng niet alles, en het lekkere verdwijnt). Maar zo houden we het steeds beter vol.
    Nu hard op zoek naar vervangers voor al die zoetigheid!
    Dank voor het vele bruikbare lekker op je weblog.
    Margriet
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 09 mei 2012 om 21:27
      Hoi Margriet!

      Wat fijn! Ja, in het begin is het zeker wennen aan E-vrij eten, en vooral als je oudere kinderen hebt denk ik. Kleintjes (zoals bij mij) groeien er mee op, maar als je pubers hebt lijkt het me niet makkelijk ;-)

      Ik kan je vast verklappen dat er vrijdag al een recept komt met een goede suikervervanger! Ik zit er nu van te snoepen en het is heerlijk ;-)

      Groetjes Williene
  • Rianne
    Rianne dinsdag 08 mei 2012 om 22:37
    Wij hebben ze vandaag gegeten en ze zijn erg lekker. Mijn man en kinderen waren erg enthousiast.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 09 mei 2012 om 18:08
      Wat leuk om te horen, Rianne! Fijn dat ze in de smaak zijn gevallen!
  • jolanda
    jolanda zaterdag 05 mei 2012 om 21:50
    Hoi


    Hoezo kan je dat ook het beste vermijden?
    Waarmee zoet jij dan?
    Dacht dat rietsuiker gewoon goed was.

    Groetjes
    Jolanad
  • Annemarie
    Annemarie vrijdag 04 mei 2012 om 20:32
    Ha Williene,

    Ik kwam je al eens tegen in de gezinsgids en ik had ook al eens op je weblog geneusd. Nu kwam ik er zomaar al klikkend weer eens op terecht. Wij vermijden ook chemische toevoegingen in het eten en geraffineerde producten. Ik probeer ook suiker te vermijden en tarwebloem, omdat dat je lichaam ook weinig goeds oplevert. Wij eten twee keer per week vis en ik wil heel graag twee keer per week vegetarisch eten, tot nu toe is dat nog niet echt tot vreugde van mijn gezin ; ) Vis wel, vega niet. Maar met dit recept ga ik misschien wel scoren. Ik ga je volgen, wellicht worden we hierdoor iets enthousiaster om af en toe voor vleesloos te kiezen. Inspiratie is altijd welkom.
    Groet, Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 05 mei 2012 om 18:49
      Hoi Annemarie,

      Leuk dat je mijn site hebt gevonden! Klopt, suiker en bloem kun je beter ook vermijden, daar komt binnenkort een blog over. Ik ben benieuwd hoe je gezin op deze burgers reageert ;) Laat het maar weten!

      Groetjes, Williene
  • Marlies
    Marlies vrijdag 17 apr 2015 om 09:23
    Hoi Williene, Gebruik je het brood als paneermeel? Of moet ik dat met alle ingredienten mee mengen? Kan ik hiervoor ook speltbrood gebruiken? Groet, Marlies
    • Smakelijck vrijdag 17 apr 2015 om 14:42
      Het brood gaat in de burgers. Voor de buitenkant kun je nog wat extra maken, hoeft niet perse. Speltbrood kan prima, doe ik ook altijd. Succes!
  • Willianne
    Willianne maandag 11 jul 2016 om 16:18
    Heerlijke burgers! Gemakkelijk te maken met ingredienten die ik altijd wel in huis heb!
  • Marianne Kaashoek
    Marianne Kaashoek vrijdag 29 sep 2017 om 15:10
    Hoi Williene, Burgers zijn echt super lekker, maar met bakken vallen ze regelmatig uit elkaar met omdraaien. Zou je ze ook in een muffinvorm in de oven kunnen bakken en heb je enig idee hoe heet en hoe warm? Of is dat een kwestie van simpelweg uitproberen
    • Smakelijck maandag 02 okt 2017 om 09:24
      Het helpt als je de burgers echt stevig aandrukt in bijv. een kookring. En dan goed laten bakken aan één kant en vervolgens pas omdraaien. Veel draaien té snel om waardoor ze uit elkaar vallen. Of ze ook in een muffinvorm kunnen weet ik niet, dat is een kwestie van uitproberen. Ik denk alleen dat ze niet zo knapperig worden.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190