Woensdag 19 okt 2011

Thaise Kipcurry!


Gisteren heerlijk en simpel gegeten. Het recept stond in de nieuwste delicious.

Thaise kipcurry met kokos en paksoi:

4 el. olie, 500 gr. biologische kippendijen*, 1 blik kokosmelk van 400 ml, 3 e.l. tikka massala**, 1 prei fijngesneden, 1 paksoi grofgesneden, 200 gr. tauge, cashewnoten, witte rijst.

Verhit de helft van de olie in de pan en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe samen met de tikka massala. Breng aan de kook, deksel schuin op de pan en laat het in 20 min. gaar worden. Af en toe roeren om aanbaksels te voorkomen.

Verhit de rest van de olie in een wok en voeg de prei toe. Bak deze een paar minuten en voeg dan de paksoi toe. Enkele minuten roerbakken en op het laatst nog 1 minuut de tauge toevoegen.

Verdeel de kip met de saus over de borden, schep de groenten erbij, serveer met witte rijst. Strooi de cashewnoten eroverheen. Evt. ook verse koriander als je dat lekker vindt.

*Kippendijen is wat vetter vlees dan gewone kipfilet. Kipfilet wordt snel droog en aan kippendijen zit meer smaak en het vlees blijft veel malser. Gewoon verkrijgbaar bij de slager en zelfs (ook biologisch) bij de AH.
**Tikka Massala is een indiasche currypasta. Gewoon in de supermarkt verkrijgbaar maar met E-nummers (denk ik, heb het daar nooit bekeken, nl :-) ) Ik haal 'm van Yakso in de natuurwinkel. Je kunt de currypasta ook zelf maken, maar dat kost meer tijd.

 
Liefs, Williene
Oeps, ze waren zo lekker dat ik geen foto meer kon maken ;-) Maar ik ga ze zeker nog eens bakken,...
lees verder
Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere...
lees verder
Wat hebben we gesmuld van deze overheerlijke chocoladetaart. Fantastisch, vooral de kinderen...
lees verder
Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt...
lees verder
In een zoektocht naar lekkere maaltijden zonder pakjes en zakjes is het wel eens puzzelen om de...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne, goede en gezegende Kerstdagen toe! Liefs, Williene
lees verder

26 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 17 jan 2014 om 09:48
    Ha Williene,

    even laten weten dat we gisteravond weer gesmuld hebben van dit recept! Deze x geen kip en rijst erbij, maar dat smaakte ook prima!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 17 jan 2014 om 13:17
      Dankjewel! Fijn om te horen!
  • Nina
    Nina donderdag 21 nov 2013 om 19:38
    De curry pasta's van fair Trade zijn ook E nummervrij, naar mijn weten...en erg lekker!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 21 nov 2013 om 20:58
      Goed om te weten, dankjewel voor de tip!
  • hansengnietje Versluis
    hansengnietje Versluis vrijdag 17 mei 2013 om 13:25
    Wat een leuk blog.... leuk,die lege schalen zeg! 't zag er ook erg lekker uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 05 jun 2013 om 17:15
      Wat leuk om te horen! Fijn dat het gesmaakt heeft ;-)
      En inderdaad, het pruttelt hier ook meestal zo'n 20-25 minuten en op het laatst is het een redelijk gebonden saus.

      Groetjes, Williene
    • Anonymous
      Anonymous woensdag 05 jun 2013 om 09:02
      Ha Williene,

      Door jouw smakelijcke foto's worden we overgehaald om de meest bijzondere gerechten klaar te maken!
      We moesten vooral even wennen aan het pittige van de currypasta, maar verder vonden we het erg lekker.
      De currypasta moest trouwens wel lang pruttelen voor het begon te binden. Klopt dat?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 17 mei 2013 om 20:24
      Dankjewel!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 25 apr 2013 om 15:16
    Kan ik dat recept krijgen voor de currypasta?
    Groetjes Ellen
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 25 apr 2013 om 18:51
      Hoi Ellen, voor dit gerecht gebruik ik tikka massala currypasta van de natuurwinkel.

      Groetjes, Williene
  • jansje
    jansje dinsdag 08 jul 2014 om 10:08
    Hallo Williene het was heerlijk, dit ga ik vaker doen, ben helemaal verzot op jou recepten doen niets meer zonder je hebt ook leuke smooty recepten, gr jansje
  • jansje
    jansje dinsdag 08 jul 2014 om 10:08
    Hallo Williene het was heerlijk, dit ga ik vaker doen, ben helemaal verzot op jou recepten doen niets meer zonder je hebt ook leuke smooty recepten, gr jansje
  • Smakelijck dinsdag 08 jul 2014 om 14:30
    Wat een mooi compliment, Jansje! Bedankt!
  • Gerdine
    Gerdine vrijdag 11 jul 2014 om 17:50
    Hallo Williene, zou je mij het recept voor de currypasta willen sturen. Ben erg benieuwd. Alvast bedankt. Groetjes Gerdine
  • Smakelijck maandag 14 jul 2014 om 11:22
    Ha Gerdine, dat is erg lang geleden, dat ik die zelf heb gemaakt. Ik gebruikte daarvoor altijd een recept van Jamie Oliver voor. Thaise rode curry o.i.d. vast wel te vinden op google. Succes!
  • Marleen CollĂ©
    Marleen Collé woensdag 08 okt 2014 om 22:10
    Deze curry wil ik ook wel eens maken. Lijkt me lekker. jan het gerecht ook met vis worden gemaakt. ?
    • Smakelijck donderdag 09 okt 2014 om 16:36
      Vast wel! Vis is alleen wel eerder gaar, dus even goed in de gaten houden ;-) Succes!
  • Inge
    Inge zaterdag 15 nov 2014 om 10:46
    Ik lust geen kokosmelk, maar in veel gerechten is het voor de smaak nodig. Weet je een product waarmee ik het kan vervangen? Kokosrasp lust ik wel. Is er een combinatie van bv. kokosrasp met iets anders om toch de smaak te benaderen?
    • Smakelijck zaterdag 15 nov 2014 om 12:37
      Je kunt voor dit soort gerechten ook heel goed haverroom gebruiken. Dit is veel neutraler van smaak. Haverroom vind je in de natuurwinkel maar Zonnatura heeft 't ook. Succes!
  • Inge
    Inge dinsdag 18 nov 2014 om 13:50
    Dankje voor je mail terug. Inderdaad het stond hier. Knap dat jij dit nog wist tussen zoveel mail door. Fijn dat er een alternatief is en ik ga het gelijk proberen. Zou een mooie oplossing zijn. Fijne dag verder.
    • Smakelijck dinsdag 18 nov 2014 om 14:21
      Ik kan achter de schermen kijken, Inge ;-) Succes met het recept!
  • Mathilde
    Mathilde donderdag 19 feb 2015 om 16:53
    Welk merk kokosmelk gebruik je?
    • Smakelijck vrijdag 20 feb 2015 om 10:17
      Go Tan is E-vrij, maar de biowinkel heeft ook goede kokosmelk, en Aroy-D heeft ook E-vrije kokosmelk. Succes!
      • Marion
        Marion vrijdag 26 feb 2016 om 13:35
        Hoi williene, mag ikvragen waarom jij witte rijst gebruikt? Ik dacht altijd dat volkoren rijst gezonder was? Groetjes
        • Smakelijck vrijdag 26 feb 2016 om 14:32
          Ik gebruik vaak zilvervliesrijst of basmatirijst. Basmatirijst is wel witte rijst maar deze bevat veel vezels en houdt de bloedsuikerspiegel veel stabieler dan gewone witte rijst. Bovendien eet ik zelf altijd maar een lepeltje rijst en verder veel groenten, dus dan heb je in verhouding al veel vezels.
  • Marion
    Marion vrijdag 26 feb 2016 om 18:27
    Oke dankjewel. Leuk om te weten, kan ik af en toe is andere rijst gebruiken;)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190