IMG_3923
Woensdag 07 feb 2018

Tagliatelle roomsaus #zonder pakjes en zakjes!

Alle recepten op Smakelijck zijn puur, vers en zonder het gebruik van de zgn. pakjes en zakjes. Nu staan er ook een behoorlijk aantal recepten op die 'nagebootst' zijn van de welbekende pakjes en zakjes. Zo was er ook veel vraag naar een recept van Tagliatelle roomsaus. En als er iets heel gemakkelijk is om te maken, dan is het deze wel. Er gaan vrij weinig groente bij dit recept, dat vind ik zelf dan weer erg jammer, maar dit kun je natuurlijk altijd zelf aanpassen door er bijvoorbeeld een rijkgevulde salade bij te serveren. Het oorspronkelijke pakje gaat uit van blokjes ham. Aangezien deze zeer moeilijk E-nummervrij verkrijgbaar zijn én wij geen varkensvlees eten maak ik dit recept met zalm. 

Nieuwsgierig geworden naar de andere recepten #zonder pakjes en zakjes? Kijk dan eens in de receptenindex bij de hoofdgerechten. 

Daar vind je bijvoorbeeld de Bami Speciaal, Oosterse wraps en Macaroni

Tagliatelle Roomsaus

Ingredienten voor 2 personen*:

250 gram verse tagliatelle, 250 gram kastanjechampignons, 1 grote sjalot, 100 gram gerookte zalm, 125 gram creme fraiche, 150 milliliter biologische slagroom, Keltisch zout en peper, roomboter, 150 gram spinazie, 1 theelepel verse of gedroogde peterselie

Bereiding:

Zet alles van te voren klaar, als je eenmaal gaat beginnen ben je zo klaar. Was de spinazie en laat uitlekken. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snipper de gerookte zalm. Breng het water voor de tagliatelle aan de kook.

Smelt roomboter in een ruime pan. Fruit de ui glazig en voeg de champignons toe. Als je het lekker vindt kun je ook nog verse knoflook toevoegen. Bak dit om en om totdat de champignons lekker gebakken zijn. Voeg de creme fraiche en slagroom toe, en maak het op smaak met zout en peper. Optioneel kun je hier heel fijn gesnipperde verse of gedroogde peterselie toevoegen. Laat op laag vuur de saus wat inkoken. Kook de tagliatelle ondertussen gaar, giet het af en laat goed uitlekken.

Verhit een koekenpan op hoog vuur, doe wat boter in de pan en roerbak de spinazie op hoog vuur in een minuutje gaar en zet het vuur uit. 

Meng de gekookte tagliatelle met de roomsaus en voeg ook de zalmsnippers toe, meng even goed met elkaar en serveer de pasta samen met de gewokte spinazie. 

*afhankelijk van bijgerechten die je erbij serveert is het gerecht geschikt voor 4 personen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Water speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We wassen ons met water, we drinken water en...
lees verder
Dit is het recept voor hele makkelijke nasi en bami. Het is vergelijkbaar met de nasi en bami...
lees verder
De verloting van de gratis kaarten is inmiddels gesloten! De gewonnen deelnemers zijn inmiddels...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck een heel gezond, goed én Smakelijck 2015 toe!  ...
lees verder
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder
De vakantieperiode is voor de meesten weer aangebroken. Het ideale moment dus om wat tips te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190