Vrijdag 15 jun 2012

Swarzwalder Kirsch Taart!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 


Wil je voor vaderdag iets lekkers maken? Probeer dan eens deze Swarzwalder Kirsch Taart. Het zal vast in de smaak vallen ;-)

Voor de biscuitbodem gebruik je het recept van de biscuitbodem op mijn blog. Ipv 180 gram bloem gebruik je 130 gram bloem en 50 gram cacaopoeder. Volg verder het recept. Op deze manier krijg je een chocoladebiscuit!

Laat de biscuitbodem afkoelen. Als je een vierkante biscuit bakt kun je hem een keer doorsnijden zodat je een stammetje krijgt. Zo kun je net als op mijn foto Swarzwalderkirsch stammetjes maken. Maar je kunt er natuurlijk ook een ronde of vierkante taart van maken.

Snijd de biscuitbodem 2 keer door. We gaan 'm namelijk 2 keer vullen. Gebruik weer dezelfde tip als bij de mokkataart. De bovenkant is het lelijkst, dus we draaien de taart om zodat we een mooie strakke bovenkant krijgen.

Bedruppel de 1ste laag met wat Kirsch. Dit is verkrijgbaar in kleine flesjes bij de slijter. 2 a 3 eetlepels is voldoende voor een hele taart. Bestrijk nu de laag met een laag slagroom. Duw royaal uitgelekte kersen (uit pot) in de laag slagroom. Bedek met een cake laag. Bestrijk ook deze laag met slagroom. Leg hierop weer een cakelaag. Bestrijk de hele taart met een dun laagje slagroom.

Rooster geschaafde amandelen in een pan en laat afkoelen. Gebruik deze voor de zijkant van je taart. Versier de bovenkant naar eigen inzicht.

Eet smakelijck!

 

Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Groente en fruit van het seizeoen... Februari! De voordelen van seizoengroenten (en...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Zoals jullie vast wel gemerkt hebben is Smakelijck.nl afgelopen weken geheel vernieuwd. Een nieuw...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder

12 opmerkingen
  • Jeanine
    Jeanine woensdag 27 jun 2012 om 11:15
    Hoi Williene,

    Dat ziet er erg smakelijk uit :-) kun je de biscuitbodem ook in een ronde springvorm maken? En hoe snij je de bodem? Gewoon met een mes of heb jij er iets speciaals voor? Lijkt me lekker om deze volgende week te maken als we een dagje naar mijn ouders gaan. Kun je hem de avond van tevoren maken en dan in de koelkast bewaren ofzo?

    Groetjes Jeanine
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 jun 2012 om 13:30
      Ha Jeanine,

      Zeker kun je hem in een ronde vorm maken! Dat maakt niet zoveel uit.
      Ik snij de bodem met een taartzaag. Deze zijn te koop in taartdecoratiewinkels. Zo krijg je je taart perfect doormidden, maar een mes werkt ook, alleen heb je dan meer kans dat je scheef gaat.

      Je kunt hem prima een dag van te voren maken, trekken de smaken goed in. Gewoon in de koelkast bewaren, inderdaad.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Marose
    Marose zaterdag 16 jun 2012 om 13:04
    Dag Williene,
    Wat zien de taarten van jou er mooi uit!
    Kun je mij vertellen hoe je het amandelschaafsel zo netjes aan de zijkanten krijgt vastgemaakt?
    en, hoe krijg je van die mooie chocoladekrullen?

    h.gr,
    Marose
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:41
      Dankjewel, Marose! Ik neem wat amandelschaafsel in mijn hand en 'gooi' dat zo tegen de zijkant. Door het slagroom blijft het goed plakken. Verder doe ik er niets mee ;-)
      De chocokrullen schaaf ik van een reep chocolade af!

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Carolien
    Carolien vrijdag 15 jun 2012 om 22:22
    Het lijkt me heerlijk, maar ze zien er ook prachtig uit!
    Wat werk je dat netjes af!
    Kan zo bij de bakker vandaan komen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 jun 2012 om 22:55
      Dankjewel voor je compliment, Carolien! Ik vind het ook ontzettend leuk om te doen ;-)
  • Andrea
    Andrea vrijdag 15 jun 2012 om 14:07
    mmm, wat een goed idee, ik vind het altijd zo moeilijk om iets te verzinnen voor (schoon)pa. ze hebben alles, en dit vinden ze vast heerlijk! Ik ga het proberen, bedankt voor het recept!
    groetjes Andrea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 jun 2012 om 18:39
      Zo, jij bent snel! Wat leuk zeg!! Eet smakelijck ;-)

      Groetjes, Williene
    • Andrea
      Andrea vrijdag 15 jun 2012 om 17:11
      Ze zijn super gelukt! (voor het zicht dan he, de smaak dat moeten we nog maar even afwachten)
      Bedankt!
      groetjes Andrea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 jun 2012 om 16:04
      Succes Andrea!!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 15 jun 2012 om 11:58
    Hoi hij lijkt mij super lekker hetzelfde geld voor de mokkataart helaas van het weekend weg dus geen tijd om te bakken, nu gauw een cranberry cake gemaakt
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 jun 2012 om 13:03
      Hij is ook erg lekker ;-) Cranberrycake klinkt ook goed hoor, maak ik hier ook wel eens!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190