P1040516
Vrijdag 03 jun 2016

Spinazietaart!

Spinazie is een veelzijdige groente die je kunt koken, wokken, rauw kunt eten in salades, smoothies etc, maar het is ook heel erg lekker in een hartige taart of lasagne. Let wel op dat je de spinazie voor een hartige taart goed laat uitlekken, anders wordt het te nat.

In deze hartige taart heb ik de spinazie gecombineerd met knapperig filodeeg. Erg lekker! 

Spinazietaart

Ingrediƫnten voor 2-3 personen:

400 gram spinazie, ongeveer 10 vellen filodeeg, 2 kipfilets, 125 gram kastanjechampignons, 1 ui, 1 teen knoflook, ongeveer 50 gram roomboter of ghee, Keltisch zout en peper, 1 theelepel Baharat (Jonnie Boer)*, 70 gram feta, 2 eieren, flinke scheut (slag, haver, rijst, spelt)room, 30 gram geraspte (geiten)kaas

Bereiding:

Was de spinazie en roerbak deze op hoog vuur tot ze geslonken is. Dit is in een paar minuten gebeurd. Doe de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken. Dit kan eventueel ruim van tevoren, zodat de spinazie goed uit kan lekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt ongeveer 50 gram roomboter of ghee op laag vuur. Vet een springvorm van 20 centimeter doorsnede in met de gesmolten boter. Leg in de vorm een aantal vellen filodeeg. Eerst op de bodem, en dan langs de zijkant. De flappen moeten ruimschoots over de rand van de springvorm vallen. Strijk na elke laag filodeeg een beetje gesmolten boter op de vellen. Ga door tot je ongeveer 10 vellen filodeeg hebt gebruikt en de bodem en zijkanten ruimschoots bekleed zijn.

Snijd de kipfilets in blokjes. Doe hetzelfde met de ui, knoflook en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui en knoflook in een beetje boter of kokosolie. Voeg de kipfilet en champignons toe en bak rondom bruin. Voeg de Baharat kruiden toe en maak verder op smaak met zout en peper. 

Doe het gebakken kipmengsel in de bakvorm. Knijp de spinazie goed uit en verdeel over het kipmengsel. Klop de eieren los met een flinke scheut room en de geraspte kaas, maak op smaak met zout en peper. Giet over de spinazie en verdeel goed over de vorm. Brokkel de fetakaas over de spinazie. Vouw nu de overhangende flappen filodeeg over de taart zodat de taart helemaal bedekt is met filodeeg. Gebruik eventueel nog een extra vel filodeeg als je dit nodig vind. Bestrijk de taart met het laatste beetje gesmolten boter. 

Schuif de taart in de oven en bak in zo'n 30-35 minuten bruin en gaar. Laat de taart uit de oven even 5 minuten rusten en snijd in punten.

*Je kunt ook een mengsel gebruiken van paprikapoeder en cayennepeper.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Mijn eerste kookboek, Smakelijck Gezond & Gevarieerd! Te bestellen via...
lees verder
Groenten zijn belangrijke bronnen van vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Maar het kan best...
lees verder
De 10 winnaars die hebben gewonnen met de Smakelijck Zomer actie hebben vanochtend een mail...
lees verder
Bij verschillende taartrecepten of recepten voor hartige taart of quiche staat er regelmatig...
lees verder
Helemaal vergeten om de seizoengroenten en fruit te bloggen voor deze maand! Maar bij deze als...
lees verder
En we gaan gelijk maar door! Deze lekkere saus smaakt ook bij andere gerechten, maar met name bij...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190