Dinsdag 30 okt 2012

Sandwichspread!


Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal door mijzelf gemaakt en beproefd. Nu kreeg ik een aanvraag voor het recept van sandwichspread. Nu eet ik dit zelf nooit en ik ben er ook niet zo dol op, dus ik heb deze uit het magazine van Light koken gehaald. Ik heb 'm dus niet zelf gemaakt en heb dus geen idee of het lekker is ;-)

Als ik het recept bekijk zou ik de limoensap vervangen door citroensap, de wortel eerst licht voorkoken en de paprika weglaten of heel fijnsnijden. Met de kappertjes zou ik ook erg voorzichtig zijn en ik zou de kwark voor de helft vervangen met creme fraiche. Succes voor een ieder die lef heeft om dit uit te proberen! En laat me vooral even weten hoe het smaakt ;-)

Sandwichspread!

Ingredienten:
120 g magere kwark, 2 el limoensap, 1 ui (gesnipperd), ½ komkommer (in blokjes), 2 tomaten (zonder zaadjes in blokjes), ½ winterpeen (in kleine blokjes), ½ rode paprika (in blokjes), 2 augurken (in kleine blokjes), 1 el kappertjes (gehakt), ¼ bosje peterselie (gehakt), zout en peper.

Meng de kwark, het limoensap, de ui, de komkommer, de tomaten, de winterpeen, de paprika, de augurken, de kappertjes en de peterselie door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Je kunt de sandwichspread ca. 4 dagen bewaren in de koelkast.

Vandaag een heel simpel en gemakkelijk koekjesrecept. Zonder geraffineerde suikers, terwijl ze...
lees verder
Wil je gezonder eten maar vind je het lastig om om te schakelen? Waarschijnlijk gaat deze blog je...
lees verder
Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe!  Liefs, Williene
lees verder
Al eerder heb ik geschreven over verzorgingsproducten, o.a. hier en hier. Maar wat is er nu...
lees verder
          's Zomers is het heerlijk om wat blad van...
lees verder

9 opmerkingen
  • Romy
    Romy zondag 30 jun 2013 om 16:59
    Heei, Ik heb een vraagje: Augurken. Die zijn toch gezoet met allemaal 'slecht' spul? Kun je hier ook varianten van vinden, niet al te duur?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 jul 2013 om 09:45
      Hoi, Ik heb altijd de biologische augurken van de AH. Hier zit wel wat rietsuiker in.

      Succes!

      • Maaike
        Maaike dinsdag 06 dec 2016 om 20:38
        De zure augurken bevatten géén suiker. Ik heb die van het huismerk van de Jumbo.
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 16 feb 2013 om 17:46
    Lekker! Je hebt echt een ge-wel-dig blog! :) zelf maak ik ook wel eens selderiesalade met 1 potje (uitgelekte) selderie, 1 ui, 1 appel, 1 gekookt ei en 3 eetlepels (zelfgemaakte) mayo. Ook erg lekker:)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 feb 2013 om 12:08
      Mmm, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor het delen!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 03 nov 2012 om 11:25
    We hebben gisteren de quinoaburgers gegeten, ze waren heerlijk!

    groetjes janetw
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 03 nov 2012 om 20:59
      Leuk om te horen! Bedankt!
  • Heidi
    Heidi woensdag 06 jan 2016 om 21:31
    Alle ingrediënten had ik in huis gehaald, toen ik las dat je de sandwichspread niet zelf had uitgeprobeerd en dus niet wist hoe de eindresultaat was. Toch heeft het mij niet weerhouden om het gerecht te gaan maken. Enkele opmerkingen: limoensap vervangen door citroensap, wortel kort voorgekookt, paprika wel gebruikt, kappertjes inderdaad niet en alleen kwark gebruikt (en dus geen creme fraiche). Alles fijn gemaakt met keukenmachine, anders wordt het al snel te groot voor op je boterham. Resultaat is niet echt te vergelijken met de bekende sandwichspread uit pot maar meer met rauwkostsalade. Smaakt prima! De kinderen willen dat ik het vaker maak. Is ook lekker om als tussendoortje mee te nemen. De hoeveelheid heb ik aangehouden uit recept maar vind het uiteindelijk wel veel om op te maken binnen 4 dagen.
    • Smakelijck woensdag 06 jan 2016 om 22:00
      Wat leuk om je ervaring te lezen, Heidi! Hebben andere lezers ook wat aan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190