Vrijdag 25 mrt 2011

Roomkaas!

Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place?
Hier het recept om deze zelf te maken!

Roomkaas

Ingredienten:

200 gram mascarpone,  2 eetlepels Creme Fraiche (AH biologisch), bosje fijngesneden bieslook, paar takjes fijngesneden peterselie, vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Roer of mix de mascarpone glad met de creme fraiche. Voeg de fijngesneden kruiden toe en wat peper.

Voila! Je hebt de roomkaas van de La Place! Lekker op een speltbroodje of glutenvrij broodje met wat ijsbergsla.

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Zo hier en daar werd het al gefluisterd en het is nu dan officieel: De voorverkoop van...
lees verder
Naar koekjes en tussendoortjes is veel vraag, merk ik wel. Gewoon een maaltijd klaarmaken...
lees verder
Een goed artikel wat afgelopen weekend verscheen. Ik wil het jullie niet onthouden. Vooral om op...
lees verder
Zelf brood bakken is ontzettend populair. De één bakt het enkel voor het weekend of een...
lees verder
  Het is je vast ook al opgevallen: er verandert veel in de voedingswereld. Er is veel...
lees verder
De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de...
lees verder

12 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 02 mei 2014 om 19:56
    Ik neem altijd gewone goedkope roomkaas, zo'n plat bakje, en doe daar een lepel mayo en yogurt bij. Met de bieslook, en onze "grasboter' is klaar!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 02 mei 2014 om 20:19
      Mmm! Klinkt heel goed ;-)!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 20 nov 2013 om 20:59
    Ha Williene,

    Welke monchou gebruik je? Ben vandaag in de winkel geweest maar er zaten e nummers in.

    Groeten Corine
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 21 nov 2013 om 10:55
      Gewone monchou. Hierin zit een e-nummer, maar deze is groen bij Medica Natura.

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 27 jun 2012 om 23:47
    Hoi Williene,
    Welke creme fraiche gebruik je dan, want als ik in de supermarkt kijk zie ik op de meest creme fraiche staan dat het voor warme gerechten is, of maakt dat niet uit?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 jun 2012 om 12:43
      Hoi,

      Ik gebruik biologische Creme fraiche, maar je kunt alle soorten gebruiken, want creme fraiche is voor warme, maar ook koude gerechten.

      Succes!
  • Diana
    Diana maandag 26 mrt 2012 om 10:27
    klinkt heerlijk! lekker voor het weekend voor de lunch :) Ik ga het uitproberen :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 mrt 2012 om 10:41
      Succes :-)
  • Anne
    Anne donderdag 28 aug 2014 om 14:58
    Hoi Williene, Wilde vandaag de roomkaas gaan maken maar ik kon zowel bij de AH en Dirk alleen de Monchou van Campina vinden en hierin zitten 2 rode E-nummers, E472 en E410, klopt dat? Groetjes Anne
    • Smakelijck donderdag 28 aug 2014 om 18:52
      Ja, dat klopt helaas. Monchou heeft z'n samenstelling veranderd. Eerst zat er 1 of 2 groene nummers in, de verpakking is nu vernieuwd en ook het product. Helaas met rode nummers. Maar je kunt elke willekeurige roomkaas nemen die je wilt, Philadelhia heeft volgens mij ook naturel roomkaas zonder E-nummers. Succes!
  • Debora
    Debora maandag 16 jan 2017 om 16:08
    Hoi Williene, hoe lang is dit houdbaar. M'n kinderen zijn gek op smeerkaas en dergelijke, maar als je kijkt naar wat er allemaal inzit.... Daar word je niet blij van.
    • Smakelijck maandag 16 jan 2017 om 16:16
      Goed afgedekt een dag of 2 verwacht ik.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190