P1040949
Maandag 21 nov 2016

Rode curry met zoete aardappel!

Vandaag heb ik weer een snelle en gemakkelijk maaltijd voor je. Vaak neemt het snijden van de groente nog het meeste tijd in beslag, al kun je dit ook gemakkelijk 's ochtends of de avond er voor klaarzetten. Helaas verlies je dan wel wat vitamines, maar soms heb je de tijd even niet en dan is het wel erg gemakkelijk. Deze curry is ook heel gemakkelijk aan te vullen met andere groenten, zoals bijvoorbeeld blokjes pompoen, sperzieboontjes, halve spruitjes of iets dergelijks. Zo eet je 'm elke keer anders.

Eet Smakelijck!

Rode curry met zoete aardappel!

Ingrediƫnten voor 2 personen:

2 kipfilets, 1 teen knoflook, 2 rode uien, zoete aardappel (200 gram) 1 rode zoete puntpaprika, 2 theelepels rode pesto, 250 milliliter kokosmelk (1 pakje), 75 gram rode linzen, 2 eetlepels rode curry kruiden (Thai Red Curry van Jonnie Boer), zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met de rode pesto, 1 eetlepel rode curry kruiden, zout en peper en zet even weg.

Snijd de rode ui in grove stukken en het teentje knoflook fijn. Laat roomboter smelten in een stoofpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de kip toe en laat lekker meebakken.

Ondtussen kun je de zoete aardappel en paprika in stukjes snijden. Als de kip lekker gebakken is kun je de aardappel en paprika toevoegen. Kort meebakken en dan ook de rode linzen toevoegen. 

Voeg daarna direct de kokosmelk toe en roer goed om. Voeg nog 1 flinke eetlepel rode curry kruiden toe en laat op laag vuur lekker pruttelen met het deksel op de pan.

Schep regelmatig om want je zult zien dat curry snel lekker gaat binden door de linzen. Maak op smaak met zout en peper. Zodra de linzen en de zoete aardappel gaar zijn, is de curry klaar. Wordt de curry te dik, voeg dan een klein scheutje water toe.

Heerlijk met zilvervliesrijst!

Fijne dag!

Liefs, Williene

  Samen met Justnuts heb ik weer een leuke actie! Justnuts geeft 5 pakketten weg,...
lees verder
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Toch deel ik 'm, omdat ik...
lees verder
    ? Bij mijn ouders in de tuin staan zoveel bonen, dat we zo ongeveer 1...
lees verder
(Kip)sate kan niet ontbreken op een rijsttafel. Voor dit recept gebruik je (biologische)...
lees verder
Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van...
lees verder
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli,...
lees verder

2 opmerkingen
  • Saskia
    Saskia zaterdag 26 nov 2016 om 19:04
    Echt heerlijk gerecht. Stond zo op tafel en er werd zelfs gesmuld door de kinderen. Top, dit is voor ons voor herhaling vatbaar.
    • Smakelijck zaterdag 26 nov 2016 om 20:34
      Wat fijn! Erg leuk om te lezen dat het in de smaak is gevallen ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190