Maandag 29 jul 2013

Risotto met gerookte zalm en rucola!


Een lekker makkelijk en zomers gerechtje, deze risotto! Het recept kreeg ik van een buurvrouw die vertelde dat het haar lievelingsrecept was, maar ook dat van haar gezin! Het klonk heerlijk, en we hebben het gelijk geprobeerd! En inderdaad, het was een heerlijke combinatie. Dankjewel, Laura, voor dit lekkere recept! Ik mocht het met jullie delen, dus hier volgt het recept!

Risotto met gerookte zalm en rucola!

Ingrediënten:
Risottorijst (ong. 75 gram per persoon), 1 ui, glaasje witte wijn, 750 ml groentebouillon, gerookte zalm (hoeveelheid naar smaak), rucola (hoeveelheid naar smaak), handje Parmezaanse kaas, eieren (1 á 2 per persoon), zout en peper, roomboter

Snipper de ui en fruit glazig in wat olie. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee tot de rijst glanst. Voeg het glas wijn toe en roer tot deze is opgenomen in de rijst. Voeg nu keer op keer scheutjes bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen in de rijst. Ga hiermee door totdat de rijst gaar is. De korrel moet nog wel een bite hebben. Voeg een flinke klont roomboter toe en een handje Parmezaanse kaas. Roer dit door de risotto en laat afgedekt een paar minuten staan.

Snijd de zalm in snippers en was de rucola. Pocheer of kook de eieren zacht. Meng de zalm en de rucola door de risotto en serveer met de gepocheerde eitjes.

Tip: Om meer groenten toe te voegen kun je er bijv. een lekkere frisse tomatensalade bij eten, of een avocado. Gegrilde courgette smaakt er ook goed bij!

Eet Smakelijck!


 

Een ontzettend lekker én feestelijk broodje. Het kost wel even wat tijd én moeite, zeker als...
lees verder
  Alle lezers van Smakelijck een heel gezond, liefdevol én Smakelijck 2016! ...
lees verder
Dat was een hele schok, afgelopen woensdag, toen de suikerlijst gepubliceerd werd. Want waarom...
lees verder
Wij eten ongeveer 3 keer per week vlees en 1 keer vis. De rest wordt dus vegetarisch gegeten. En...
lees verder
  Schrijf je nu in! Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we dit jaar...
lees verder
Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt...
lees verder

16 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous maandag 29 jul 2013 om 23:49
    Hoi Williene,
    Wat een verrukkelijk recept. Vanavond gemaakt en mijn man en zoon hebben ervan genoten. Net als ikzelf! Dit wordt een blijvertje!
    Dank je wel!

    groetjes Yvonne
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 30 jul 2013 om 20:14
      Wat leuk Yvonne! Fijn dat jullie het zo lekker vonden!

      Groetjes, Williene
  • Gea Pellegrom
    Gea Pellegrom maandag 29 jul 2013 om 14:47
    hoi Williene,

    weleens gehoord dat zalm en sla geen goede combi is vanwege nitriet vorming.
    Klopt dit??
    groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 29 jul 2013 om 19:09
      Ja, in principe schijnt het wel zo te werken, maar dat geldt dan voor alle nitraatrijke groenten, dus ook spinazie, bieten e.d. Het nitraat-nitriet verhaal schijnt ook weer alleen op te gaan als je groente zou koken, dus in dit geval kook je de groenten (rucola) niet mee, dus zou het wel weer kunnen. Maar de één zegt dit, de ander dat, dus het precieze weet ik er ook niet van ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 29 jul 2013 om 13:48
    Hoi Williene,
    Groentebouillon zitten toch altijd e-nummers in?
    Of gebruik je een bepaald merk zonder e-nummers?
    Zo ja welke?
    Groet Pauline
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 09 aug 2013 om 20:37
      Ik denk het wel, misschien kun je Zonnatura mailen? Of misschien kun je het terugvinden op de lijst van moween.eu/evrij?

      Groetjes, Williene
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 09 aug 2013 om 11:14
      Oke. Ik heb nu groentebouillon van zonnatura gevonden, ook met gistextract, maar hopelijk natuurlijke gistextract... Ik gebruik geen producten van A. Vogel omdat het homeopatisch is. groetjes
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 29 jul 2013 om 19:07
      Ha,

      In de natuurwinkel is bouillon te vinden zonder E-nummers. Bijv. de bouillonpoeder van dr. Vogel. Deze bevat wel gistextract maar dat is natuurlijk gistextract en geen E621.

      Groetjes, Williene
  • Barbara
    Barbara zondag 28 sep 2014 om 15:48
    Wij hebben bouillonblokjes zonder gistextrakt, dus zonder E621. Ga er maar vanuit dat die van Zonnatura gewoon E621 is. Het merk is healthy Planet , maar bij Eko winkels hebben ze ook nog andere.
    • Smakelijck maandag 29 sep 2014 om 09:33
      Zonnatura is inderdaad niet helemaal safe. Zit namelijk ook nog suiker in! Fijne dag!
  • Mirjam
    Mirjam donderdag 02 okt 2014 om 11:59
    Hoi Williene, Ik weet dat je beter zilvervliesrijst kunt nemen dan witte rijst. Nu vroeg ik mij af hoe dit zit met risottorijst. Dit is ook wit naar mijn idee. Maar is dit net zo slecht als witte rijst?? En kun je gewoon de pakken Lassie of huismerk risotto uit de supermarkt nemen of is er een beter/gezonder alternatief? Ik ben benieuwd naar je reactie! Groetjes, Mirjam
    • Smakelijck donderdag 02 okt 2014 om 14:08
      Hoi Mirjam, Risottorijst is inderdaad ook 'witte' rijst. Wij eten niet zo heel vaak risotto, vandaar dat ik het geen probleem vind om het af en toe te eten. Het is wel de lekkerste rijst om risotto te maken namelijk! Succes!
  • LIES
    LIES vrijdag 03 okt 2014 om 11:10
    Hallo Williene, Ik eet al jaren zonder allerlei toevoegingen, maar nu heb ik je boek gekocht en vind het erg leuk om eens te zien hoe een ander het doet. Het boek is mooi en voor mij verrijkend, zo blijft je altijd leren en iets anders proberen is ook leuk. Hartelijke groet LIES
    • Smakelijck vrijdag 03 okt 2014 om 16:46
      Wat goed om te lezen, Lies! Succes met alles!
  • marlies
    marlies donderdag 26 mei 2016 om 13:32
    Hoi Williene, Kun je risotto ook van te voren klaar maken? Groet marlies
    • Smakelijck zaterdag 28 mei 2016 om 17:35
      Persoonlijk vind ik dat geen succes. Verse risotto is het lekkerst.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190