Maandag 14 nov 2011

Rijsttafel #2: Foe yong hai!

Voor de Foe yong hai heb je nodig:

1 prei, in dunne ringen gesneden, ong. 200 gr. champignons in dunne plakjes, 4 eieren losgeklopt met peper en zout, klein beetje fijngesneden bladpeterselie

Bak de prei even aan en voeg de champignons toe. Laat dit even goed fruiten en duw het mengsel naar 1 kant van de pan. Voeg de losgeklopte eieren toe in de pan, roer dit mengsel door elkaar zodat je roerei krijgt. Voeg beetje bij beetje de groenten en evt. wat bladpeterselie weer toe en als het ei gestold en goed gemengd is, is het klaar. Doe dit mengsel in een schaal en schenk de saus erover heen.

De saus:
2 dl. kippenbouillon (zelfgemaakt of natuurwinkel), 4 el tomatenketchup (natuurwinkel), 1 el palmsuiker, 2 el ketjap manis (Yakso), 1 tl gemberpoeder.

Kook de bouillon en voeg de rest van de ingredienten toe, breng het opnieuw aan de kook en bind het met 1 el maizena gemengd met 2 el koud water. Voeg evt. nog een mespuntje laospoeder toe.

Eet smakelijck,

Liefs, Williene

Sommigen van jullie zullen allicht wel een keer gehoord hebben van Julia Kang. Julia heeft...
lees verder
Het hoofdgerecht van het 4-gangen diner uit de Gezinsgids. Dit is de o zo bekende klassieker Beef...
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Vaak is de basis van een romige, gebonden soep een roux. Als je het gebruik van bloem...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck een heel gezond, goed én Smakelijck 2015 toe!  ...
lees verder

13 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 08 nov 2013 om 22:35
    Vanavond gegeten! Zelfs de kinderen vonden het lekker. Voor herhaling vatbaar dus maar dan maken we wel een dubbele hoeveelheid. :-)

    Groetjes,
    Manon
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 09 nov 2013 om 14:13
      Leuk zeg! Fijn om te horen!
  • Smakelijck dinsdag 15 nov 2011 om 11:25
    Leuk! Ik hoor wel hoe je het vond!
  • gerlinda
    gerlinda maandag 14 nov 2011 om 20:28
    super, gaan we zeker proberen!
  • Andrea
    Andrea maandag 30 mrt 2015 om 09:18
    Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
    • Smakelijck maandag 30 mrt 2015 om 09:55
      Dat ligt er helemaal aan hoe je het serveert. Als je dit alleen eet, dan ongeveer voor 2 personen. Eet je het als onderdeel van een hele rijsttafel dan met 4-6 personen. Succes!
      • Andrea
        Andrea maandag 30 mrt 2015 om 14:45
        Bedankt! Dan gaan we 'm eens een keer proberen! :)
  • Smakelijck donderdag 18 jun 2015 om 05:47
    Ik zag de ketjap manis van yakso bij de jumbo staan, maar op de ingredienten lijst staat specerijen= dit dan niet de beruchte e-nummer 621?
    • Smakelijck donderdag 18 jun 2015 om 08:36
      Ik zie dat je onder mijn naam reageert ;-) Maar dit is geen E621 want Yakso is een biologisch product en hier mag geen E621 inzitten. In de Ketjap zit helaas wel suiker en daarom gebruik ik tegenwoordig Tamari hiervoor in de plaats, maar dat is wel anders in smaak.
  • Judy
    Judy vrijdag 16 okt 2015 om 11:33
    Hoi williene. Je bami was heerlijk en je verse pastasaus ook! Voor hoeveel personen is de foe young hai? Groeten, Judy
    • Smakelijck vrijdag 16 okt 2015 om 13:20
      Hoi, Als bijgerecht eten wij hier met 2-3 personen van. Succes!
  • Ina
    Ina woensdag 10 feb 2016 om 16:55
    kan je de gemberpoeder ook vervangen door verse gember?
    • Smakelijck woensdag 10 feb 2016 om 19:14
      Jazeker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190