Vrijdag 06 jul 2012

Rijstsalade!


Heerlijk deze rijstsalade die je als bijgerecht overal bij kunt serveren. Bij zalm, bij een ovengerecht, bij de bbq, gevulde paprika's etc. Het recept is van Jamie Oliver, en ik serveer hem regelmatig! De kinderen zijn er ook dol op. En nu ik het toch over de kinderen gaat... Vandaag is de vakantie begonnen! Ik zal dan ook de komende 6 weken wat minder vaak bloggen. Ik hoop zo'n 2 keer per week een blogje te schrijven, want het is wel volop het seizoen om lekker te experimenteren met allerlei groenten en fruit!
Voor iedereen die ook vakantie heeft of binnekort krijgt: ik wens jullie een hele fijne vakantie toe!


Rijstsalade!

Ingredienten:
1 kop basmati-rijst, 2 a 3 gegrilde paprika's (uit pot of zelf gegrild), halve courgette, verse basilicum, 4 el olijfolie, zout, scheutje balsamico azijn

Kook 1 kop rijst met 2 koppen water en wat olijfolie. Hak de paprika's fijn en de courgette in fijne blokjes. Snijd een handje verse basilicum fijn en meng dit met de paprika's en de courgette. Voeg de gekookte en wat afgekoelde rijst toe en meng met de olijfolie, wat zout en een scheut balsamico-azijn! Heerlijk!

Mijn eerste kookboek, Smakelijck Gezond & Gevarieerd! Te bestellen via...
lees verder
  In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van...
lees verder
Het weer wordt kouder en de eerste nachtvorst is in aantocht! Lekker weer om binnen te...
lees verder
Vooral in het weekend maak ik vaak heerlijke lunchgerechten klaar. Lekker uitgebreid...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Rabarber is weer volop verkrijgbaar. Ik kreeg een aantal vragen of ik een recept had...
lees verder

7 opmerkingen
  • Diana
    Diana maandag 16 jul 2012 om 09:47
    Bedankt! :) Ik zal er zeker kijken!
  • Diana
    Diana donderdag 12 jul 2012 om 13:29
    Hoi Williene,

    Klein vraagje. Binnenkort geven wij een kraamfeest voor ons pasgeboren zoontje en ga ik cupcakes bakken. Maar nu wil ik wel graag het versieren met blauw glazuur. Alleen kan ik geen e-vrije kleurstof zo gauw vinden. Heb jij hier tips voor, hoe ik glazuur op een natuurlijke manier blauw kan krijgen? Anders krijg ik maar saaie cupcakes :) Groetjes, Diana
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 14 jul 2012 om 13:34
      Hoi,

      Je zou eens hier kunnen kijken: http://www.vrouwtjedeeg.nl/over_ons Daar verkopen ze natuurlijke taartdecoratiespullen.

      Succes met je cupcakes en je kraamfeest!

      Groetjes, Williene
  • Alyd
    Alyd zaterdag 07 jul 2012 om 18:15
    Hartelijk bedankt voor je recept. Die kan nog net mee in de koffer ;-)
    Een prettige vakantie gewenst!
    Groetjes Lydia vd N
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 jul 2012 om 15:29
      Leuk! Fijne vakantie!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 06 jul 2012 om 09:08
    wij wensen jouw van deze kant niks minder hier begint vandaag ook voor onze kinderen de vakantie. ga vandaag je schwartswalder kirsch proberen. gr jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 jul 2012 om 15:29
      Dankjewel! Hopelijk is de taart in de smaak gevallen!


      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190