P1040558
Donderdag 30 jun 2016

RAW chocoladetaart!

Wat hebben we gesmuld van deze overheerlijke chocoladetaart. Fantastisch, vooral de kinderen vonden 'm overheerlijk! De taart hoeft niet in de oven, is zó gemaakt, alleen moet hij even bevriezen. Ik zou zeggen, geniet ervan, ik ga er voor komend weekend ook weer één maken! 

RAW Chocoladetaart

Ingrediënten voor 12 stukjes:

Voor de bodem: 180 gram medjouldadels, 100 gram pecannoten, 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, flinke snuf Keltisch zeezout

Voor de vulling: 300 gram cashewnoten, 125 gram medjouldadels, 120 milliliter kokosmelk, 50 gram kokosolie, 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, 1 afgestreken theelepel vanillepoeder of vanille-extract, 1/2 theelepel Keltisch zeezout

Bereiding:

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Week de dadels voor de bodem 10 minuten voor in heet water. Giet de dadels af en doe samen met de pecans, cacao en zout in een keukenmachine en maal tot het fijn is. Doe in de bakvorm en duw met je vingers of de bolle kant van een lepel uit over de bakvorm. Zet in de koelkast. 

Week de dadels voor de vulling ook 10 minuten voor in warm water. Maal de cashews in de keukenmachine helemaal fijn tot meel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal helemaal fijn tot een smeuïge vulling. Verdeel de vulling over de chocoladebodem en zet weg in de vriezer. 

Laat minimaal 4 uur bevriezen. Haal de taart zo'n 15-30 minuten voor serveren uit de vriezer en serveer met vers zomerfruit.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Dit recept is geheel RAW, Vegan, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij én E-nummervrij. 

  Zaterdag is het Koningsdag! Heb je niet veel tijd maar wil je toch iets lekkers...
lees verder
Voordat de winter eraan komt wil ik gaan ontgiften. Oftewel Detoxen. Ik heb er veel over gelezen,...
lees verder
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker...
lees verder
  Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een uiterst geheim recept . Het recept is erg...
lees verder
Zo hier en daar werd het al gefluisterd en het is nu dan officieel: De voorverkoop van...
lees verder

13 opmerkingen
  • zin in taart..
    zin in taart.. donderdag 30 jun 2016 om 12:37
    Waar zijn medjouldadels te koop? kun je ze eventueel vervangen door iets anders?
    • Smakelijck donderdag 30 jun 2016 om 14:29
      Ik koop ze op de versafdeling van bijv. de AH. Maar je hebt ze ook bij een notenspeciaalzaak, natuurwinkel of op de markt. Succes!
      • Smakelijck donderdag 30 jun 2016 om 14:30
        Gewone dadels kunnen ook hoor, maar wel even iets langer weken zodat ze lekker zacht zijn.
    • Marga
      Marga vrijdag 08 jul 2016 om 20:29
      Ik koop tegenwoordig dadels bij de Plus. Niet die kleine platte pakjes, dat zijn harde dadels, maar kartonnen doosjes met een pond voor 3 euro. Dat zijn verse dadels, heerlijk zacht, hoeven niet voorgewerkt te worden want dan is het echt 'snot'.
  • Thirza
    Thirza donderdag 30 jun 2016 om 14:10
    Superbedankt voor dit recept! Mijn man man sinds kort geen gluten, ei en koemelk meer eten. Dus ben hard op zoek naar goede recepten. Zeker omdat we ook geen geraffineerde suiker eten en ik die glutenvrije koeken uit de winkel niet in huis wil ;-)
    • Smakelijck donderdag 30 jun 2016 om 14:33
      Komt dat even goed van pas ;-) Succes met de taart! En wellicht zijn deze ook nog lekker om te maken, zijn glutenvrij, eivrij en zuivelvrij: http://www.smakelijck.nl/recepten/amandel-chocolade-biscotti-s-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/cranberry-banaankoekjes-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/havermoutkoekjes-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/karamel-zeezout-koekjes-zonder-oven-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/bosbessen-kruimeltaart-/
  • Je naam...rita
    Je naam...rita donderdag 30 jun 2016 om 14:27
    thanks, lijkt me lekker. weekend jarig,, dus prima timing dit recept, we gaan aan de slag.
    • Smakelijck donderdag 30 jun 2016 om 14:33
      Succes met je taart en een fijne verjaardag!
  • Anne
    Anne vrijdag 08 jul 2016 om 22:06
    Lijkt me heerlijk ;-) De dadels zijn goedkoper te verkrijgen bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt/groentewinkel.
  • Arianne
    Arianne maandag 02 jan 2017 om 15:37
    Laat jij de cashewnoten ook nog weken?
    • Smakelijck dinsdag 03 jan 2017 om 17:23
      Nee. Maar dat kan wel.
  • Elise
    Elise zaterdag 25 feb 2017 om 13:01
    Kan het vanilleextract ook vervangen worden door bijv. Kokosbloesemsuiker? Zal net een andere smaak zijn lijkt me, maar wel zoet..
    • Smakelijck maandag 27 feb 2017 om 11:01
      Ik zou het niet door kokosbloesem vervangen maar door bijv. vanillemerg?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190