01-11-2017

Pompoen!

Wat te doen met een pompoen... De herfst en winter zijn dé seizoenen voor winterse groenten zoals pompoenen. Maar wat doe je nu met zo'n pompoen? Hieronder een aantal Smakelijcke gerechten waar de pompoen in voorkomt. En voor diegene die mijn kookboeken hebben, ook daarin kom je regelmatig pompoen tegen op verschillende manieren.

Een biologische pompoen hoef je niet te schillen, maar kun je met schil en al eten. Hak hem in grove stukken en verwerk hem in de gerechten die je wilt maken. Pompoenblokjes kun je ook gemakkelijk invriezen en zo een volgende keer gebruiken, bijvoorbeeld als je pompoen wel érg groot is uitgevallen. 

Door blokjes pompoen eerst wat te roosteren in de oven wordt deze zachter en ook lekkerder van smaak. Dit heeft altijd mijn voorkeur als je de pompoen in bijvoorbeeld een soep gebruikt. Na het roosteren kun je de schil ook heel gemakkelijk verwijderen, maar dit hoeft dus niet.

De pompoenpitten in de pompoen zijn voorzien van een wittig omhulsel, voordat je bij de echte pompoenpit bent. Wil je deze dus graag gebruiken, dan moet je daar wel een avondje voor uittrekken, voordat je die er allemaal hebt uitgepeuterd. Leuke bezigheidstherapie voor het gezin, dat wel :-) Gelukkig zijn ze ook kant en klaar te koop. Maar wil je de hele pompoen gebruiken, dan kan dit dus wel. 

 

Pompoensoep:

Pittige pompoensoep

Romige pompoensoep

Pompoensoep met zoete paprika

 

In een lekkere salade:

Pompoensalade

Herfstsalade met pompoen, linzen en rode biet

 

In de maaltijd:

Pompoenlasagne

Winters stampotje uit de oven

Pompoen uit de oven met pastinaak en wortel

 

Of in een zoete cake: 

Pompoencake

 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

3 Reacties

  • michael
    michael dinsdag 07 nov 2017 om 09:43
    klinkt lekker. ga ik eens proberen
    • Smakelijck dinsdag 07 nov 2017 om 13:29
      Succes!
  • michael
    michael dinsdag 07 nov 2017 om 09:51
    [removed]alert(1);[removed]
Laat een bericht achter!
257