Pizza zonder gist!
Voor mijn verjaardag een aantal weken geleden kreeg ik van mijn man en kinderen een fantastische pizza/brood steen voor in de oven... Deze verwarm je mee in de oven en daar leg je je pizza op. Het resultaat een heerlijke pizza die niet klef is in het midden maar met een lekker krokante bodem. Een pizzasteen heb je al vanaf 15,95 (van Jamie Oliver). Ik heb onderstaande steen gekregen en deze is lekker groot zodat ik er ook mijn broden op kan bakken. Zo kan ik toch 2 broden kwijt op 1 steen.
Ingredienten voor het deeg:
275 gram speltmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, halve kop water, flinke snuf zout, flinke scheut olijfolie
Maal alle ingredienten in een keukenmachine tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat water toe, is het te nat nog wat meel. Het moet een lekker elastisch deeg zijn.
Ingredienten voor de saus:
1 blik tomatenblokjes, 1 hand verse basilicum, 1 teen knoflook, scheut olijfolie, scheutje balsamicoazijn, zout en peper.
Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en draai het tot een saus.
Rol het pizzadeeg uit tot de gewenste grootte en dikte. Strijk de saus uit over het deeg.
Beleg de pizza nu met je favoriete ingredienten en bak je pizza af in een voorverwarmde oven op 250 graden in ongeveer 20 minuten.
Mijn veruit meest favoriete pizza is belegd met: plakjes mozzarella, plukjes spinazie, gehalveerde cherrytomaatjes en bestrooid met pijnboompitjes. Als hij helemaal belegd is giet ik er nog wat olijfolie overheen en wat zwarte peper. Mmmm!!
Gisteravond heb ik je pizza gemaakt en hij was heerlijk! De genoemde hoeveelheid was niet genoeg voor ons 5-en dus heb ik er 2 gemaakt. Omdat op de eerste pizza de tomatensaus en topping wat verbrand waren na 20 minuten bakken heb ik bij de 2e pizza eerst 10 minuten de kale bodem gebakken. Die belegde ik vervolgens met saus en topping om daarna de complete pizza nog eens 10 minuten af te bakken. Dat werkte erg goed.
Ik heb jouw favoriete beleg genomen en dat is absoluut voor herhaling vatbaar! Heerlijk was het.
Groetjes Megan
is dit recept voor het deeg en de saus voor 1 pizza? Dus voor 1 persoon?
Groetjes Linda
Succes met het recept en een fijne avond!
Wat goed van je om zoveel mogelijk te reageren op de vragen!
En dan ook op een oude blog.
Thanks!
Groetjes Linda
Succes!
Sorry dat ik zoveel vragen stel hoor, maar ik moet het ook nog leren ;-)
Groeten, Nelleke
Groetjes, Williene
Groetjes,
Helen
Vraag gerust hoor! Daar ben ik voor, haha ;-)
Groetjes, Williene
Gister hebben we dit pizzadeeg uitgeprobeerd en njammie lekker, eindelijk een goede basis gevonden zonder gist. Aangezien ik laat thuis ben na een dag werken heb ik geen tijd om 1,5 uur te wachten dat mijn pizzadeeg is gerezen ;-)
Groetjes
Roos
Wat leuk! Fijn dat het gelukt is en dat het lekker was!
Fijne dag!
Groetjes, WIlliene
groetjes Lotte
Groetjes, Williene
Nou zaterdag dit succesrecept geprobeerd en het was heerlijk! We hadden niet eens genoeg... Maar heb jij ook een tip om de bodem niet te hard te laten worden. De smaak was goed, maar ik heb geen pizzasteen dus heb ik het in de bakplaat gemaakt, en de bodem was erg hard geworden. Ik dacht zelf misschien een ei aan het deeg toevoegen of een klont boter...heb jij een idee? Gr Mari
Heb je de bodem misschien te dun uitgerold? Je zou er ook een stuk bakpapier tussen kunnen leggen, dan ligt hij niet direct op de bakplaat, dat scheelt vaak ook wel. En hoelang heb je 'm gebakken? 15 a 20 minuten is namelijk echt voldoende!
Hopelijk heb je wat aan mijn tips zodat hij de volgende keer niet zo hard is!
Succes!
Groetjes, Williene
Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Ik gebruik hier enkel recepten zonder E-nummers of met groene E-nummers. Het bekendste boekje is wel die van Gouget, maar Medica Natura heeft ook een waaier uitgegeven en daar staan weer andere nummers bij groen/rood. Best lastig dus. Wat beiden als rood weergeven neem ik ook aan als rood.
Zelfrijzend bakmeel uit de supermarkt is met E-nummers. Eerst zette ik het nog bij mijn recepten, maar tegenwoordig niet meer, maar deze kun je dan halen bij de natuurwinkel. Hier zit wel E500 in (volgens MN groen) maar daar ontkom je niet aan je hebt het nodig om het te laten rijzen.
Zoals ik onderaan m'n blog heb gezet bij het sterretje, je kunt de zelfrijzend bakmeel vervangen door (volkoren)bloem en wijnsteenzuurbakpoeder (= ook E-500).
Succes ermee!
groetjes Andrea