Pilav met spitskool!
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je nog een restje rijst over hebt van een vorige dag kun je het prima in deze schotel verwerken. Zelf vind ik dit een ideaal lunchgerechtje omdat het zo snel klaar is.
Pilav met spitskool!
Ingrediënten voor 2 personen:
1/2 spitskool, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 (kleine) eetlepel milde currypasta (bijv. Geo organics (natuurwinkel)), 1 mango, flinke hand cashewnoten, 1 kop (zilvervlies)rijst, 12-15 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
Bereiding:
Snijd de spitskool fijn, snipper de ui en de knoflook en snijd de mango en de gedroogde abrikozen in stukjes. Kook de rijst gaar. Kook de spitskool even 5 minuutjes voor totdat het beetgaar is.
Fruit de ui in een beetje kokosolie samen met de knoflook. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de rijst toe, de spitskool en roerbak tot het goed gemengd is. Voeg de mango, cashewnoten en gedroogde abrikozen toe en verwarm kort mee. Bestrooi evt. met extra cashewnoten!
Tips:
*Ook lekker met blokjes kipfilet!
*Je zou ook Chinese kool kunnen gebruiken, deze hoef je niet voor te koken, maar kun je zo mee roerbakken!
Kidstip:
Kinderen zullen de pittige smaak misschien niet kunnen waarderen. Voor hen kook ik wat extra kool, wat extra rijst, ik snijd wat extra blokjes mango, en zet wat cashewnoten, plakjes komkommer en cherrytomaatjes in aparte schaaltjes op tafel. Zo kunnen ze hun eigen bordje samenstellen, met wat zij graag lusten!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Wouda de deugd
Is er een alternatief mogelijk voor de currypasta? Bv. zelf kruiden met room/crème fraîce/kokosmelk en kerrie o.i.d.?
Het mag dit keer echt niet te pittig zijn, omdat ons zoontje van 15 maanden met de pot mee eet en al te pittig nog niet verdraagt.
Daarnaast gebruik ik eigenlijk nooit currypasta en vind ik het jammer als er veel over blijft.
Alvast bedankt!
Groet, Gerjanne
Currypasta blijft heel lang goed. Zelf gebruik ik het misschien 1x per maand en al die tijd staat het gewoon in de koelkast. Ik heb een klein potje van de natuurwinkel, en daar maak ik ong. 5 a 6 maaltijden mee, dus het staat gerust enkele maanden zonder bederven in de koeling. Maar als je zoon van 15 maanden mee eet zou ik het zeker niet doen.
Je kunt het dan een beetje op smaak brengen met paprikapoeder, snufje kerrie of kurkuma, want kruiden als cayenne, chili e.d. zijn ook veel te pittig .Of je moet voor hem de ingrediënten apart houden, dat kan ook. Verder wat zout, peper.
Succes!
Ik had er van tevoren een hard hoofd in..want het was echt pittig, dat vonden de kinderen ook wel maar met extra mango(ik had er nog wat van apart gehouden) en een frisse komkommer salade vonden ze het erg lekker!
Annemarie
Fijne avond!