Donderdag 01 dec 2011

Pilaf!

Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel. Ook zeker favoriet bij de kinderen!

Nodig:
1 ui, biologische kipfilet, 1 rode paprika, 1 bakje (kastanje) champignons, 1 blik perzikken (natuurwinkel), 1 potje tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel, of 2 blikjes), 1 theelepel sambal (Yakso, natuurwinkel), paar eetlepels ketjap manis (Yakso, natuurwinkel).

Snijd de ui, de paprika, kipfilet en de perzikken in blokjes, de champignons in partjes of plakjes.
Fruit de ui in wat olie, voeg de met zout en peper bestrooide kipfilet toe en bak dit even rondom bruin. voeg de paprika en champignons toe en laat dit even aanbakken.
Voeg nu een flinke scheut perzikkensap toe, het potje tomatenpuree, de sambal en de ketjap manis. Laat het even 10 min. pruttelen, voeg de perzikken toe en verwarm het nog even door.

Lekker met rijst.

*Helaas bevatten perzikken in blik veel suiker. Evt. kun je in het seizoen verse perzikken toevoegen en verder de saus aanmaken met bouillon. Evt. iets zoeter maken met een lepel palmsuiker.

Liefs, Williene

Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op...
lees verder
Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man...
lees verder
Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter...
lees verder
Morgen is het Valentijnsdag! Een goed moment om iemand te verrassen van wie je houdt. Deze...
lees verder
Vroeger had ik echt een hekel aan gember. Bah, wat vies vond ik dat! Veel te sterk.. Maar als je...
lees verder

25 opmerkingen
  • Alies
    Alies dinsdag 05 nov 2013 om 15:27
    Ha Williene,
    We hebben gisteren heerlijk pilaf gegeten. In jaren niet gehad. 'Vroeger' vond ik het zo lekker. Toen ik het recept gisteren tegen kwam was de keuze dan ook snel gemaakt. Iedereen vond het lekker, alleen vond mijn man de toevoeging van die 'abrikozen' niet zo heel geweldig. Haha, ik zal hem nog maar niet in de keuken zetten.

    Groetjes Alies
    ps. We genieten van je kookboek!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 05 nov 2013 om 16:49
      Ha,

      Die abrikozen, haha, geweldig! Niet iedereen vindt fruit in een warme hartige maaltijd lekker. Je zou het ook prima zonder de perzik kunnen maken of deze er apart bij doen. Fijn dat de rest het wel kon waarderen!
      Leuk om te lezen dat de recepten in de smaak vallen!

      Fijne avond!
  • Vrouwgje
    Vrouwgje dinsdag 08 okt 2013 om 22:46
    Hallo Williene,

    Kun je, i.p.v. ketjap manis, ook soja saus gebruiken?

    By the way: super site!
    Ik gebruik veel recepten van je!
    Fijn om zo'n hulpmiddel te hebben in het land van É-nummervrij...

    Groetjes,
    Vrouwgje Koppelman
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 09 okt 2013 om 09:51
      Ha Vrouwgje!

      Ketjap en soya is wel een heel verschil van smaak. Ketjap is wat zoeter en wat stroperiger. Je zou het natuurlijk gewoon kunnen proberen, misschien is het wel heel erg lekker!

      Fijn dat je zoveel plezier hebt van de recepten! Leuk om te lezen en succes hoor!

      Groetjes!
  • gezinsleven
    gezinsleven vrijdag 24 mei 2013 om 19:19
    Hoi Williene,

    Vanavond hebben we Pilaf gegeten, het was heerlijk!
    Dank je wel voor het recept!

    Groetjes,
    Helma
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 24 mei 2013 om 20:50
      Wat leuk om te horen, Helma!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 27 mrt 2013 om 19:16
    Wij hebben dit recept vanavond gegeten en het was heerlijk!

    Groetjes Patricia
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 mrt 2013 om 21:15
      Leuk om te horen, Patricia! Bedankt voor je reactie!
  • Miriam
    Miriam dinsdag 04 dec 2012 om 15:45
    Ik heb nog maar pas je site 'ontdekt' via een vriendin. Wat ziet alles er leuk en aantrekkelijk uit! Gisteren heb ik de pilaf gemaakt en het was echt heerlijk!! Ik ga zeker nog meer recepten proberen, want dit smaakt naar meer... ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 04 dec 2012 om 19:04
      Wat leuk, Miriam, Welkom! Fijn dat je hebt genoten van de pilaf en hopelijk bevallen de andere recepten je ook! Succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 12 apr 2012 om 18:22
    Voor hoeveel personen is dit recept?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 apr 2012 om 18:27
      Voor ongeveer 4 personen.
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 21 dec 2011 om 20:37
    Een heerlijk recept!
  • Smakelijck!
    Smakelijck! donderdag 08 dec 2011 om 17:59
    Dankjewel voor je reactie! Fijn!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 08 dec 2011 om 11:43
    Hij is heerlijk en ook ik haal veel lekkere recepten van je site! Ook de risotto, de chili con carne, de gekarmeliseerde worteljes waren allemaal heerlijk. Ik kom regelmatig even kijken.....
  • Smakelijck!
    Smakelijck! dinsdag 06 dec 2011 om 18:35
    Wat een leuke reactie! Dankjewel! Fijn dat jullie lekker gegeten hebben!

    Groet, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 06 dec 2011 om 17:25
    We hebben gesmuld van dit recept! Ik haal veel inpiratie uit je site. Leuk!
  • Arjan
    Arjan dinsdag 17 nov 2015 om 15:55
    Wij maken de pilaf met stukjes verse ananas ipv perzikken. Hij is dan minder zoet, maar wij vinden hem dan nog lekkerder!!!.
    • Smakelijck dinsdag 17 nov 2015 om 19:37
      Dat geloof ik! Ik heb deze pilaf al jaren niet gemaakt, maar zo ga ik 'm zeker nog eens proberen. Bedankt!
  • Dineke
    Dineke woensdag 02 mrt 2016 om 12:42
    Bij de ingrediënten staat 1 blik perzikken. Hoeveel grams is dat? De middelmaat? Je hebt ook van de hele grote blikken. Dat is te veel denk ik?
    • Smakelijck woensdag 02 mrt 2016 om 17:18
      Pfoe, dit is lang geleden dat ik dit heb gemaakt ;-) Volgens mij had ik de grote blikken bij de supermarkt. Succes!
  • Lisanne
    Lisanne maandag 18 sep 2017 om 16:58
    Ha Williene, Dit gerecht is bij ons favoriet! Ik heb hem geprobeerd met bouillon en dat smaakt ook echt heerlijk! Dus als het even kan nu op die manier. Groetjes, Lisanne
    • Smakelijck maandag 18 sep 2017 om 19:27
      Super! Ik ben altijd nog van plan om dit recept een keer aan te passen, dus wil dat binnenkort eens doen. Bouillon is alvast een goede tip, bedankt!
  • Elise
    Elise dinsdag 17 okt 2017 om 09:11
    Hoi Williene, een heerlijk recept! Wehebben het inmiddels een paar keer gegeten. Omdat we met z'n tweeën zijn, vind ik een blik perziken kopen wat veel. Daarom heb ik die vervangen door een kleun blikje ananas. Smaakt ook goed vinden wij. Een lastige vind ik bij dit recept en sommige andere recepten dat wij niet zo goed tegen ui kunnen. Meestal gebruik ik daarom maar een heel klein beetje ui. Dan gaat het met ins goed en vinden wij dat het vaak toch iets extra's aan de smaak geeft.
    • Smakelijck dinsdag 17 okt 2017 om 10:06
      Fijn! Ik wil 'm altijd nog een keer aanpassen, maar dat is er nog niet van gekomen. Ik weet niet of je bosuitjes beter kunt verdragen, die zijn iets milder van smaak. Misschien een idee?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190