Donderdag 01 dec 2011

Pilaf!

Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel. Ook zeker favoriet bij de kinderen!

Nodig:
1 ui, biologische kipfilet, 1 rode paprika, 1 bakje (kastanje) champignons, 1 blik perzikken (natuurwinkel), 1 potje tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel, of 2 blikjes), 1 theelepel sambal (Yakso, natuurwinkel), paar eetlepels ketjap manis (Yakso, natuurwinkel).

Snijd de ui, de paprika, kipfilet en de perzikken in blokjes, de champignons in partjes of plakjes.
Fruit de ui in wat olie, voeg de met zout en peper bestrooide kipfilet toe en bak dit even rondom bruin. voeg de paprika en champignons toe en laat dit even aanbakken.
Voeg nu een flinke scheut perzikkensap toe, het potje tomatenpuree, de sambal en de ketjap manis. Laat het even 10 min. pruttelen, voeg de perzikken toe en verwarm het nog even door.

Lekker met rijst.

*Helaas bevatten perzikken in blik veel suiker. Evt. kun je in het seizoen verse perzikken toevoegen en verder de saus aanmaken met bouillon. Evt. iets zoeter maken met een lepel palmsuiker.

Liefs, Williene

Een lekkere eenvoudige smoothie die je op elk moment van de dag kunt drinken. De heerlijke...
lees verder
De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
Om aspergesoep te maken heb je aspergebouillon (kookvocht) nodig. Deze maak je als volgt:...
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
Een lekker toetje, ontbijt of als lekker tussendoortje. Deze smoothie is makkelijk te maken en...
lees verder
De perfecte biefstuk met peperroom-saus! Ingrediënten voor 2 personen: Voor de...
lees verder

21 opmerkingen
  • Alies
    Alies dinsdag 05 nov 2013 om 15:27
    Ha Williene,
    We hebben gisteren heerlijk pilaf gegeten. In jaren niet gehad. 'Vroeger' vond ik het zo lekker. Toen ik het recept gisteren tegen kwam was de keuze dan ook snel gemaakt. Iedereen vond het lekker, alleen vond mijn man de toevoeging van die 'abrikozen' niet zo heel geweldig. Haha, ik zal hem nog maar niet in de keuken zetten.

    Groetjes Alies
    ps. We genieten van je kookboek!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 05 nov 2013 om 16:49
      Ha,

      Die abrikozen, haha, geweldig! Niet iedereen vindt fruit in een warme hartige maaltijd lekker. Je zou het ook prima zonder de perzik kunnen maken of deze er apart bij doen. Fijn dat de rest het wel kon waarderen!
      Leuk om te lezen dat de recepten in de smaak vallen!

      Fijne avond!
  • Vrouwgje
    Vrouwgje dinsdag 08 okt 2013 om 22:46
    Hallo Williene,

    Kun je, i.p.v. ketjap manis, ook soja saus gebruiken?

    By the way: super site!
    Ik gebruik veel recepten van je!
    Fijn om zo'n hulpmiddel te hebben in het land van É-nummervrij...

    Groetjes,
    Vrouwgje Koppelman
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 09 okt 2013 om 09:51
      Ha Vrouwgje!

      Ketjap en soya is wel een heel verschil van smaak. Ketjap is wat zoeter en wat stroperiger. Je zou het natuurlijk gewoon kunnen proberen, misschien is het wel heel erg lekker!

      Fijn dat je zoveel plezier hebt van de recepten! Leuk om te lezen en succes hoor!

      Groetjes!
  • gezinsleven
    gezinsleven vrijdag 24 mei 2013 om 19:19
    Hoi Williene,

    Vanavond hebben we Pilaf gegeten, het was heerlijk!
    Dank je wel voor het recept!

    Groetjes,
    Helma
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 24 mei 2013 om 20:50
      Wat leuk om te horen, Helma!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 27 mrt 2013 om 19:16
    Wij hebben dit recept vanavond gegeten en het was heerlijk!

    Groetjes Patricia
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 mrt 2013 om 21:15
      Leuk om te horen, Patricia! Bedankt voor je reactie!
  • Miriam
    Miriam dinsdag 04 dec 2012 om 15:45
    Ik heb nog maar pas je site 'ontdekt' via een vriendin. Wat ziet alles er leuk en aantrekkelijk uit! Gisteren heb ik de pilaf gemaakt en het was echt heerlijk!! Ik ga zeker nog meer recepten proberen, want dit smaakt naar meer... ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 04 dec 2012 om 19:04
      Wat leuk, Miriam, Welkom! Fijn dat je hebt genoten van de pilaf en hopelijk bevallen de andere recepten je ook! Succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 12 apr 2012 om 18:22
    Voor hoeveel personen is dit recept?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 apr 2012 om 18:27
      Voor ongeveer 4 personen.
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 21 dec 2011 om 20:37
    Een heerlijk recept!
  • Smakelijck!
    Smakelijck! donderdag 08 dec 2011 om 17:59
    Dankjewel voor je reactie! Fijn!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 08 dec 2011 om 11:43
    Hij is heerlijk en ook ik haal veel lekkere recepten van je site! Ook de risotto, de chili con carne, de gekarmeliseerde worteljes waren allemaal heerlijk. Ik kom regelmatig even kijken.....
  • Smakelijck!
    Smakelijck! dinsdag 06 dec 2011 om 18:35
    Wat een leuke reactie! Dankjewel! Fijn dat jullie lekker gegeten hebben!

    Groet, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 06 dec 2011 om 17:25
    We hebben gesmuld van dit recept! Ik haal veel inpiratie uit je site. Leuk!
  • Arjan
    Arjan dinsdag 17 nov 2015 om 15:55
    Wij maken de pilaf met stukjes verse ananas ipv perzikken. Hij is dan minder zoet, maar wij vinden hem dan nog lekkerder!!!.
    • Smakelijck dinsdag 17 nov 2015 om 19:37
      Dat geloof ik! Ik heb deze pilaf al jaren niet gemaakt, maar zo ga ik 'm zeker nog eens proberen. Bedankt!
  • Dineke
    Dineke woensdag 02 mrt 2016 om 12:42
    Bij de ingrediënten staat 1 blik perzikken. Hoeveel grams is dat? De middelmaat? Je hebt ook van de hele grote blikken. Dat is te veel denk ik?
    • Smakelijck woensdag 02 mrt 2016 om 17:18
      Pfoe, dit is lang geleden dat ik dit heb gemaakt ;-) Volgens mij had ik de grote blikken bij de supermarkt. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190