21-11-2011

Pasta met groente-bolognese!

Soms heb je van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om (uitgebreid) te koken. Vandaag was voor mij zo'n dag. Marthe heeft al 2 dagen koorts rond de 40 graden, dus wil de hele dag op schoot hangen. Om dan nog tijd te vinden om te koken is lastig.

Dit is een ideaal recept, vind ik zelf, om dan te maken. Vooral omdat ze hier dol op pasta zijn met 'tomaten'saus, zorg ik ervoor dat zo'n soort recept 1 keer per week op tafel staat. Dat eten ze tenminste een keer echt goed :-)

Nodig:
1 ui, 1 knoflookteen, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, een bakje (kastanje)champignons*, 1 rode paprika, 250 gr. rundergehakt, scheutje rode wijn, 400 gram biologische tomatenblokjes uit blik of pot, 2 flinke eetlepels tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel), zout en peper, olie, 1 eetlepel Italtiaanse kruiden (naar smaak)

Als ik heel veel zin heb dan snij ik de ui en de knoflook en alle groenten fijn, maar omdat ik dit meestal maak als ik weinig tijd heb snijd ik alles heel grof en doe ik alle groenten in 1 keer in de keukenmachine en maak het op die manier fijn. Voor de kinderen is dit ook heel fijn, zo kunnen ze er geen stukjes groenten uitvissen...
Verhit olie in de pan, doe het groentemengsel hierin en fruit het even aan. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak dit rul mee. Als het gehakt gaar is voeg je de tomatenblokjes, de puree en een scheutje rode wijn toe. Breng dit aan de kook en laat het een kwartier pruttelen. Voeg zout en peper toe naar smaak en serveer met pasta naar keuze.

Lekker met geraspte parmezaanse kaas.

*Zelf gebruik ik altijd (biologische) kastanjechampignons in plaats van gewone champignons. Kastanjechamps zijn wat steviger en zit meer smaak aan. Aan gewone champignons zit soms zo'n aardesmaak aan dat ik ze niet zo lekker vind.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

18 Reacties

  • gezinsleven
    gezinsleven zaterdag 25 mei 2013 om 11:10
    Hoi williene,
    De titel zegt: pasta met groente bolognese, maar ik zie nergens de pasta staan.
    Welke gebruik jij bij dit recept?
    Groetjes,
    Helma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 25 mei 2013 om 18:34
      Hoi Helma,

      Deze bolognesesaus eet je met pasta. Dat kan alle soorten pasta zijn, liefst volkoren. Zelf eet ik deze het liefst met volkoren spagetti of penne.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 20 mrt 2013 om 19:40
    Wat is het verschil tussen tomato frito en gezeefde tomaten van Heinz? In het recept van je bolognesesaus zag ik nl. dat je daar gezeefde tomaten gebruikte..
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 apr 2013 om 10:09
      Wat leuk om te horen, dankjewel!
    • Anonymous
      Anonymous donderdag 25 apr 2013 om 20:19
      Ik heb het recept trouwens een paar weken geleden gemaakt. Het was echt heerlijk en makkelijk te maken! Dit ga ik zeker vaker maken...
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 21 mrt 2013 om 17:59
      Tomato frito is een soort van saus waar ook knoflook e.d. al inzit. Gezeefde tomaten is puur tomaat.

      Succes!
  • Willemijn
    Willemijn donderdag 18 sep 2014 om 22:25
    Hoi! Je gebruikt in veel recepten rode wijn. Nu leven wij alcoholvrij, is dit ook weg te laten uit de recepten?
    • Smakelijck vrijdag 19 sep 2014 om 15:43
      Je kunt het gewoon weglaten hoor, 't is alleen voor meer smaak. Soms is een scheutje balsamico ook lekker om toe te voegen. Succes!
  • Tessa de Wijs
    Tessa de Wijs zondag 04 jan 2015 om 21:10
    Kan ik ook kipgehakt gebruiken?
    • Smakelijck maandag 05 jan 2015 om 09:22
      Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Eline
    Eline woensdag 06 apr 2016 om 12:33
    Kun je deze saus ook al van te voren klaar maken?
    • Smakelijck woensdag 06 apr 2016 om 13:21
      Ja hoor, dat kan zeker!
  • Eline
    Eline donderdag 07 apr 2016 om 13:38
    Nou ik heb het geprobeerd hoor. Het was heerlijk. Ik ben via via op je site terechtgekomen en heb inmiddels al een aantal recepten van je geprobeerd. En ik moet eerlijk zeggen dat ons nog niet een recept is tegen gevallen!
    • Smakelijck donderdag 07 apr 2016 om 14:20
      Dat is fijn om te lezen, Eline! Leuk!
  • mascha
    mascha vrijdag 21 okt 2016 om 14:52
    Hoi Williene. Welke tomato frito gebruik jij? Heb hem van Heinz meegenomen. Zie ik thyis dat er suiker in zit
    • Smakelijck vrijdag 21 okt 2016 om 17:45
      Klopt, dit is een oud recept d(2011) toen lette ik nog niet op de suiker, alleen op E-nummers. Ik gebruik nu gewoon Passata.
      • mascha
        mascha vrijdag 21 okt 2016 om 22:02
        We hebben hem toch maar gegeten. We vonden hem heerlijk! Volgende keer maak ik hem passata. Bedankt!
  • Smakelijck zaterdag 22 okt 2016 om 21:24
    Fijn! Graag gedaan hoor!
Laat een bericht achter!
261