Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!

Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De derde editie van Heel Putten...
lees verder
Prei is een echte wintergroenten en nu goed en goedkoop verkijgbaar. Prei is bovendien een erg...
lees verder
Dit heerlijke groente gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk! Vooral met een...
lees verder
Bewerkte voedingsmiddelen zijn vooral beladen met overmatige hoeveelheden suiker, zout, ongezonde...
lees verder
Als je je eetpatroon wilt omgooien en je bezig bent om gezond te gaan eten, is het wel eens...
lees verder
Afgelopen week kreeg ik van een vriendin van mij een leuke tip! Zij had van het Gevulde...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190