Maandag 04 jun 2012

Paprika-chips!

Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen iedere letter op m'n blog leest geef ik 'm een blog! Het 'recept' voor paprikachips. In veel merken paprikachips en andere gekruide chips-soorten zit E621 en andere E-nummers. Alleen de naturelchips is vaak E-vrij. Nu is chips natuurlijk geen gezond voedsel, ook al is het E-nummervrij! Maar in veel gezinnen, en zo ook al bij onze kinderen, toch wel een echte traktatie. Wij beperken het chips eten tot enkel 1 dag in het weekend, en soms ook weken niet. Soms met een dipsausje of met kruiden.

Je kunt zelf chips maken door aardappels in flinterdunne plakjes te snijden en te frituren. Nu is dit best een klus voor een snack zomaar tussendoor. Je kunt ook kant en klare naturel chips zelf kruiden.

Voor paprika chips bestrooi je de naturelchips royaal met paprikapoeder en hussel dit goed door elkaar. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een plastic zak of gewoon in een bak.

Je kunt ook zelf wat kruiden samenstellen. Zoals uipoeder en/of knoflookpoeder, cayennepeper, etc.

Een snelle dipsaus maken wij met wat mayonaise, yoghurt of creme fraiche, scheutje chilisaus en wat peper.

Eet smakelijck!

  Al een hele tijd geleden schreef ik een blog over Verzorgingsproducten. Ik wil...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijck Decemberpakketactie! Er staan 15 prachtige pakketten klaar om...
lees verder
  Jaaa!! Smakelijck is in de top 50 beland van de beste foodblogs van Nederland!...
lees verder
Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190