Zoet
Zaterdag 07 feb 2015

Oeps! Foutjes in Smakelijck Zoet!

Ondanks het herhaaldelijk checken op fouten zijn er in Smakelijck Zoet! toch een paar foutjes geslopen. Dit geldt alleen voor de eerste druk van Smakelijck Zoet!

Hierbij de aanpassingen:

Bladzijde 57 Wortelmuffins: Hier mist de zin: Schuif de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

Bladzijde 133 Chocolade Hazelnoottaart: Hier mist de zin: ... en voeg ook de chocolade toe. Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg deze toe aan het beslag. Doe het beslag in een bakvorm etc.

Bladzijde 136 Bosbessenplaatcake: Hier mist de zin: ...de gesmolten boter erbij. Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg deze toe aan het beslag. Giet het beslag in een bakvorm etc.

Excuses voor het ongemak!

 

En dan nog een tip: De citroencake van bladzijde 142 is ook heel erg lekker met boekweitmeel in plaats van biologische maismeel! De cake is dan ook nog steeds glutenvrij!

 

Liefs, Williene

  Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast...
lees verder
Het is weer bijna Oudjaarsavond! Oliebollenavond. Ga je ze zelf bakken? Dan help ik je op weg met...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder
Voor de liefhebbers van Teus' z'n recepten, vandaag weer één van zijn hand. Een heerlijke...
lees verder
Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet...
lees verder
Geinspireerd door de kant-en-klare zalmpakketjes van AH heb ik deze leuke...
lees verder

26 opmerkingen
  • A. Dokter
    A. Dokter zaterdag 07 feb 2015 om 14:46
    Bij vanille extract staat, ingrediënten voor 2 personen. Blz 185, dat kopt ook niet helemaal...;)
    • Smakelijck zaterdag 07 feb 2015 om 20:34
      Haha, inderdaad ;-)
  • evelien
    evelien zaterdag 07 feb 2015 om 14:55
    Hallo Williene, Op blz. 41, de pompoencake, wordt ook geen temperatuur voor de oven vermeld. Groet, Evelirn
    • Smakelijck zaterdag 07 feb 2015 om 20:29
      Bedankt voor je reactie! De cake kan op 160-170 graden gebakken worden.
  • Karin
    Karin zaterdag 07 feb 2015 om 14:56
    Ik heb het gewijzigd ;-)
  • Korien
    Korien zaterdag 07 feb 2015 om 15:44
    Gelukkig maken alle mensen fouten... en dit is er toch zo bijgeschreven. Dacht wel even met bakken hier klopt denk ik iets niet, maar de smaak was toch goed hoor! Heb je ook nog een recept in je hoofd voor andijvie? Ik ken alleen een stamppot en gewoon koken...
    • Smakelijck zaterdag 07 feb 2015 om 20:30
      Klopt, het is gelukkig nog steeds eetbaar en zelfs lekker als ik sommigen moet geloven, maar het is niet zoals het hoort ;-) Met andijvie maak ik zelf altijd rauwe andijviestamppot. Dat vind ik toch 't lekkerst. Maar je kunt 't ook in een smoothie o.i.d. doen.
  • opmerking.
    opmerking. zaterdag 07 feb 2015 om 15:49
    Hoi Williene! Bedankt voor de correcties! Ik ga het herstellen in m'n boek. Zelf heb ik een vraagje over het recept op blz. 48. Er staat karnemelk bij de ingrediënten, maar ook dat het zuivelvrij is. Klopt dat? Groetjes, Esther
    • Smakelijck zaterdag 07 feb 2015 om 20:33
      Nee ;-( Ga ik aanpassen in de herdruk. Het kan wel vervangen worden door een zuivelvervanger, en dan is het wel weer zuivelvrij.
  • Mieke
    Mieke zaterdag 07 feb 2015 om 16:31
    Hoi, even een vraagje: ik heb net de botercreme gemaakt uit het nieuwe kookboek. Alleen mengt de frambozenpuree niet goed door de boter/honing crème. Het blijft een soort gescheiden. Wat kan ik doen? Ik heb de boter en honing wel heel mooi wit gekregen... Hoop dat je iets weet. Groetjes.
    • Smakelijck zaterdag 07 feb 2015 om 20:32
      Zelf doe ik de frambozen er in z'n geheel bij. Wellicht is het nu iets te vochtig geworden waardoor het niet lekker mengt met de creme. Een volgende keer zou ik de frambozen er dus heel indoen en niet te lang doorkloppen.
      • Mieke
        Mieke zaterdag 07 feb 2015 om 22:14
        Aha, bedankt dan weet ik het voor de volgende keer. De smaak was in elk geval heerlijk met die cakejes erbij!
  • irma conrad
    irma conrad zondag 08 feb 2015 om 00:15
    IK weet niet welke druk mijn dochter heeft, maar ik heb alles opgeschreven voor haar.. Groet Irma
    • Smakelijck zondag 08 feb 2015 om 10:57
      Lief van je, Irma!
  • Jolanda
    Jolanda zondag 08 feb 2015 om 13:20
    Als je dan toch met de herdruk aan de slag gaat: op blz. 32 staar dat de dadel/notenballetjes notenvrij zijn ????
    • Smakelijck woensdag 11 feb 2015 om 21:29
      Ah, dankjewel!
  • Je naam...
    Je naam... woensdag 11 feb 2015 om 21:15
    Haha ik heb nu 3 keer de bosbessenplaatcake gemaakt. Heerlijk! En... zonder eiwitten. Maar ik vond het wel een beetje jammer om elke keer die eiwitten weg te gooien. Deze aanpassing is een goede reden om de cake nog een keer te maken!
    • Smakelijck woensdag 11 feb 2015 om 21:28
      Haha, dat meen je niet ;-) Het blijft gelukkig ook gewoon eetbaar en zelfs lekker, maar met eiwitten wordt 't net even luchtiger ;-)
  • JV
    JV dinsdag 14 jul 2015 om 22:00
    Williene, ik ben sinds kort ook in het bezit van Smakelijck Zoet, leuk! Nu vroeg ik me af, kan de hazelnoottaart ook in een springvorm gemaakt worden? Of heeft het een reden dat in je boek staat dat het deeg op een vel bakpapier gelegd moet worden?
    • Smakelijck woensdag 15 jul 2015 om 19:59
      Ja hoor, dat kan zeker. Ik vind 'm zo lekker robuust worden, zonder vorm, maar het kan zeker gewoon in een springvorm. Succes!
  • Line
    Line maandag 22 feb 2016 om 21:32
    Hoi Williene, bij de frambozentaartjes op blz. 135 staat niet op hoeveel graden ze moeten.. Ze waren wel superlekker! En nog een minifoutje wat niet van belang is voor het recept, onderaan naast het bladzijdenummer staat bij scones 'brood' terwijl die nog bij het hoofdstuk 'feest' staat.. Gr. Line
    • Smakelijck dinsdag 23 feb 2016 om 13:25
      Bedankt voor je opmerking. Ik ga het meenemen in de volgende druk!
      • Line
        Line dinsdag 23 feb 2016 om 17:04
        En op hoeveel moeten de taartjes nu? ;-)
        • Smakelijck woensdag 24 feb 2016 om 09:52
          Ik doe vrijwel alle baksels op 170-180 graden. Succes!
  • Jannie
    Jannie maandag 07 mrt 2016 om 15:15
    Hoi Williene, Fijn dat ik deze blog vond op je site! Ik had de hazelnoottaart een keer gemaakt, zonder eiwitten..... en dat was dus niet te eten ;-). Ik was nog van plan om je een keer te vragen of het recept wel klopte maar dat is nu niet meer nodig. Ik heb alles hierboven even aangepast in mijn boek.
    • Smakelijck maandag 07 mrt 2016 om 15:30
      Ah, dat is jammer! Hopelijk gaat het de volgende keer beter. Excuus voor het ongemak!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190