No Waste #1: Broccoli
Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je allemaal met producten kunt doen die je normaal weggooit of niet gebruikt.
Dit keer de Broccoli! Zelf gebruik ik altijd de roosjes, en het meeste gewicht gooi je gewoon in de groen-afvalbak. Namelijk de stronk. Zonde, en helemaal niet nodig! Want je kunt de stronk gewoon eten.
Tip:
-Schil de stronk en snijd deze in stukjes en voeg toe aan je (broccoli)soep.
-Hetzelfde als hierboven en kook mee met de roosjes en eet de stronk ook gewoon op.
En dan de laatste en lekkerste tip:
Schil de stronk en snijd in reepjes of plakjes. Kook even een paar minuutjes of laat even in de oven garen (als er bijv. toch aardappeltjes of iets anders in de oven staat). Smelt wat roomboter of kokosolie in de pan en bak hierin de plakjes stronk. Bestrooi met wat keltisch zout en wat kerrie of paprikapoeder. Een lekker bijgerechtje met iets wat je normaal zou wegdoen!
Fijne dag!
Liefs, Williene
Of ik maak er inderdaad een simpel broccolisoepje van, die mijn man mee naar zijn werk neemt de dag er op.
Gr. Marieke
groetjes, Mariet