Maandag 23 jan 2012

Mosterdsoep!

Deze soep heb je echt zo gemaakt. Snel, makkelijk en erg lekker door z'n pittigheid. Je kunt hiervoor gladde mosterd maar ook grove mosterd gebruiken.
 
Mosterdsoep
 
Ingredienten:
50 gram roomboter, 50 gram (spelt)bloem, 1 ui gesnipperd, kwart of halve prei (naar smaak), fijngesneden, 2 eetlepels mosterd (zelfgemaakt, of e-nummervrij), ong. een liter bouillon, scheut slagroom (bio AH) of soyaroom, peper en zout, spekjes (natuurwinkel of bio-slager).
 
Bereiding:
 
Smelt de roomboter in de pan en fruit de ui glazig. Voeg de prei toe en bak even mee. Strooi de bloem over het mengsel en bak een minuut mee. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe tot je de gewenste soepdikte hebt. De een wil nu eenmaal een dikkere soep dan de ander. Maak de soep op smaak met de 2 eetlepels mosterd, zout en peper en een flinke scheut slagroom voor de romigheid.
 
Serveer de soep met uitgebakken spekjes.
 
Eet smakelijk!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten....
lees verder
  Vandaag start de voorverkoop van Smakelijck deel 2: Groenten voor elk moment van...
lees verder
Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over...
lees verder
Het winterseizoen is voor veel mensen het ideale seizoen voor stamppotten, goed gevulde...
lees verder
Met deze koude winteravonden is een kom warme chocolademelk zo lekker! Als je terugkomt van...
lees verder

10 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 18 jan 2014 om 22:33
    Hoi Williene,

    deze soep is ook erg lekker met gerookte zalm, die je in kleine stukjes kort bakt in de koekenpan. Het geeft ongeveer dezelfde smaak als spekjes, maar dan zonder varkensvlees!

    groetjes Francien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 20 jan 2014 om 09:26
      Klopt Francien, een hele goede tip inderdaad! Die combi is erg lekker!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 16 dec 2013 om 15:00
    Hallo Williene,

    Bedankt voor het lekkere recept! Er zijn ook diverse soeprecepten waar een half pond kruimige aardappelblokjes ingaan; kan je dit in dit recept ook gebruiken ipv bloem?

    Alvast dank & groetjes,
    Cindy
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 16:54
      Bedankt voor je reactie! Aardappel wordt inderdaad vaak gebruikt in soep om te binden. Dat zou dus heel goed kunnen!

      Succes!
  • Laura
    Laura donderdag 22 nov 2012 om 20:46
    Hoi Williene,

    Wij hebben vandaag de mosterdsoep gegeten, en hij was heerlijk :-)

    Groetjes, Laura
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 nov 2012 om 21:35
      Leuk om te horen, Laura! Bedankt!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 jan 2012 om 11:03
    Fijn, leuk om te horen, Henriette! Hier is hij ook favoriet!

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 30 jan 2012 om 09:24
    Hoi Williene,
    Wat is die mosterdsoep toch lekker!
    We hebben echt gesmuld gisteren.
    Groeten, Henriƫtte
  • grietje
    grietje vrijdag 04 nov 2016 om 08:17
    de bouillon is dat kippenbouillon ?
    • Smakelijck vrijdag 04 nov 2016 om 09:16
      Ik gebruik altijd groentebouillon tenzij anders is vermeld.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190