Mokka-taart!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers.
Je vindt het lekker of helemaal niet, mokkataart! Ik vind het vaak veel te vet, maar ik moet zeggen dat ik deze zelfgemaakte wel erg lekker vind. Nu staan de recepten al her en der op de site, maar je moet er maar net op komen om dat te combineren. Daarom post ik nu het recept voor mokkataart!
Als eerste bak je een Biscuitbodem.
Je kunt deze ook in eens in een vierkante vorm bakken, dat snijdt makkelijker en ziet er ook leuk uit!
De biscuitbodem laat je afkoelen en snijd je 2 keer doormidden. De onderste laag vul je met Banketbakkersroom. De bovenste laag vul je met Mokka-creme.
Tip: Als je een biscuitbodem bakt dan rijst hij erg. De bovenkant wordt ook nooit mooi glad maar altijd lelijk en hobbelig. Als je de taart gaat doorsnijden en gaat vullen zorg dan dat de bovenkant van de taart de onderkant wordt en de onderkant (heeft strak in het bakblik gezeten, dus altijd mooi recht) de bovenkant. Zo heb je altijd een mooie strakke taart!
De taart is nu mooi gevuld. Strijk de taart nu helemaal af, dus zijkanten en bovenkant, met de rest van de mokkacreme.
Rooster wat amandelschaafsel in de pan en laat dit afkoelen. Breng het schaafsel voorzichtig aan op de zijkanten van de taart. Decoreer de bovenkant naar wens met toefjes mokka-creme, slagroom, chocolade o.i.d.
Succes!
Ja je kunt het kopen in de winkel, gepaneerde Brie, en camembert, en ik ben gek op franse kaas, dus ik dacht dat moeten we zelf gaan proberen.
Vast bedankt voor de tip, dat ga ik snel een keer doen dan.
Vandaag hebben we heerlijke tutti frutti gehad, had ik ook nog nooit gedaan, heb er alleen heel weinig suiker ingedaan, en het was heel natuurlijk en lekker.
Ja het wordt nog wel wat:-)
Groetjes Gerdien
Wat geweldig presenteer jij alles toch, die mooie foto's, zijn die echt van de taart die jij gebakken hebt?
En leuk dat je zo echt van alles wat doet,ik wil graag gepaneerde brie maken, waar moet je dat in bakken, of eigenlijk hoe moet dat helemaal, ik hou niet van koken, maar ben gek op eten, dus ik ben benieuwd naar je tips:-)
Groetjes Gerdien
P.s, ik heb een broodpudding gemaakt, en vandaag champignonsoep, dus ik doe m'n best hoor:-)
Dankjewel. Dit is inderdaad de foto van de taart die ik gemaakt heb voor m'n verjaardag, vorige week.
Ik ken gepaneerde brie niet, maar het lijkt me gewoon een plak brie die je paneert met geklutst ei en paneermeel? Dan zou ik het 2 keer paneren, omdat de brie gaat smelten en dan eerder door de korstlaag gaat. Ik wil het wel eens proberen voor je, nu word ik nieuwsgierig ;-)
Leuk dat je zo enthousiast bent over het koken! Succes ermee!
Groetjes, Williene