P1040041
Vrijdag 04 mrt 2016

Mini chocolade koekjes!

Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk uit, ook al zijn ze maar heel mini. Je kunt ze trouwens zo groot maken als je wilt, natuurlijk ;-) Zelf vind ik dit formaatje perfect bij de thee. En smaakt het naar meer, dan neem je er gewoon nog eentje! 

Mini chocolade koekjes 

Ingrediënten voor zo'n 30 mini-koekjes:

40 gram kokosbloesemsuiker, 65 gram roomboter, 80 gram speltbloem of -meel, 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder, flinke snuf koekkruiden, snufje zout, 80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld de 92% van Vivani)

Voor de garnering: Kokosrasp, pistache nootjes, pecans etc.

Bereiding:

Meng de kokosbloesemsuiker, roomboter, speltbloem of -meel, bakpoeder, koekruiden en het snufje zout tot een deeg in de mixer of met je handen. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 4 á 5 millimeter dikte. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 centimeter doorsnee. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in zo’n 10 minuutjes bruin en gaar.

Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Doop de koekjes met hun bovenkant in de chocolade leg ze op een bakpapier of bord. Garneer de koekjes direct met bijvoorbeeld kokosraps, een pistache of pecannoot.

Zet weg in de koelkast voor minimaal een half uur zodat de chocolade weer lekker hard is.

Goed weekend!

Liefs, Williene

Overrijpe bananen in huis? Daar maak ik altijd een heerlijk bananenbrood van. Lekker voedend,...
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder
Het zal je vast niet ontgaan zijn in het nieuws: Voedselfabrikant Honig doet E-nummers in de ban....
lees verder
Mijn man is jaren geleden voor zijn werk enkele keren in India geweest. Sindsdien is hij...
lees verder
Na de broodbaktips van vorige week vandaag een heerlijk recept voor rozijnenbrood om je tips in...
lees verder
Aanstaande woensdag is het weer zover: Koningsdag!  In deze onderstaande blogs vind je...
lees verder

8 opmerkingen
  • rita
    rita maandag 07 mrt 2016 om 15:08
    heerlijk deze koekjes. De kids vonden het ook geslaagd, dus is een blijvertje. Als ik er grote (school)koeken van wil maken, denk aan een stuk of 10, moeten ze dan langer in de oven?
    • Smakelijck maandag 07 mrt 2016 om 15:32
      Leuk! Ja, dan zou ik ze iets langer in de oven houden. Maar even checken tussendoor voor de zekerheid! Succes!
  • Geerke
    Geerke woensdag 09 mrt 2016 om 15:35
    Hoi Williene, Waar haal jij de chocolade?
    • Smakelijck woensdag 09 mrt 2016 om 16:29
      Bij natuurwinkel of AH. Vivani 92%, en Ah heeft nog een variant met kokosbloesem. Succes!
  • Gerry
    Gerry vrijdag 11 mrt 2016 om 12:53
    Hoi Williene, Kan de kokosbloesemsuiker ook voor palmsuiker vervangen worden? Groetjes Gerry
    • Smakelijck vrijdag 11 mrt 2016 om 13:21
      Ja hoor, dat kan altijd!
  • annemiek
    annemiek zondag 13 mrt 2016 om 08:51
    Kan je de roomboter ook vervangen door kokosolie of iets anders?
    • Smakelijck maandag 14 mrt 2016 om 09:56
      Ik verwacht van wel.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190