P1040041
Vrijdag 04 mrt 2016

Mini chocolade koekjes!

Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk uit, ook al zijn ze maar heel mini. Je kunt ze trouwens zo groot maken als je wilt, natuurlijk ;-) Zelf vind ik dit formaatje perfect bij de thee. En smaakt het naar meer, dan neem je er gewoon nog eentje! 

Mini chocolade koekjes 

Ingrediënten voor zo'n 30 mini-koekjes:

40 gram kokosbloesemsuiker, 65 gram roomboter, 80 gram speltbloem of -meel, 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder, flinke snuf koekkruiden, snufje zout, 80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld de 92% van Vivani)

Voor de garnering: Kokosrasp, pistache nootjes, pecans etc.

Bereiding:

Meng de kokosbloesemsuiker, roomboter, speltbloem of -meel, bakpoeder, koekruiden en het snufje zout tot een deeg in de mixer of met je handen. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 4 á 5 millimeter dikte. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 centimeter doorsnee. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in zo’n 10 minuutjes bruin en gaar.

Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Doop de koekjes met hun bovenkant in de chocolade leg ze op een bakpapier of bord. Garneer de koekjes direct met bijvoorbeeld kokosraps, een pistache of pecannoot.

Zet weg in de koelkast voor minimaal een half uur zodat de chocolade weer lekker hard is.

Goed weekend!

Liefs, Williene

Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog...
lees verder
In deze tijd van het jaar zie je overal de amandelletters verschijnen. Erg lekker, maar je...
lees verder
Noten zijn hier een favoriet tussendoortje. Door de week eten we ze altijd rauw en ongebrand,...
lees verder
  Mijn nieuwe favoriete ingrediënt in de keuken: Avocado. Avocado's zijn erg...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk...
lees verder
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk...
lees verder

8 opmerkingen
  • rita
    rita maandag 07 mrt 2016 om 15:08
    heerlijk deze koekjes. De kids vonden het ook geslaagd, dus is een blijvertje. Als ik er grote (school)koeken van wil maken, denk aan een stuk of 10, moeten ze dan langer in de oven?
    • Smakelijck maandag 07 mrt 2016 om 15:32
      Leuk! Ja, dan zou ik ze iets langer in de oven houden. Maar even checken tussendoor voor de zekerheid! Succes!
  • Geerke
    Geerke woensdag 09 mrt 2016 om 15:35
    Hoi Williene, Waar haal jij de chocolade?
    • Smakelijck woensdag 09 mrt 2016 om 16:29
      Bij natuurwinkel of AH. Vivani 92%, en Ah heeft nog een variant met kokosbloesem. Succes!
  • Gerry
    Gerry vrijdag 11 mrt 2016 om 12:53
    Hoi Williene, Kan de kokosbloesemsuiker ook voor palmsuiker vervangen worden? Groetjes Gerry
    • Smakelijck vrijdag 11 mrt 2016 om 13:21
      Ja hoor, dat kan altijd!
  • annemiek
    annemiek zondag 13 mrt 2016 om 08:51
    Kan je de roomboter ook vervangen door kokosolie of iets anders?
    • Smakelijck maandag 14 mrt 2016 om 09:56
      Ik verwacht van wel.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190