Woensdag 18 dec 2013

Mango-kerriesaus!


Er zijn genoeg mensen die met de kerstdagen lekker thuis zijn met hun gezin en niet iets speciaals koken, of vanwege het gezin graag iets op tafel zetten waar iedereen van kan mee genieten.

Afgelopen jaren was er veel vraag naar kerrie saus. Nu dwaalt er hier op m'n blog al één rond, maar deze kerrie is ook erg lekker en net even anders. Er is ook al eens gevraagd of ik de kerriesaus van het Conimexzakje niet na kan maken, maar die heb ik nooit geproefd, dus geen idee of deze in de buurt komt, maar lekker is hij wel ;-)

Deze romige, volle saus is lekker bij bijvoorbeeld de hele kip uit de oven met rijst of frietjes, en wat groenten. Als het goed is weet je zelf met welke groenten je je kinderen blij kunt maken ;-)

Mango-kerriesaus (zuivel- en glutenvrij)

Ingredienten:

200 ml kokosmelk, 1 theelepel kerriepoeder, halve theelepel kerrie djawa (Conimex), kwart theelepel kurkuma, halve theelepel sambal (yakso), snufje korianderpoeder, snufje cayennepeper, halve mango in blokjes.
Bereiding:

Doe de kokosmelk in een pan. Verwarm op laag vuur. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de mangoblokjes, toe en klop voorzichtig door. Laat ongeveer 5 minuutjes doorkoken. Dik de saus evt. in met wat aangemaakte maizena. Voeg de blokjes mango toe en verwarm heel kort mee. Als je de saus van tevoren wilt maken dan zonder de mango. Deze altijd vers toevoegen op het laatste moment!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Altijd weer lastig wat je je kind(eren) meegeeft naar school. Al een paar keer kreeg ik deze...
lees verder
Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht...
lees verder
Mijn boek is nu bijna 3 maanden uit. Er is inmiddels een 2e druk verschenen en de verkoop loopt...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder
Via Facebook kwam het idee om iets te doen met gezond koken en budget tips. Gezond eten is...
lees verder
Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood....
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 28 dec 2013 om 10:01
    Hai Williene,

    Ik heb een vraagje, mijn man is allergisch voor kokos. Wat kan ik in dit recept het beste als alternatief voor de kokosmelk gebruiken? Kan me voorstellen dat het wat toevoegt aan de smaak van de saus. Alvast bedankt!

    Mvg,

    Chantal
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 15:42
      Hoi Chantal,

      Je zou eens dit recept kunnen proberen en dan de paprika kunnen vervangen door de mango? http://smakelijck.blogspot.nl/2012/01/witlof-met-kerrie-paprikasaus-en.html

      Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190