Donderdag 27 jun 2013

Mango ijsjes!


Zoals ik al schreef, het weer is er nog niet echt naar, maar ijsjes gaan er meestal wel in. Daarom dit makkelijke ijsrecept! En het leuke is, je kunt natuurlijk variëren met allerlei soorten fruit.
Door het gemarmerde effect met de Griekse yoghurt ziet het er ook gelijk mooi en vrolijk uit.
Ijsjes zelf maken is echt niet moeilijk. Je kunt bijv. diksap invriezen, een stuk watermeloen of andere soorten meloen invriezen, als het maar koud en bevroren is vinden kinderen het al snel lekker.

Mango ijsjes!

Ingrediënten voor ong. 4 ijsjes:
1 rijpe mango, (biologische) Griekse yoghurt

Bereiding:
Schil de mango en verwijder de pit. Pureer de mango in een blender helemaal fijn tot je geen stukjes meer hebt. Doe wat mangopuree in een ijsjeshouder en doe er vervolgens een theelepeltje yoghurt bovenop. Herhaal dit totdat het vormpje vol is. Zo krijg je een mooi gemarmerd effect. Bevries de ijsjes 1 uur in de vriezer en steek er vervolgens een ijsstokje in. Als je speciale ijshoudertjes gebruikt dan hoeft dat natuurlijk niet.
Laat de ijsjes helemaal bevriezen in de vriezer.

Tips:
* Dit kun je met elk gewenst fruit doen, vooral aardbeien, frambozen, bessen, e.d. zijn geschikt hiervoor.
* Gebruik echt rijp fruit, dat is wat zoeter en daarom heb je geen suiker nodig.
* Vind je het niet zoet genoeg, meng dan een lepeltje honing door het fruit.
* IJstokjes bewaar ik altijd van andere ijsjes en deze was ik mee in de vaatwasser. Zo kan ik ze hergebruiken ;-)



 

Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
Deze overheerlijke kokosballetjes zijn erg makkelijk te maken. Je krijgt er alleen vieze...
lees verder
Soms heb je van die dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten en toch gezond en voedzaam wilt...
lees verder
In deze tijd van het jaar zie je overal de amandelletters verschijnen. Erg lekker, maar je...
lees verder
Veel kinderen, maar ook volwassenen zijn niet echt spruitjesfans. Daarom vind ik het wel een...
lees verder
Vroeger had ik echt een hekel aan gember. Bah, wat vies vond ik dat! Veel te sterk.. Maar als je...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous maandag 01 jul 2013 om 16:26
    Ziet er heerlijk uit én lekker gezond! Kunnen deze ijsjes ook met magere of volle yoghurt gemaakt worden? Griekse yoghurt hebben we namelijk niet in huis.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 jul 2013 om 19:15
      Ja hoor, dat kan zeker! Succes ermee!
  • Mirjam
    Mirjam donderdag 27 jun 2013 om 11:34
    Dat ziet er lekker uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 27 jun 2013 om 13:40
      Dankje!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190