P1010163
Maandag 01 dec 2014

Kruidnoten Tiramisu!

Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter gezegd: laten toevoegen ;-) (Nog bedankt Marcel ;-)) Hier kun je heel eenvoudig alle recepten terugvinden voor een geslaagde Sinterklaasavond. Maar ook de rest van deze maand zijn ze nog net zo lekker!

Eigenlijk heb ik de meest favoriete Sint recepten al wel geblogd, dus was aan het nadenken over een nieuw recept. HIervoor heb ik dit recept gebruikt. Omdat het mij nog steeds niet is gelukt om suikervrij en tarwevrije lange vingers te vinden moest ik op zoek naar alternatief voor de tiramisu. Vandaar deze heerlijke kruidnoten tiramisu! 

Zoals je ziet was het oude recept nog niet suikervrij, in dit recept maak ik gebruik van een klein beetje honing, en dan natuurlijk de zelfgebakken kruidnootjes, da's 't lekkerst! 

Kruidnoten tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen:

Kruidnoten (Ik heb dit recept gebruikt en de helft van de gebakken kruidnoten gebruikt voor de tiramisu), 1 kopje sterke koffie, 100 milliliter slagroom, 150 gram mascarpone, 2 eetlepels honing, merg van een half vanillestokje, cacaopoeder, snufje speculaaskruiden of kaneel

Bereiding:

Klop de slagroom stijf. Voeg de mascarpone, honing en vanillemerg toe en klop tot een romig mengsel. Zet in de koelkast.

Doop drie kwart van de kruidnoten in de koffie en verdeel hiervan de helft over de glazen. Afhankelijk van de grootte van de glazen heb ik ongeveer 5 á 6 kruidnootjes per laagje gedaan.

Schep hier wat van het mascarpone mengsel op en dan weer een laagje in koffie gedoopte kruidnoten. Maak het toetje af met nog een laagje mascarpone crème. Hak de overige kruidnootjes grof en strooi over de tiramisu’s wat cacaopoeder en een snufje speculaaskruiden. Bewaar de toetjes in de koelkast tot je ze serveert.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Fase 1 van ontgiften is de voorbereidingsfase. In deze fase eet je gewoon 'normaal'....
lees verder
Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten....
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
  In mijn vakantie had ik mooi de tijd om te lezen. Al een hele tijd stond het boek...
lees verder

10 opmerkingen
  • Irma
    Irma maandag 01 dec 2014 om 12:30
    Die wil ik vrijdag maken
  • Ilse
    Ilse maandag 01 dec 2014 om 20:54
    Heerlijk... die maak ik ook ieder jaar... :)
  • Kristel
    Kristel donderdag 04 dec 2014 om 21:09
    Ik ga hem nu maken! Morgen gaan we het lekker opeten :D ben benieuwd!
    • Smakelijck vrijdag 05 dec 2014 om 10:54
      Leuk! Succes ermee!
  • Karin
    Karin vrijdag 05 dec 2014 om 09:47
    Een vraag ,welke honing (er zijn er zoveel ) raad jij aan Williene ? Kan dat gewoon de honing zijn uit de supermarkt of zeg je doe bio of een ander soort . Alvast dank voor je reactie , Karin
    • Smakelijck vrijdag 05 dec 2014 om 10:52
      Ik gebruik altijd biologische honing. Supermarkthoning wordt vaak na het slingeren verwarmt en gemengd met suiker. Ook honing van een goede imker is hele goede honing. Succes!
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel vrijdag 05 dec 2014 om 23:29
    Hoi Williene! Vanavond deze superlekkere toetjes gegeten...., echt heerlijk ! M'n dochter van 11 heeft ze helemaal alleen gemaakt...erg leuk ! Iedereen smulde ervan... Bedankt voor dit geweldige recept. Ps...wat een leuke sfeerfoto.. Groetjes Judith
    • Smakelijck maandag 08 dec 2014 om 10:54
      Wat leuk om te lezen zeg! En wat knap van je dochter, handig dat ze je zo meehelpt. Heel leuk om te lezen, dankjewel!
  • Annelien
    Annelien donderdag 20 okt 2016 om 11:31
    Hoi Williene, als ik de link in het recept aanklik kom ik uit bij het recept voor pepernoten. Klopt dat?
    • Smakelijck donderdag 20 okt 2016 om 15:24
      Nee ;-) Ik ga het aanpassen. Bedankt voor je melding.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190