P1010163
Maandag 01 dec 2014

Kruidnoten Tiramisu!

Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter gezegd: laten toevoegen ;-) (Nog bedankt Marcel ;-)) Hier kun je heel eenvoudig alle recepten terugvinden voor een geslaagde Sinterklaasavond. Maar ook de rest van deze maand zijn ze nog net zo lekker!

Eigenlijk heb ik de meest favoriete Sint recepten al wel geblogd, dus was aan het nadenken over een nieuw recept. HIervoor heb ik dit recept gebruikt. Omdat het mij nog steeds niet is gelukt om suikervrij en tarwevrije lange vingers te vinden moest ik op zoek naar alternatief voor de tiramisu. Vandaar deze heerlijke kruidnoten tiramisu! 

Zoals je ziet was het oude recept nog niet suikervrij, in dit recept maak ik gebruik van een klein beetje honing, en dan natuurlijk de zelfgebakken kruidnootjes, da's 't lekkerst! 

Kruidnoten tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen:

Kruidnoten (Ik heb dit recept gebruikt en de helft van de gebakken kruidnoten gebruikt voor de tiramisu), 1 kopje sterke koffie, 100 milliliter slagroom, 150 gram mascarpone, 2 eetlepels honing, merg van een half vanillestokje, cacaopoeder, snufje speculaaskruiden of kaneel

Bereiding:

Klop de slagroom stijf. Voeg de mascarpone, honing en vanillemerg toe en klop tot een romig mengsel. Zet in de koelkast.

Doop drie kwart van de kruidnoten in de koffie en verdeel hiervan de helft over de glazen. Afhankelijk van de grootte van de glazen heb ik ongeveer 5 á 6 kruidnootjes per laagje gedaan.

Schep hier wat van het mascarpone mengsel op en dan weer een laagje in koffie gedoopte kruidnoten. Maak het toetje af met nog een laagje mascarpone crème. Hak de overige kruidnootjes grof en strooi over de tiramisu’s wat cacaopoeder en een snufje speculaaskruiden. Bewaar de toetjes in de koelkast tot je ze serveert.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven....
lees verder
Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt...
lees verder
Yoghurt of kwark is hier 's ochtends favoriet. Het is een snel en makkelijk ontbijt...
lees verder
  Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-)  Deze lekkere...
lees verder

10 opmerkingen
  • Irma
    Irma maandag 01 dec 2014 om 12:30
    Die wil ik vrijdag maken
  • Ilse
    Ilse maandag 01 dec 2014 om 20:54
    Heerlijk... die maak ik ook ieder jaar... :)
  • Kristel
    Kristel donderdag 04 dec 2014 om 21:09
    Ik ga hem nu maken! Morgen gaan we het lekker opeten :D ben benieuwd!
    • Smakelijck vrijdag 05 dec 2014 om 10:54
      Leuk! Succes ermee!
  • Karin
    Karin vrijdag 05 dec 2014 om 09:47
    Een vraag ,welke honing (er zijn er zoveel ) raad jij aan Williene ? Kan dat gewoon de honing zijn uit de supermarkt of zeg je doe bio of een ander soort . Alvast dank voor je reactie , Karin
    • Smakelijck vrijdag 05 dec 2014 om 10:52
      Ik gebruik altijd biologische honing. Supermarkthoning wordt vaak na het slingeren verwarmt en gemengd met suiker. Ook honing van een goede imker is hele goede honing. Succes!
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel vrijdag 05 dec 2014 om 23:29
    Hoi Williene! Vanavond deze superlekkere toetjes gegeten...., echt heerlijk ! M'n dochter van 11 heeft ze helemaal alleen gemaakt...erg leuk ! Iedereen smulde ervan... Bedankt voor dit geweldige recept. Ps...wat een leuke sfeerfoto.. Groetjes Judith
    • Smakelijck maandag 08 dec 2014 om 10:54
      Wat leuk om te lezen zeg! En wat knap van je dochter, handig dat ze je zo meehelpt. Heel leuk om te lezen, dankjewel!
  • Annelien
    Annelien donderdag 20 okt 2016 om 11:31
    Hoi Williene, als ik de link in het recept aanklik kom ik uit bij het recept voor pepernoten. Klopt dat?
    • Smakelijck donderdag 20 okt 2016 om 15:24
      Nee ;-) Ik ga het aanpassen. Bedankt voor je melding.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190