P1040321
Woensdag 20 apr 2016

Kipschnitzel!

Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me uit. Terwijl het toch echt supermakkelijk is, en ontzettend lekker. En als je dat eenmaal weet dan is het veel makkelijker dan bijvoorbeeld kipnuggets, die ik wel vaker zelf maak. Uiteraard kun je de kruiden aanpassen naar eigen smaak!

Kipschnitzel!

Ingredienten voor 2 snitzels:

2 kipfilets, 40 gram spelt of boekweitmeel, 2 eetlepels Baharat kruiden van Jonnie Boer, 100 gram paneermeel*, 1 ei, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het boekweitmeel met 1 eetlepel Baharat en wat zout en peper en doe dit in een diep bord of kom. Kluts een ei in een tweede bord of kom. Meng op een derde bord het paneermeel met de andere eetlepel Baharat en wat peper en zout. 

Snijd de kipfilets over de lengte in, maar niet doormidden. Vouw de kipfilets open, leg ze tussen 2 vellen bakpapier en sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan.

Haal de kipschnitzels nu eerst met beide kanten door het gekruide boekweitmeel, vervolgens door het geklutste ei en leg ze dan in het paneermeel. Druk het paneermeel nu stevig om de schnitzel heen en leg de schnitzels op bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel de schnitzels met wat olie en schuif voor ongeveer 25 minuten in de oven. Draai de schnitzels halverwege de baktijd een keer om.

*Paneermeel maak je gemakkelijk zelf van boterhammen. Droog hiervoor een aantal (glutenvrije) boterhammen in de oven of toaster. Maal ze helemaal tot kruimels met een beetje knoflookpoeder. Je kunt het ook doen met crackers, deze hoef je uiteraard niet te drogen, maar kun je gelijk vermalen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Ja hoor, ik heb heerlijke brownies gebakken, zonder witmeel en geraffineerde...
lees verder
Een lekkere pittige maaltijdsoep. Past uitstekend bij de rijsttafel-gerechten die al eerder zijn...
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Speciaal voor de komende feestmaand is het boek Smakelijck Winter in de boekhandel en op de site...
lees verder
Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
Wespen zijn zeer nuttige, maar soms ook zeer irritante beestjes. En ze zijn er nu in...
lees verder

10 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien woensdag 20 apr 2016 om 10:30
    Dank je wel! Kipschnitzels zijn zo lekker, maar als ik ze in de supermarkt koop voelt dat niet goed! En bij onze slager met E-nummervrije producten vind ik ze erg prijzig.
    • Smakelijck woensdag 20 apr 2016 om 10:53
      Graag gedaan! Veel succes met het recept!
  • TJ
    TJ woensdag 20 apr 2016 om 16:01
    Wat een leuk recept! Is het ook mogelijk te kipschnitzels in te vriezen vóór ze de oven in gaan?
    • Smakelijck woensdag 20 apr 2016 om 16:56
      Dankjewel! Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Margje
    Margje maandag 25 apr 2016 om 09:48
    Heerlijk! Kipfilet van eigen kip,haha.. extra genieten dus met dit recept. Kon ik het gelijk uitproberen..
    • Smakelijck maandag 25 apr 2016 om 11:44
      Ah, dat moet wel extra lekker geweest zijn ;-)
  • mirjam
    mirjam woensdag 11 mei 2016 om 13:42
    waardoor kun je die kruiden van Jonnie Boer vervangen? die heb ik niet in huis...
    • Smakelijck woensdag 11 mei 2016 om 15:43
      Paprikapoeder met een snufje chilipoeder of cayennepeper.
  • Anita
    Anita maandag 11 jul 2016 om 15:35
    Zou je met dit recept ook rundvlees kunnen gebruiken?
    • Smakelijck maandag 11 jul 2016 om 19:32
      Dat verwacht ik wel!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190