Donderdag 14 feb 2013

Kip Tandoori!

Kip Tandoori is een favoriet 'pakjes'gerecht. Hoe het uit een pakje smaakt weet ik niet, want die heb ik nog nooit geproefd, maar ik vind de tandoori op deze manier klaargemaakt erg lekker. Ik denk ook dat dit de meer traditionele tandoori is, dan diegene die uit een pakje komt. Sowieso zonder alle toegevoegde E-nummers en overbodige hulpmiddelen ;-) Vers is toch nog altijd het lekkerst!

Kip Tandoori!

Ingrediënten:
2 kipfilets, 2 dl yoghurt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 a 2 cm verse gember geraspt, 1 tl kurkuma, 1 rode peper fijngehakt (evt. zonder zaadlijst), sap van een halve citroen, 2 el tomatenpuree, zout en peper.

Kerf de kipfilets (of dijen/poten voor de liefhebber) in met een scherp mes op enkele plaatsen. Meng alle poeders en kruiden met de yoghurt en de citroensap en de tomatenpuree (dit kan evt. in een keukenmachine). Maak op smaak met zout en peper.

Leg de kipfilets in de yoghurt marinade en laat dit minimaal 6-8 uur intrekken in de koelkast.

Leg de kipfilets met de marinade in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kipfilets in 3 kwartier gaar worden.

Lekker met groenten uit de wok. Wil je het traditioneel eten, serveer het dan met naan-brood, mangochutney en raita (saus op basis van yoghurt, komkommer en munt).

Eet smakelijck!

  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder
Water speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We wassen ons met water, we drinken water en...
lees verder
De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren...
lees verder
Superfoods: zin of onzin? Superfoods, de laatste jaren kun je er bijna niet omheen. Ik...
lees verder
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder

73 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 08 jan 2014 om 18:59
    Hoi,

    Kan ik sojayoghurt gebruiken of is dat niet zuur genoeg?

    Groetjes Linda
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 09 jan 2014 om 10:27
      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem! Succes!
  • Blomkes
    Blomkes maandag 18 feb 2013 om 12:18
    Bedankt voor je snelle reactie! Ik was vergeten te vermelden dat ik de rode peper zelfs al weggelaten had. Volgende keer ga ik het proberen met de aanpassingen die je aangeeft!

    Alvast bedankt!

    groetjes, Elske
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 feb 2013 om 23:23
      Succes Elske!
  • Blomkes
    Blomkes maandag 18 feb 2013 om 10:01
    Hallo,

    Ik volg je blog al een poosje, ben erg blij met je recepten! 2 van onze 3 kinderen zijn allergisch aangelegd en hebben ook vaak last van hun darmen. Ik zou graag meer willen koken zonder E-nummers omdat ik vermoed dat ze hier baat bij zouden hebben. Wel vind ik het een hele opgave om dit te realiseren met een druk gezin en een man die het belang er niet echt van in ziet. Maar ik probeer d.m.v. jouw recepten een begin te maken! Nu heb ik het recept voor kip tandoori uitgeprobeerd maar deze is toch wel erg pittig voor de kinderen. Heb je voor mij een tip welke van de kruiden ik kan veminderen om het wat milder te maken? Misschien de chilipoeder? ..en heb je misschien een tip om er meer een saus van te maken? Misschien meer yoghurt toevoegen?

    Ik hoor het graag,

    Groetjes, Elske
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 feb 2013 om 12:11
      Leuk om te horen, Elske! Darmen zijn inderdaad erg gevoelig voor E-nummers en dan met name E621.

      De Tandoori is inderdaad pittig. Je zou de chilipoeder weg kunnen laten en daarvoor in de plaats een snufje cayennepeper kunnen gebruiken. Je kunt ook de rode peper halveren. Haal je wel de zaadjes eruit?

      Als je meer saus wilt kun je wat extra yoghurt gebruiken en een lepel extra tomatenpuree. (dan wordt het natuurlijk ook al wat milder).

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 14 feb 2013 om 20:54
    Leuk! Gaan we snel maken! Gr Willemijn
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 feb 2013 om 19:21
      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 14 feb 2013 om 19:09
    Heel erg bedankt voor dit recept. Ik ben gek op kip tandoori, maar heb de laatste tijd erg veel last van het zgn "pakjeseten". Nu kan ik dit recept eens gaan uitproberen. Alleen een vraag, ik verdraag helemaal geen yoghurt. Kan ik die vervangen door kwark met wat citroensap?

    Groetjes Mariëlle
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 feb 2013 om 19:21
      Hoi Mariëlle,

      Voor de smaak lijkt het me weinig uitmaken, ik weet alleen niet wat kwark doet bij verwarmen? Gewoon een keer proberen. Ben benieuwd of het te vergelijken is met de tandoori uit 'n pakje!

      Succes!
  • Wendy
    Wendy dinsdag 17 feb 2015 om 16:18
    Heeeeerlijk!!!! Ik heb palmsuiker en honing gebruikt en maar een beetje citroenrasp (omdat de kids hier niet zo van houden) Het resultaat was super...lekker luchtig en super lekker...een blijvertje!!!!
    • Smakelijck woensdag 18 feb 2015 om 09:47
      Goed om te lezen, Wendy! Bedankt voor je reactie!
  • Gertine
    Gertine vrijdag 13 mrt 2015 om 14:31
    Voer je opmerking in Hoi Willine, Ik mag geen melkproducten. Heb jij een tip wat ik ipv yogurt kan gebruiken? Groetjes
  • Nathalie
    Nathalie zaterdag 02 jan 2016 om 14:12
    Goedemiddag :) Ik maak eigenlijk vaak kip tandoori voor in wraps. Hoe kan ik rondom dit bovenstaande recept een wat bindende saus maken? Groeten, Nathalie
    • Nathalie
      Nathalie zaterdag 02 jan 2016 om 14:28
      En is dit recept voor 2 of 4 personen?
      • Smakelijck zaterdag 02 jan 2016 om 17:14
        Het recept is voor 2 personen. Wil je het bij wraps eten dan zou ik wat minder yoghurt gebruiken. Succes!
  • Anita
    Anita donderdag 07 jan 2016 om 22:08
    Als je kip tandoori eet met rijst en groente heb je dan wel genoeg saus??
    • Smakelijck vrijdag 08 jan 2016 om 09:58
      Smaken verschillen, wij hebben er voldoende aan, maar als je meer wilt kun je altijd extra yoghurt/kruiden gebruiken.
  • Anita
    Anita donderdag 07 jan 2016 om 22:15
    Sorry nog een vraag ik heb alleen gember poeder in huis, is ongeveer 1 theelepel gember poeder zelfde als 1 a 2 cm verse gember? Bedankt.
  • Nathalie Brandwijk
    Nathalie Brandwijk vrijdag 08 jan 2016 om 09:48
    Sorry hoor, weer een vraag, haha. Ik heb de marinade zojuist gemaakt. Ruikt echt heerlijk! Nu wilde ik voor de wraps het gewoon bereiden met groenten in een wokpan. Dat is geen probleem toch of wordt de kip dan niet goed gaar?
    • Smakelijck vrijdag 08 jan 2016 om 09:59
      Nee hoor, dat kan prima!
  • Dineke
    Dineke vrijdag 05 feb 2016 om 15:57
    Wat een zalfje van een marinade! Ik heb de kip er in gelegd. Gelijk in een ovenschaal. Fungeert de marinade dan uiteindelijk ook als de saus? Compliment trouwens voor al de heerlijke gerechten die ik al heb gemaakt.
    • Smakelijck vrijdag 05 feb 2016 om 16:40
      Yep, dat is inderdaad ook de saus. Succes met het recept en eet Smakelijck!
  • Willemien
    Willemien dinsdag 31 jan 2017 om 15:08
    Hoi Williene, als ik de verse knoflook wil vervangen door knoflookpoeder, hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken? Groetjes Willemien
    • Smakelijck dinsdag 31 jan 2017 om 18:54
      Naar smaak, ongeveer een half theelepeltje.
      • Willemien
        Willemien vrijdag 03 feb 2017 om 08:43
        Dank je! Ik heb de marinade net gemaakt en de smaak komt al aardig in de buurt van het pakje :). Ik vond hem echter nog wat aan de zure kant. Misschien wat veel citroensap gebruikt. Kan ik daar bijv. wat honing in doen?
        • Smakelijck vrijdag 03 feb 2017 om 15:36
          Ja hoor, dat kan zeker!
  • Evi
    Evi zaterdag 11 mrt 2017 om 11:19
    Hallo, Graag wil ik dit recept een keer proberen, alleen heb ik korianderblad i.p.v. korianderpoeder. Kan ik dit ook gebruiken?
    • Smakelijck zaterdag 11 mrt 2017 om 18:54
      Ja hoor!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190