P1040531
Donderdag 09 jun 2016

Kip-Kerrie!

Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt eten. Natuurlijk kosten bepaalde gerechten wat extra bereidingstijd, maar er zijn ook heel veel makkelijke en simpele maaltijden en gerechten die je zó gemaakt hebt. Dit is er één van. Een gerecht wat je met 30 minuten op tafel hebt staan én heel smaakvol is. Gelukkig staat de receptenindex vól met dit soort recepten, en dat is ideaal als je een drukke dag hebt, lekker van de zon wilt genieten of gewoon geen zin hebt om een tijd in de keuken te staan ;-)

Geniet ervan!

Kip-Kerrie met mango

Ingredienten voor 2 personen:

2 kipfilets, 2 uien, 1 rode paprika, 1 mango, 250-300 milliliter kokosmelk, 2 theelepels Vadouvan of kerrie Massala, 1 theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer in zout en peper, een beetje Vadouvan of massala en wat olie. Snijd de ui, paprika en mango in blokjes.

Verhit boter of kokosolie in een pan en bak de kipfilet rondom aan. Voeg de ui en paprikablokjes toe en fruit deze even mee. Voeg de rest van de Vadouvan en kurkuma toe en maak het op smaak met zout en peper. Voeg de kokosmelk toe en laat met het deksel schuin op de pan zo'n 10-15 minuten garen. Roer regelmatig om en voeg meer kokosmelk toe als het nodig is. Voeg de laatste paar minuten de mangoblokjes toe. 

Serveer de kipkerrie met rijst en groenten, zelf had ik er gewokte paksoi bijgedaan. Erg lekker!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik...
lees verder
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Bij een Indiase maaltijd hoort 'brood'. Brood om mee te dippen en te gebruiken als...
lees verder
Wat in Nedeland de tosti is, is in Mexico de quesadilla. Alleen dan niet met brood maar met...
lees verder
Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom....
lees verder
        Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede...
lees verder

6 opmerkingen
  • Alette
    Alette donderdag 09 jun 2016 om 15:36
    Hoi Williene, zat net te neuzen wat ik eens zou gaan eten: het wordt dus deze! Hebben de hele week al vega gegeten, dus een stukje kip kan vandaag geen kwaad. Heb alle ingrediënten in huis en de paksoi staat in de moestuin. Wok je die gewoon in een beetje olie? Op de foto lijkt de rijst op de zadenrijst uit je 4e kookboek. Klopt dat? Groet, Alette
    • Smakelijck donderdag 09 jun 2016 om 20:30
      Ik ben denk ik al te laat, als je het vandaag wilde eten ;-) Maar de paksoi snijd ik inderdaad fijn en wok ik in iets roomboter. NIet te lang zodat het nog wat knapperig blijft. Deze rijst heb ik gekookt en heb ik wat pittenmix op het laatst toegevoegd. Deze pittenmix had ik vorige week geblogd. Het idee is inderdaad een beetje hetzelfde als de rijst in het vierde boek. Succes!
  • Ellen
    Ellen maandag 14 nov 2016 om 18:00
    Kun je de kokosmelk ook door iets anders vervangen wat een 'neutralere' smaak heeft?? Hier zijn ze niet zo van kokos... Bedankt vast!
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 09:28
      Ja hoor, dat kan! Bijvoorbeeld door haverroom of slagroom. Succes!
  • Jenny
    Jenny zaterdag 08 apr 2017 om 18:56
    Hallo Williene! Hebben we vanmiddag al genoten van een kommetje tomaten-wortel soep ... vanavond gesmuld van dit recept! Nog een restantje prei togevoegd en ... heerlijk!!! Ook weer opgeslagen onder de favorieten! :-) Groetjes! Jenny
    • Smakelijck zaterdag 08 apr 2017 om 20:52
      Wat fijn! Leuk om te lezen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190