Zaterdag 22 dec 2012

Hartig brood met pesto, tomaat en gorgonzola!


Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je maar wilt. Het is niet moeilijk om te maken, zeker niet als je vaker zelf je brood bakt. Serveer dit brood met een schaaltje pure roomboter en geniet!

Hartig brood met pesto, tomaat en gorgonzola!

Ingredienten:
Recept van je favoriete brood, (zelfgemaakte) pesto*, 2 a 3 tomaten, stukje gorgonzola

Bereiding:
Maak brooddeeg volgens je eigen favoriete recept of volgens dit recept. Met 500 gram meel kun je 2 tot 3 broden maken. Ik gebruik hiervoor 500 gram volkorenmeel.

Verdeel het deeg na de 1e rijs in 2 of 3 bollen. Sla het deeg door (lucht eruit) en laat het opnieuw 30 minuten rusten. Maak van elke deegbal nu een plat brood in een rechthoek. Smeer bovenop het brood royaal de pesto, verdeel er een in plakjes gesneden tomaat over en brokkel er wat gorgonzola kaas over. Duw de uiteinden van het brood iets naar elkaar toe. Schuif de broden in een voorverwarmde oven op 190 graden. Bak de broden in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Je kunt ze nu uit de oven halen en bewaren in bakpapier. Warm ze nog even 10 minuten op in de oven als je ze wilt gaan eten. Je kunt ze nu ook invriezen. Wil je ze direct eten laat ze dan nog 5 a 10 minuten langer in de oven.

 


*Basilicumpesto maak je zo:
Doe in de keukenmachine of blender: 1 bos basilicum, 2 eetlepels parmezaan, 1 kleine teen knoflook, handje pijnboompitjes, zout en flink wat olijfolie en maal fijn tot een pesto. Voeg evt. nog wat olijfolie toe om het smeuig te maken.

Eet smakelijck!

 

Soms is het fijn om een kijkje te nemen in andermans eetpatroon. Niet om het helemaal over te...
lees verder
Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat?...
lees verder
Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder
Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
Brownies (of chocoladetaart) zonder meel en met gezonde suikers. Inmiddels is dit mijn...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder

6 opmerkingen
  • Cindy
    Cindy zondag 20 jan 2013 om 15:09
    Wat een geweldig leuke blog heb je! Heel fijn dat er zoveel lekkere gezonde dingen te maken zijn :) wij eten ook enummer vrij en vermijden suikers en teveel aan zout...
    Dit brood lijkt me heerlijk! Bak elke dag zelf een brood. Ik hou alleen niet zo van groene pesto, heb je nog een alternatief? De grogonzola en tomaten lijken me heerlijk!
    Groetjes Cindy
    Ps ben ook volger geworden!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 jan 2013 om 14:10
      Ha Cindy,

      Welkom bij mijn blog ;-) Dankjewel.

      Als je wel van rode pesto houdt of tapenade zou je dat bijv. ook erop kunnen doen. Of rucola/spinaziepesto?

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Nell Nijssen
    Nell Nijssen zondag 23 dec 2012 om 22:14
    Goh, ontdek ik toch weer even een geweldige blog hier! Smakelijke, gezonde gerechten. Volger nr. 78 meldt zich ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:33
      Wat leuk, Nell! Welkom als volger!

      Groetjes, Williene
  • Marie Louise
    Marie Louise zondag 23 dec 2012 om 18:29
    Lijkt me erg lekker dit.

    Groet,Marga
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:32
      Dankjewel! Het is ook echt lekker ;-)

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190