Dinsdag 07 feb 2012

Ham-Preirisotto!

Hier is risotto een favoriet gerecht wat we regelmatig eten. Let op dat je echt speciale risottorijst hiervoor nodig hebt. Deze is te koop in de supermarkt, natuurwinkel, toko's etc.


Ham-Preirisotto


Ingredienten:
2 preien in ringetjes gesneden, 100 gram (biologische) ham in blokjes gesneden, glas witte wijn, 1 ui gesnipperd, 2 el olijfolie, 800 ml tot een liter groentenbouillon, 300 gr. risottorijst, zout en peper, geraspte parmezaan, roomboter.


Bereiding:
Fruit de ui in de olijfolie en voeg de preiringetjes toe. Fruit dit ong. 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot alle korrels glazig zien. Blus af met een glas witte wijn.
Als de wijn verdampt is voeg dan een soeplepel bouillon toe, als deze opgenomen is voeg je opnieuw een soeplepel bouillon toe en zo ga je ong. 20 minuten door. Proef dan of de rijst gaar is. Als de risotto gaar is voeg je de hamblokjes toe en breng je de risotto op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur, voeg een klontje roomboter toe aan de risotto en flink geraspte parmezaan. Roer dit goed door en serveer de risotto met extra parmezaan.

Plastic! Waar je ook bent of waar je ook komt, overal zie of kom je in contact met plastic....
lees verder
Het weer slaat om, tijd voor een lekker bakrecept! Muffins zijn altijd zo gemaakt en lukken, over...
lees verder
Je kent ze vast wel. De appelbollen van La Place. Heerlijk vind ik ze. Zo af en toe dan. Ik was...
lees verder
Een stol kan bijna niet ontbreken rond de Kerstdagen. Daarom een recept voor een heerlijk zachte,...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder
Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk...
lees verder

10 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 12 dec 2013 om 17:23
    800 dl? of 800 ml? ;-)
    groetjes Nelma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 dec 2013 om 19:55
      Haha, wat erg ;-) Heb het gelijk aangepast! Bedankt voor je oplettendheid!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 29 nov 2012 om 19:54
    Sinds wanneer is ham vegetarisch? ;-) (zie index)
    Groetjes Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 29 nov 2012 om 20:53
      Ai, bedankt voor je oplettendheid ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 10 feb 2012 om 19:21
    Wij hebben dit vanavond gegeten. Heerlijk!
    Hebben ook ipv ham kip gebruikt, omdat ik momenteel geen varkensvlees mag.

    Allebei voor herhaling vatbaar!!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 10 feb 2012 om 19:37
      Leuk om te horen, dankjewel voor je reactie!
      Kip is ook een goed idee, lijkt me ook erg lekker.

      Groet, WIlliene
  • Dineke
    Dineke maandag 23 feb 2015 om 19:23
    Vanavond dit recept gemaakt. Alles is schoon opgegaan. Heerlijk!
    • Smakelijck maandag 23 feb 2015 om 19:42
      Goed om te lezen, Dineke!
  • Jans
    Jans woensdag 02 dec 2015 om 20:31
    Geweldig lekker gegeten! De kinderen vonden de smaak lijken op Carbonarasaus :).
    • Smakelijck donderdag 03 dec 2015 om 09:32
      Wat leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190