Maandag 28 jan 2013

Groentesap!


Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier nieuwe recepten van te plaatsen. Ook een beetje met het seizoen mee. Er staan er al een aantal op mijn site, deze kun je opzoeken via de receptenindex.

Ben zelf niet zo'n fan van gemengde groentesappen. Ze zijn gezond, maar ik kan nog steeds niet echt wennen aan de smaak. Ik drink liever een glas leeg van 1 soort groenten, bijv. bietensap, wortelsap of tomatensap. Maar voor de afwisseling is deze ook wel goed. Wil je de sap dunner dan kun je er wat extra sinaasappelsap bij doen. Je kunt ook een biet toevoegen en dan wat meer sinaasappelsap toevoegen.

Dit recept is een aanpassing op een recept van Kris Verburgh.

Ingrediënten:
Sap van 3 persinaasappels + vruchtvlees, 1 wortel, 1,5 stengel bleekselderij, 1 appel, 1 glas rode bietensap of 1 rode biet.

Pers de sinaasappels uit en voeg wat van het vruchtvlees toe. Maak de groenten schoon en doe alles in de blender en maak er sap van.



Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder
Op zoek naar een lekker ontbijt, een lunchgerecht of een tussendoortje? Met deze pannenkoekjes...
lees verder
Bijgerechten om je groente inname te verhogen. Dát viel in de smaak toen ik vorige week mijn...
lees verder
Maandagavond was er op Tv een interressante uitzending over E-nummers van Tros Radar. Vanaf 11.35...
lees verder
Een stukje biologie Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer je er achter komt hoe ontzettend...
lees verder
Brownies (of chocoladetaart) zonder meel en met gezonde suikers. Inmiddels is dit mijn...
lees verder

6 opmerkingen
  • Annemarie
    Annemarie zondag 07 apr 2013 om 20:03
    Hoi Williene,

    Misschien een domme vraag, hoor, maarre, die rode biet, moet je die er 'rauw' (dus alleen geschild in doen) of moet je 'em eerst koken...? Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes, Annemarie
    • Annemarie
      Annemarie donderdag 11 apr 2013 om 19:24
      dank je wel! Dat schillen zal ik niet gauw vergeten... :-) Ik wist niet dat je bij rauw geen 'last' van nitraat/nitriet hebt. Weer wat geleerd!
      Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:01
      ... En wel even schillen ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:00
      Ha,

      Het kan allebei! Als je het rauw doet heb je geen last van nitraat/nitriet.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 29 jan 2013 om 10:14
    Leuk...Ik ben benieuwd. Deze ga ik zeker proberen.

    Heb hier wel wortelsap staan, zou dat er ook door heen kunnen? En hoeveel zou dan genoeg zijn? (1 thee kopje of is dat te veel?).
    Wat een vragen he. haha.

    Gr.
    Evelien

    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 jan 2013 om 15:59
      Ja hoor, dan vervang je de wortel door een glas wortelsap. Dat kan prima.

      Succes!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190