Maandag 28 jan 2013

Groentesap!


Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier nieuwe recepten van te plaatsen. Ook een beetje met het seizoen mee. Er staan er al een aantal op mijn site, deze kun je opzoeken via de receptenindex.

Ben zelf niet zo'n fan van gemengde groentesappen. Ze zijn gezond, maar ik kan nog steeds niet echt wennen aan de smaak. Ik drink liever een glas leeg van 1 soort groenten, bijv. bietensap, wortelsap of tomatensap. Maar voor de afwisseling is deze ook wel goed. Wil je de sap dunner dan kun je er wat extra sinaasappelsap bij doen. Je kunt ook een biet toevoegen en dan wat meer sinaasappelsap toevoegen.

Dit recept is een aanpassing op een recept van Kris Verburgh.

Ingrediënten:
Sap van 3 persinaasappels + vruchtvlees, 1 wortel, 1,5 stengel bleekselderij, 1 appel, 1 glas rode bietensap of 1 rode biet.

Pers de sinaasappels uit en voeg wat van het vruchtvlees toe. Maak de groenten schoon en doe alles in de blender en maak er sap van.



Een heerlijke chocolade flik op een stokje. Een erg leuke traktatie of een leuk...
lees verder
Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog...
lees verder
  Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het...
lees verder
De aardappeltjes uit de oven, één van de recepten van het begin, is nog altijd een groot...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
? Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar toen gebruikte ik er een potje voor. Nu had ik...
lees verder

6 opmerkingen
  • Annemarie
    Annemarie zondag 07 apr 2013 om 20:03
    Hoi Williene,

    Misschien een domme vraag, hoor, maarre, die rode biet, moet je die er 'rauw' (dus alleen geschild in doen) of moet je 'em eerst koken...? Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes, Annemarie
    • Annemarie
      Annemarie donderdag 11 apr 2013 om 19:24
      dank je wel! Dat schillen zal ik niet gauw vergeten... :-) Ik wist niet dat je bij rauw geen 'last' van nitraat/nitriet hebt. Weer wat geleerd!
      Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:01
      ... En wel even schillen ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:00
      Ha,

      Het kan allebei! Als je het rauw doet heb je geen last van nitraat/nitriet.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 29 jan 2013 om 10:14
    Leuk...Ik ben benieuwd. Deze ga ik zeker proberen.

    Heb hier wel wortelsap staan, zou dat er ook door heen kunnen? En hoeveel zou dan genoeg zijn? (1 thee kopje of is dat te veel?).
    Wat een vragen he. haha.

    Gr.
    Evelien

    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 jan 2013 om 15:59
      Ja hoor, dan vervang je de wortel door een glas wortelsap. Dat kan prima.

      Succes!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190