P1040013
Dinsdag 23 feb 2016

Goulashsoep!

Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur staan te pruttelen. Het huis dat heerlijk gaat geuren. Mmm! Dit is ook zo'n lekker stoofgerecht. Even opzetten, en dan sudderen maar. Af en toe even proeven, zodat de pan rond etenstijd al half leeg is... Heerlijk! 

Goulashsoep

Ingredienten:

500 gram runderstoofvlees, 3 grote uien, 3 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 800 gram tomatenblokjes of passata, 1 glas rode wijn of bouillon, 1,5 eetlepel paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper, 1,5 eetlepel boekweitmeel, Keltisch zout en peper, ongeveer 300-500 milliliter water

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika's in blokjes. Smelt flink wat boter of olie in een pan. Bak het vlees rondom aan. Voeg de uien en knoflook toe en fruit even mee. Bestrooi met wat boekweitmeel en laat even een minuutje meegaren. Voeg nu een flinke scheut wijn (of bouillon) toe en roer goed door. Voeg de rest van de wijn toe tot je een mooie gebonden sausdikte hebt. Voeg de paprikablokjes toe, de paprikapoeder en cayennepeper en maak op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenblokjes toe en nog wat water zodat het vlees en de groenten goed onderstaan. Breng aan de kook en laat de soep op het laagste pitje minimaal 4 uur stoven. Roer af en toe door. Proef voor het serveren of de soep goed op smaak is. Als het te zuur is door de tomaat dan kun je een lepeltje kokosbloesemsuiker toevoegen. 

Tip: Je kunt de soep eventueel nog verder aanvullen met 2 aardappels, in blokjes gesneden of een kommetje rijst. Wil je rijst toevoegen, doe dit dan het laatste uur dat de soep stooft. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een stukje biologie Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer je er achter komt hoe ontzettend...
lees verder
Op de markt en in de winkel vind je nu volop zomerfruit, lekker van Nederlandse bodem! In...
lees verder
Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-)  Deze lekkere...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Zoals sommigen misschien is opgevallen heb ik een en ander aan mijn blog toegevoegd. Bovenin...
lees verder
Ben je nog op zoek naar een lekker lente gerecht voor de komende Paasdagen? Dan zou ik...
lees verder

16 opmerkingen
  • Ina
    Ina dinsdag 23 feb 2016 om 17:43
    Ohhhhh heerlijk Williene mmmmm
  • Ina
    Ina dinsdag 23 feb 2016 om 17:45
    Ohhhhh heerlijk Williene mmmmm
    • Smakelijck woensdag 24 feb 2016 om 09:53
      Dankje!
  • Anja
    Anja maandag 29 feb 2016 om 09:42
    Zaterdagavond deze soep opgezet, heel de avond gesudderd en gisteren de soep gegeten. Super lekker!!!! Een blijvertje!!! Dank je wel voor het recept! Groetjes Anja
    • Smakelijck maandag 29 feb 2016 om 09:52
      Hé wat leuk om te lezen! Fijn dat het in de smaak is gevallen!
  • Hannah
    Hannah woensdag 02 mrt 2016 om 16:59
    Hoi Williene, kun je ook ander meel gebruiken i.p.v.boekweitmeel?
    • Smakelijck woensdag 02 mrt 2016 om 17:17
      Ja hoor, bloem, speltbloem, speltmeel, o.i.d. Succes!
  • Dora
    Dora vrijdag 04 mrt 2016 om 10:48
    Ik ben de verhouding een beetje kwijt in dit recept. Is de hoeveelheid water niet weinig? Het lijkt me een hoeveelheid voor 2 personen? (Ik snap wel dat er uit de tomatenblokjes nog vocht vrij komt, maar dan nog!) Maar dan is 500 Gr vlees wel weer erg veel! Dat past weer meer bij 8 of 9 personen....
    • Smakelijck vrijdag 04 mrt 2016 om 12:45
      Het ligt eraan of je verse tomaten gebruik of tomatenblokjes of gepelde tomaten uit een pot of passata. Dat geeft al heel veel vocht. Als je verse tomaten gebruikt dan kun je gerust wat extra water toevoegen. Voor mij was dit de perfecte hoeveelheid voor een heerlijk, gevulde soep. Het vlees snijd ik in kleine stukjes, en bij het stoven valt dit wat uit elkaar. In zo'n gevulde soep is dat erg lekker, maar smaken verschillen. Als je minder vlees wilt toevoegen kan dat natuurlijk altijd.
      • Eline
        Eline zaterdag 02 apr 2016 om 16:23
        Maar voor hoeveel personen is deze soep nu ongeveer?
        • Smakelijck maandag 04 apr 2016 om 09:21
          2-4 personen, zeer afhankelijk of je het eet als lunch, hoofdgerecht of voorgerecht.
  • José
    José vrijdag 04 mrt 2016 om 11:15
    Het klinkt allemaal erg lekker en er zitten ook allemaal gezonde ingrediënten in, maar sudder je door de lange bereidingstijden juist niet heel veel vitaminen eruit? Dat idee houd mij nog steeds tegen om zulk soort maaltijden klaar te maken. kan jij daar iets over zeggen, Williene?
    • Smakelijck vrijdag 04 mrt 2016 om 12:48
      Stoofvlees moet je sudderen, anders blijft het taai. Door het stoven worden de ingrediënten zacht en dat maakt het juist zo lekker Er zullen ongetwijfeld vitaminen verloren gaan, maar dat gaat het bij vrijwel elke bereiding.
      • José
        José maandag 07 mrt 2016 om 21:38
        Ik gebruik een snelkookpan om draadjesvlees in gaar te koken (na het eerst even kort aangebakken te hebben). Dan is het in 20 minuten mals. Dat zou ik ook weleens met het stoofvlees kunnen doen, bedenk ik opeens! En ondertussen de rest van de goulash maken.
  • jenny
    jenny vrijdag 04 mrt 2016 om 13:51
    Hoi Williene, Ik heb bijna hetzelfde recept. Alleen staat in de mijne 1/2 tl karwijzaad en 1 tl korianderpoeder en 3 bio rundboullionblokjes Je krijgt dan echt de Oostenrijkse smaak... Ik bind het trouwens met arrowroot. Ook nog eens erg gezond! Je hebt me geïnspireerd. Ga ermee aan de slag
    • Smakelijck vrijdag 04 mrt 2016 om 14:33
      Oh, wat grappig! Ik vind 3 bouillonblokjes eerlijk gezegd wel érg veel, ik vind 'm zo al genoeg smaak hebben. Succes met het maken! Het is er wel lekker weer voor ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190