Woensdag 14 dec 2011

Goulash!

In de winter zijn we hier dol op stoofpotjes. Deze is zeker favoriet.

Goulash.

Ingredienten: 500 gr. stoofvlees (klapstuk bijv.), 3 uien, 3 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, zout en peper, 1 el bloem, paprikapoeder, 2 a 3 eetlepels tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel of 1 blikje), 2 bl. laurier, roomboter, glas rode wijn.

Snijdt het stoofvlees in blokjes. Laat het op kamertemperatuur komen, bestrooi het met zout, peper en de bloem. Verwarm boter in een braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika's toe. Voeg zoveel warm water en een glas rode wijn toe tot het vlees net onder staat. Doe de laurier in de pan. Stoof dit in een paar uur gaar. Ik stoof het graag 5 uur, want des te langer het op staat des te beter het wordt, maar 3 uur volstaat ook prima.

Ong. een half uur voordat de goulash klaar is breng je het op smaak met de tomatenpuree, veel paprikapoeder en zout en peper. Hierbij is het proeven belangrijk. Proef tot je de smaak goed vindt. Je kunt ook wat chilipoeder toevoegen als je van pittig houdt, wees hier heel voorzichtig mee, begin met een snufje, het is al snel te pittig.
Als je meer groenten wilt toevoegen is het lekker om er een kommetje doperwtjes bij te doen. Voeg dit ook een half uur voor het klaar is toe.

Goulash is lekker met rijst!

Ik had afgelopen weekend nogal wat rucola in de koelkast, vers uit eigen tuin....
lees verder
Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om...
lees verder
Groente zijn goed voor je. Volgens de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum moeten we...
lees verder
De kerstpakketten zijn klaar en worden deze week nog verzonden!! Ik heb destijds beloofd dat ik...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
Volgend weekend is het Sinterklaas en pakjesavond. Daar kan een lekkere Sinterklaastaart...
lees verder

13 opmerkingen
  • wilma
    wilma zaterdag 22 feb 2014 om 17:23
    Ben ik al zo lang op zoek naar!! Thanks a lot. Heb het gevonden dank zij je goulashsoep recept.
    Mijn tante maakte dit erg lang geleden en vond het toen al lekker. Maar ze kon het niet herinneren vorig jaar toen ik het vroeg.
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 feb 2014 om 19:26
      Wat fijn dat je blij bent met het recept! Veel succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 21 feb 2014 om 13:36
    Wat voor rode wijn gebruik je voor recepten?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 27 feb 2014 om 16:35
      Ja hoor, azijn kun je heel lang bewaren. het gaat erom dat er iets zuurs bij het vlees gaat, dan wordt het malser. Je kunt gewone azijn gebruiken, maar ook balsamico. Beide erg lang houdbaar.

      Succes!
    • Anonymous
      Anonymous donderdag 27 feb 2014 om 13:23
      Bedankt, het leek mij opzich ook niet echt een probleem. Alleen ik gebruik niet zo vaak wijn en de smaak van wijn verandert wel na opening. Misschien kan ik dan beter azijn gebruiken.. Dat kun je wel langer bewaren toch na opening zonder dat de smaak verandert? Zo ja, wat voor azijn gebruik je dan? (Sorry, ik ben niet de keukenprinses van het jaar ;P)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 27 feb 2014 om 10:53
      Ja hoor, daar heb ik niet zo'n moeite mee. Het stooft heel erg lang, dus de meeste alcohol is dan verdampt. Wil je het liever niet, dan kun je wat azijn toevoegen.

    • Anonymous
      Anonymous donderdag 27 feb 2014 om 08:25
      Gebruik je ook gewoon rode wijn in recepten die je kinderen ook eten? Zelf lijkt het me niet echt een probleem, omdat het maar een scheutje is..
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 21 feb 2014 om 19:53
      Je kunt hier alle wijnsoorten voor gebruiken. Als je wijn zonder sulfiet wilt gebruiken dan heeft de natuurwinkel een aantal merken. Op de lijst van www.moween.eu/evrij staan misschien ook wat sulfietvrije wijnen.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 27 jan 2014 om 16:24
    Het staat nu te pruttelen, ruikt al goed :)
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jan 2012 om 20:39
    Fijn dat het zo goed smaakte, Henriette! Leuk dat je de moeite hebt genomen om te reageren!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 03 jan 2012 om 19:11
    Dag Williene,
    De goulash was verrukkelijk, de pan was wel erg snel leeg.
    groeten, Henriëtte
  • Smakelijck!
    Smakelijck! maandag 19 dec 2011 om 21:11
    Leuk om te horen! Dankjewel!
  • Christine
    Christine maandag 19 dec 2011 om 18:52
    Hoi hoi, we hebben net de goulash gegeten! Heerlijk!

    Groetjes, Christine
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190