Donderdag 16 aug 2012

Gevulde Aubergines!


Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines zijn erg lekker en vooral in het volgende recept.

Gevulde aubergine voor 2 a 3 personen

Ingredienten:
2 kleine aubergines, 200 gr. gehakt, stukje courgette, 3 stengels bosui, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 1 paprika, 1 blik met blokjes tomaat, handje verse peterselie, kokos of olijfolie

Maak de aubergine schoon en snij de schil om de centimeter in als een zebra. De schil is eetbaar, maar wel wat hard en op deze manier houden we toch de stevigheid van de aubergine maar wordt hij niet taai door de schil. Halveer de aubergine en bak hem aan beide kanten bruin in de olie. Leg de aubergines in een ovenschaal. Je kunt ook het vruchtvlees ook uithollen zodat je schuitjes krijgt, ik laat de aubergines gewoon heel en bedek hem met een laag saus. Het kan allebei.

Fruit de ui in een pan samen met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de fijngesneden courgette toe en bak even mee. Je kunt ook bijv. een paar champignons meebakken, net wat je over hebt en lekker vindt. Voeg het blik met blokjes tomaat toe en laat even sudderen. Voeg een handje fijngesneden peterselie toe, ringetjes bosui en maak het geheel op smaak met zout en peper.

Vul de aubergines met het gehaktmengsel en beleg met plakjes tomaat en ringen paprika. Zet de schotel in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Eet smakelijck!


 

Een heerlijke frisse saus, die absoluut onmisbaar is bij een pittig gerecht als een curry....
lees verder
  Via Facebook werd ik gewezen op dit artikel. Door de boycot van Rusland hebben onze...
lees verder
Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Aan kippendijen zit veel meer smaak dan aan filet...
lees verder
De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de...
lees verder
Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen...
lees verder
Blender Een blender gebruik je om hele vruchten te vermalen. Je voegt een hele...
lees verder

6 opmerkingen
  • sarina
    sarina donderdag 16 aug 2012 om 18:00
    hoi williene,

    even een vraagje, heb jij ervaring met speltbloem? Ik lees op veel plaatsen dat tarwebloem heel slecht is voor je, maar waar moet ik dan mee bakken? koekjes enzo?
    groetjes sarina
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 21 aug 2012 om 18:13
      Leuk Sarina! Succes ermee!
    • sarina
      sarina maandag 20 aug 2012 om 20:44
      dank je wel. Heb het boek van julia kang binnen. En van t weekend bijna alles biologisch gekocht nou ben benieuwd! Een leuk boek om te lezen!
      groetjes sarina
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 aug 2012 om 18:30
      Hoi Sarina,

      Ik heb geen ervaring met speltbloem, wel met volkorenbloem. WItte bloem is niet goed voor je omdat alle voedingsstoffen eruit gehaald zijn. Er zit dus totaal geen voedingsstoffen meer in die je lichaam kunnen opnemen. Het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel snel gaat stijgen en dat soort dingen kun je beter vermijden.
      Met volkorenbloem kun je bijv. prima pizza bakken, pannenkoeken bakken, koekjes maken en in bijv. appeltaarten werkt het ook prima!

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Gerrinda
    Gerrinda donderdag 16 aug 2012 om 14:14
    Hoi Williene, wat een leuk idee wat ik zeker wil proberen. Ik snap alleen de werkwijze niet helemaal. Je moet ze insnijden en halveren, maar de saus erin doen, hoe moet dat want je holt ze toch niet uit?
    Groetjes Gerrinda
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 aug 2012 om 18:25
      Hoi Gerrinda,

      Ik halveer ze gewoon en dan bak je ze rondom bruin. Daarna kun je ze uithollen en het vruchtvlees gebruiken in de saus, maar ik laat ze gehalveerd, want ik vind het uithollen veel te tijdroven ;-) Dus ik leg ze gehalveerd en gebakken in de ovenschaal en daarover gaat de saus. Hopelijk is het zo duidelijk voor je?

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190