04-01-2013

Gehaktballetjes in tomatensaus!

 


Een heel gemakkelijk en gezond recept om het nieuwe jaar mee te beginnen! Zelf eet ik deze schotel alleen met een salade ernaast, voor de kinderen doe ik er volkoren pasta bij.

Gehaktballetjes in Tomatensaus!

Ingredienten:
Voor de gehaktballetjes: 250 gr. rundergehakt, 1/2 tl oregano, 1 ei, paneermeel of broodkruim, 1 fijngesnipperd sjalotje, zout en peper, snuf knoflookpoeder.
Voor de saus: 1 blik tomatenblokjes, 1 grote winterwortel in kleine blokjes, 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes, 1 ui fijngesnipperd, 1 teen knoflook geperst, zout en peper, 3 el tomatenpuree
Verder: 1 bol mozzarella, geraspte kaas, handvol basilicumblaadjes, bakje cherrytomaatjes gehalveerd.

Meng door het gehakt het ei, oregano, sjalotje, knoflookpoeder, zout en peper en paneermeel. Kneed goed door en maak er gehaktballejes (zo groot als een golfballetje) van. Bak de gehaktballetjes in een hapjespan mooi bruin. Zet even aan de kant.

Fruit in een hapjespan de ui met de knoflook. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat deze in 10-15 minuten gaar stoven. Voeg het blik tomaatblokjes toe met een half blik water en breng op smaak met zout, peper en evt. een scheut rode wijn. Voeg ook de tomatenpuree toe. Breng het aan de kook en laat op zacht vuur in ong. een kwartier inkoken.

Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes over de saus. Evenals de gehalveerde cherrytomaatjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de gehakballetjes, leg de basilicumblaadjes ertussen. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en schuif in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na ongeveer 30 minuten, als de kaas mooi is gesmolten en de saus bubbelt, zijn de gehaktballetjes klaar.

Eet met een frisse salade en evt. wat pasta.

Deel via social media

 
Print recept

21 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 16 jan 2014 om 16:39
    beste williene,

    het ziet er heerlijk uit, maar kun je de knoflook vervangen door iets anders of weglaten?

    groetjes inge
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 16:49
      Hoi Inge,

      Knoflook kun je altijd weglaten, het geeft wel meer smaak. Evt. kun je knoflookpoeder gebruiken dat is iets minder sterk. Of bijv. een sjalotje.

      Succes!
  • Lydia
    Lydia vrijdag 18 jan 2013 om 18:14
    Wij hebben dit vandaag gegeten. Het was echt heerlijk. Terwijl ik zelf eigenlijk geen tomaten lust. Maar de combinatie (ook met de kaas erbij) maakt het helemaal af. Heerlijk!
    Bedankt maar weer voor al die leuke recepten!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 jan 2013 om 17:28
      Leuk om te horen, Lydia! En graag gedaan ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 17 jan 2013 om 10:08
    Sinds kort ben ik bezig om E-nummer vrij te eten maar zit hierbij nog wel in de overgangsfase. Ik kwam op jouw site terecht en dit leek een handig recept om mee te beginnen. We vonden dit gerecht erg lekker. Voor de kinderen heb ik de wortel en bleekselderij in hele kleine stukjes gemalen en ook nog wat ketjap (zonder e-nr) toegevoegd. Zelf voor het eerst verse basilicum gegeten, ook heerlijk erdoor heen. Ik ga dit zeker vaker maken.

    Groetjes, Deborah
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 18 jan 2013 om 11:02
      Hoi Deborah,

      Welkom op mijn site en bedankt voor je reactie! Leuk om te horen dat het recept goed heeft gesmaakt!

      Groetjes, Williene
  • Jeannet
    Jeannet dinsdag 15 jan 2013 om 10:34
    Wij hebben deze gisteren gegeten en het was heerlijk! We houden dit recept er zeker in!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 15 jan 2013 om 16:12
      Leuk Jeannet!
  • Janneke
    Janneke maandag 14 jan 2013 om 10:21
    Hij is echt heerlijk!!
    De kinderen hadden in no time hun bord leeg!
    Dit is een van onze favorieten geworden..
    Groetjes Janneke de groot
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 jan 2013 om 18:41
      Wat leuk om te horen, Janneke!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 07 jan 2013 om 22:08
    Het ziet er weer heerlijk uit! Heb je misschien een paar ideetjes voor een frisse salade? Sla is nu toch niet in het seizoen?

    Groetjes Elise
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 09 jan 2013 om 16:57
      Hoi Elise,

      Dankjewel. Veldsla is in het seizoen. Ik maak het altijd aan met wat olie/balsamico, wat gerapte kaas, tomaatjes en wat noten. Als ik het tenminste bij een maaltijd eet.

      Succes!
  • cindy
    cindy dinsdag 26 apr 2016 om 19:25
    Het staat in de oven en ben heel nieuwsgierig, jammer dat ik geen foto kan bijvoegen ;)
    • Smakelijck woensdag 27 apr 2016 om 13:35
      Leuk! Lekker gegeten?
      • cindy
        cindy woensdag 27 apr 2016 om 16:10
        ja hoor, heel lekker! Ga nog gerechtjes uit proberen ;) Dank u voor de leuke receptjes
        • Smakelijck woensdag 27 apr 2016 om 17:53
          Graag gedaan!
    • Marieke
      Marieke dinsdag 21 apr 2020 om 15:41
      Hoi, Als ik nu pasta door de saus doe en mee in de oven doe, hoe lang is de oventijd dan? Of zou 30 min goed zijn? Groetjes
      • Smakelijck dinsdag 21 apr 2020 om 16:09
        Ik verwacht dat je dan meer vocht nodig hebt. De pasta neemt dan namelijk ook vocht op. Oventijd zou ik met 10-15 minuten verlengen, maar kun je tussendoor even checken.
        • Marieke
          Marieke dinsdag 21 apr 2020 om 18:03
          Bedankt!
    • Janine
      Janine maandag 10 jul 2023 om 20:36
      Hoi, Is er een vervanging voor de mozerella en kaas ivm zuivelvrij dieet? Gr. Janine
      • Smakelijck woensdag 12 jul 2023 om 11:09
        Weglaten, je kunt evt edelgistvlokken gebruiken voor een 'kaas' smaakje.
Laat een bericht achter!
261