Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
Wil je gezonder eten maar vind je het lastig om om te schakelen? Waarschijnlijk gaat deze blog je...
lees verder
Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er...
lees verder
Je kent het waarschijnlijk wel. Sambucol. Een supergoed, antiviraal drankje wat erg goed is voor...
lees verder
Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder
De supermarkt wordt een steeds groter wordende jungle. Een jungle van pakjes, zakjes, potjes en...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190