Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Een recept voor echte ouderwetse erwtensoep. Heerlijk op een koude winterdag. Het is even...
lees verder
Via mail kreeg ik een lekker recept voor een kruidkoek. Het recept was gemaakt met...
lees verder
Bewerkte voedingsmiddelen zijn vooral beladen met overmatige hoeveelheden suiker, zout, ongezonde...
lees verder
Aanstaande zondag is het Moederdag! Dus laat het recept van deze heerlijke taart gerust slingeren...
lees verder
Het weer slaat om, tijd voor een lekker bakrecept! Muffins zijn altijd zo gemaakt en lukken, over...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat vragen over mayonaise. Welke ik gebruik en of ik ook een recept had....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190