Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

  Heerlijk op een koude winterse dag. Bruine bonensoep. Het recept voor deze soep...
lees verder
Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man...
lees verder
Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen...
lees verder
  Schrijf je nu in! Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we dit jaar...
lees verder
Het recept van chocoladepasta wat op deze site staat was al flink verouderd. Ik gebruikte...
lees verder
Soms is het fijn om een kijkje te nemen in andermans eetpatroon. Niet om het helemaal over te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190