Vrijdag 23 mrt 2012

Frambozen-amandelcakejes!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 
 
Nog even voor het weekend een lekker bakrecept. Deze cupcakes zijn heerlijk door de amandelen en de frambozen. Weer eens wat anders dan de 'standaard' cupcake! Ik wens jullie allemaal een goed en fijn weekend toe!
 
 
Cupcakes, voor 10-12 stuks:
 
Ingredienten:
75 gram bloem, 225 gram poedersuiker, 100 gram gemalen amandelen, 5 eiwitten, 135 gram gesmolten roomboter, geraspte schil van 1 biologische citroen, frambozen, geschaafde amandelen
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Klop de eiwitten schuimig met een mixer. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en een snufje zout. Als de eiwitten mooi schuimig zijn en pieken vormen voeg dan de bloem en de gemalen amandelen toe. Mix voorzichtig de gesmolten boter door het beslag samen met de geraspte citroen.
 
Schep het beslag in een beboterde muffinpan of zet hier cupcakepapiertjes in en vul ze voor driekwart. Duw een paar (diepvries)frambozen in de cakejes en bestrooi met de geschaafde amandelen.
 
Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
 
 
TIP:
Volgende week dinsdag plaats ik de recepten voor groentesaus, kaassaus en wittewijnsaus. Hier was veel vraag naar dus dan heb je iets om naar uit te kijken :-)
Als je gestopt bent met pakjes en zakjes is het belangrijk dat je de kruiden en specerijen...
lees verder
Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
Gezonde tussendoortjes voor thuis en onderweg Waar ik ook spreek over gezonde voeding, vaak...
lees verder
Na het grote Heel Putten Bakt avontuur waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze niet...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder

2 opmerkingen
  • JanetW
    JanetW zaterdag 24 mrt 2012 om 19:06
    Lijkt me heerlijk om met de Paasdagen te maken. Vandaag je recept van eigengemaakt friet gemaakt, ze smaakten( met zelfgemaakte mayonaise, ook zo gemakkelijk te maken) heerlijk. fijn weekend, groetjes Janet
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 mrt 2012 om 19:40
      Leuk, Janet! Inderdaad een goed idee voor Pasen!

      Succes en bedankt voor je reactie!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190