Vrijdag 23 mrt 2012

Frambozen-amandelcakejes!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 
 
Nog even voor het weekend een lekker bakrecept. Deze cupcakes zijn heerlijk door de amandelen en de frambozen. Weer eens wat anders dan de 'standaard' cupcake! Ik wens jullie allemaal een goed en fijn weekend toe!
 
 
Cupcakes, voor 10-12 stuks:
 
Ingredienten:
75 gram bloem, 225 gram poedersuiker, 100 gram gemalen amandelen, 5 eiwitten, 135 gram gesmolten roomboter, geraspte schil van 1 biologische citroen, frambozen, geschaafde amandelen
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Klop de eiwitten schuimig met een mixer. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en een snufje zout. Als de eiwitten mooi schuimig zijn en pieken vormen voeg dan de bloem en de gemalen amandelen toe. Mix voorzichtig de gesmolten boter door het beslag samen met de geraspte citroen.
 
Schep het beslag in een beboterde muffinpan of zet hier cupcakepapiertjes in en vul ze voor driekwart. Duw een paar (diepvries)frambozen in de cakejes en bestrooi met de geschaafde amandelen.
 
Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
 
 
TIP:
Volgende week dinsdag plaats ik de recepten voor groentesaus, kaassaus en wittewijnsaus. Hier was veel vraag naar dus dan heb je iets om naar uit te kijken :-)
Bij een Indiase maaltijd hoort 'brood'. Brood om mee te dippen en te gebruiken als...
lees verder
Logisch dat ieder mens fruit lust. Mensen weten niet hoe ze fruit moeten eten. Ik bedoel niet...
lees verder
Hier in het midden van het land is het inmiddels heerlijk zomervakantie! Lekker uitslapen, geen...
lees verder
Wespen zijn zeer nuttige, maar soms ook zeer irritante beestjes. En ze zijn er nu in...
lees verder
Voor de site Puur! vandaag schrijf ik af en toe een blog en vandaag ben ik Puur!...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder

2 opmerkingen
  • JanetW
    JanetW zaterdag 24 mrt 2012 om 19:06
    Lijkt me heerlijk om met de Paasdagen te maken. Vandaag je recept van eigengemaakt friet gemaakt, ze smaakten( met zelfgemaakte mayonaise, ook zo gemakkelijk te maken) heerlijk. fijn weekend, groetjes Janet
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 mrt 2012 om 19:40
      Leuk, Janet! Inderdaad een goed idee voor Pasen!

      Succes en bedankt voor je reactie!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190