27-10-2017

Courgette-taart met pistache!

Na het grote Heel Putten Bakt avontuur waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze niet de recepten konden krijgen van álle taarten. Nu is dat natuurlijk niet aan mij, maar aan de deelnemers om te beslissen of ze hun recepten willen delen. Gelukkig kan ik je verklappen dat ik al van een aantal de toezegging heb dat ze het geen probleem vinden als hun recept op de site komt te staan. Komende weken zul je dus af en toe een Heel-Putten-Bakt-taart voorbij zien komen. De winnende taart was al gepost, deze kun je hier vinden.

Vandaag de heerlijke, glutenvrije pistache-taart van Margje Bouwman! Bedankt Margje, dat ik je heerlijke recept mocht delen. 

Courgette-taart met pistache

Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor het beslag: 1 biologische limoen, 200-250g biologische courgette, 4 biologische eieren, 150g kokosbloesemsuiker, 150g zachte roomboter, 6 eetlepels griekse yoghurt, ½tl vanille-extract, 150g amandelmeel, 100g boekweitmeel, 4tl wijnsteenbakpoeder         

Voor de vulling: 250ml slagroom, 100g mascarpone, 45g honing

Voor de botercreme: 100g ongezouten pistachenootjes, 100g zachte roomboter, 50g honing

Voor de topping: Fruit naar keuze (bijv. frambozen en blauwe bessen), gehakte pistachenootje als garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Rasp de courgette en laat dit goed uitlekken.
  1. Mix de roomboter met de kokosbloesemsuiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Klop het geheel nog even goed door.
  1. Schep de yoghurt met het vanille-extract, het limoensap, de limoenrasp en courgette hier doorheen.
  1. Zeef het meel en wijnsteenbakpoeder en spatel dit voorzichtig door het natte mengsel.
  1. Giet het beslag in de bakvorm en bak ca.45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de taart daarna uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

            Ondertussen maak je de vulling en botercreme als volgt;

  1. Klop de slagroom met de honing bijna stijf, en voeg dan de mascarpone toe. Mix het geheel nog door tot een stevige massa.
  1. Voor de botercreme maal je de pistachenootje in de keukenmachine fijn, daarna voeg je de boter en de honing toen en maal verder tot een smeuïg mengsel.

Zo vul je de taart

  1. Snijd de taart in drie lagen.
  1. Schep met een spatel een flinke laag vulling op de onderste laag. De overige vulling gebruik je straks om de taart te bestrijken. Leg de middelste laag op de vulling.
  1. Bedek de middelste laag met de pistache-botercreme. Laat aan de zijkant een randje vrij. En leg de laatste laag op de taart.
  1. Nu bestrijk je de hele taart met de overige vulling. En kan je de taart afwerken naar wens.

Geniet ervan en een fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Margje
    Margje vrijdag 27 okt 2017 om 09:55
    Ga je m'n taart maken? Leuk! ENJOY!
Laat een bericht achter!
255