IMG_2587
Donderdag 30 mrt 2017

Chocolademoussetaart!

Zin in taart, maar geen tijd (of zin) om lang in de keuken te staan? Dan is dit een ideaal recept. Erg snel gemaakt, kan eigenlijk niet misgaan én je hebt geen oven nodig. Alleen moet je even geduld hebben doordat de taart moet opstijven in de koelkast. Voor de topping kun je je eigen fantasie en creativiteit gebruiken, lekker vers fruit, room, chocoladekrullen, je kunt er alle kanten mee op. 

Ik wens je alvast een fijn weekend! 

Chocolademoussetaart! 

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter:

Voor de bodem*: 150 gram amandelen, 150 gram medjouldadels, 1,5 eetlepel zachte roomboter of kokosolie

Voor de vulling: 200 gram chocolade**, 300 milliliter (biologische) slagroom (AH), evt. honing van de imker naar smaak

Bereiding:

Doe de ingredienten voor de bodem in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een plakkerige bal. Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het noten-dadelmengsel over de bodem. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast. Heb je teveel vulling, dan kun je er ook balletjes van draaien, oplaten stijven in de koelkast. Zo heb je een snel en lekker tussendoortje! 

Breek de chocolade in stukjes. Doe in een steelpannetje met 50 milliliter slagroom. Zet op laag vuur en laat de chocolade in de room smelten. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de rest van de slagroom (250 milliliter) stijf. Dit kan met een lepeltje honing voor de zoetekauwen, maar het is niet nodig. Schenk de chocoladeroom voorzichtig bij de stijfgeslagen slagroom en meng goed door elkaar. Schenk de chocoladeroom op de bodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur opstijven. 

Haal de taart heel voorzichtig los uit de vorm, met behulp van een mes. Versier de taart naar keuze, met bijvoorbeeld verse frambozen met kokoschips, met aardbeien, of ander vers fruit. 

*In plaats van een bodem met dadels kun je ook een bodem maken van gemalen biscuitjes (125 gram) en gesmolten roomboter (50 gram). 

**Je kunt hiervoor suikervrije chocolade gebruiken, bijvoorbeeld van Vivani of van Lovechock. Maar ook andere chocolade is natuurlijk prima te gebruiken. Je kunt een mix nemen van melk/puur of wat je maar lekker vindt. Des te hoger het cacaopercentage des te minder suiker er in de chocolade is toegevoegd. 

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Met de feestdagen komt er bij velen het gourmetstel weer uit de kast! Het is makkelijk en de...
lees verder
's Ochtends ontbijt ik graag met granola. Het is gemakkelijk op voorraad te maken, het is snel en...
lees verder
Mmm, een heerlijk combi uit de oven. Echte herfstgroenten die nu volop verkrijgbaar zijn!...
lees verder
  Ik wil al mijn lezers een Goed, Gezond en Smakelijck 2013 toewensen! Ik...
lees verder
Dit recept vond ik op een Amerikaanse site. Het leek me een heerlijke taart/cake voor de...
lees verder
Op mijn rijsttafel plaats ik altijd een schaal gewokte groenten.Dit kunnen groenten naar...
lees verder

10 opmerkingen
  • jac
    jac maandag 03 apr 2017 om 09:52
    Blijft de taart stevig door de slagroom te kloppen zonder toevoegingen?
    • Smakelijck maandag 03 apr 2017 om 10:22
      Absoluut. Het wordt een hele romige, stevige mousse.
  • rita
    rita dinsdag 04 apr 2017 om 10:24
    Zaterdag deze taart gemaakt..was heerlijk Williene. Wel kleine stukjes snijden...is nogal machtig vonden wij.
    • Smakelijck woensdag 05 apr 2017 om 13:51
      Dat klopt inderdaad, hele kleine stukjes ;-)
  • Margje
    Margje woensdag 05 apr 2017 om 09:37
    Wat een heerlijke makkelijke taart zeg.. en ik heb gewoon 250ml ipv 300ml slagroom gebruikt ;-)
    • Smakelijck woensdag 05 apr 2017 om 13:51
      Fijn hé, zo makkelijk ;-)
  • Marianne
    Marianne vrijdag 14 apr 2017 om 12:03
    Heel lekker, maar ik krijg de chocola met de slagroom niet echt vloeibaar, waardoor de lucht van de slagroom meteen kwijt is denk ik.
    • Smakelijck vrijdag 14 apr 2017 om 13:27
      Ik begrijp je vraag niet helemaal. Je klopt de slagroom stijf en hierdoor meng je de gesmolten chocolade. Dan krijg je een lekker romige substantie die in de koelkast goed opstijft. Succes!
  • Henriëtte
    Henriëtte zaterdag 08 jul 2017 om 12:16
    Zou het ook lekker zijn om de slagroom te vervangen door kokosroom? Of is dat geen succes? (Ik kan niet tegen koemelk...)
    • Smakelijck maandag 10 jul 2017 om 10:32
      Wellicht wel, hopelijk wordt het dan wel voldoende stijf.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190