Dinsdag 03 jan 2012

Chocoladekoekjes!

In de vakantie is het leuk om op een regenachtige dag als vandaag koekjes te bakken met de kinderen.

Deze lekkere chocoladekoekjes zullen zeker in de smaak vallen!

Voor ong. 25 koekjes:

Ingredienten:
200 gram roomboter, 200 gram fijne suiker, 1 ei, 350 gram bloem, 50 gram cacaopoeder.

Klop de roomboter met de suiker met een mixer tot alles goed gemengd is. Klop het ei erdoor, voeg nu de bloem en de cacao toe en klop tot het zich een deeg vormt.

Maak een bal van het deeg, wikkel hem in plastic folie en leg tenminste 1 uur in de koelkast.

Kneed het deeg nog even kort door, rol het gelijkmatig uit en steek het uit met uitsteekvormpjes. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ong. 6-10 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze afkoelen en bewaar goed afgesloten op een koele droge plaats. Zo zijn ze nog ong. een maand houdbaar.

Je kunt de koekjes ook laten versieren naar keuze. Bijv. met poedersuikerglazuur. Hiervoor gebruik je poedersuiker wat je aanmaakt met een paar druppels water. Dit op de koekjes strijken en evt. nog laten versieren met hagelslag, pareltjes o.i.d. Koekjes laten drogen tot de glazuur hard is geworden. Evt. in de koeling.

Zoals de meesten van jullie wel weten is Teus ook heel creatief in de keuken. Geef hem een paar...
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je...
lees verder
Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere...
lees verder
Ingredienten: 2 uien (fijngesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), pakje...
lees verder
Gisteren, heel vroeg in de ochtend, was daar eindelijk Smakelijck Zomer! Een nieuw...
lees verder

12 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 01 apr 2014 om 19:29
    Hoe dik moet ik het deeg ongeveer uitrollen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 apr 2014 om 19:58
      Zelf rol ik het altijd zo dun mogelijk uit, dan worden ze lekker knapperig, maar smaken verschillen.

      Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 06 jan 2012 om 20:33
    Leuk om te horen, Gerda! Geniet ervan!
  • Gerda
    Gerda vrijdag 06 jan 2012 om 20:17
    Het eerste recept van je blog gemaakt... de chocoladekoekjes... Smullen!
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 06 jan 2012 om 14:43
    Leuk! Klopt wat je zegt, deze koekjes worden niet echt knapperig. Ik vind dat juist wel lekker, dat zachte, maar smaken verschillen uiteraard. Als de kinderen ze versieren met glazuur krijg je wel een lekker laagje, maar dat doe ik ook niet altijd.
  • Mama Muis
    Mama Muis vrijdag 06 jan 2012 om 13:33
    Ik heb ze gemaakt, smaak is super, maar ik zou ze liever wat knapperiger/brosser willen eigenlijk, heb ze 10 minuten in de oven gehad op 180 graden. Maar goed, nieuwe rondes, nieuwe kansen :)
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 04 jan 2012 om 13:57
    Leuk, Mama Muis!
  • Mama Muis
    Mama Muis dinsdag 03 jan 2012 om 21:01
    Deze ga ik zeker maken binnenkort, klinkt heerlijk!
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jan 2012 om 20:42
    Ik heb zeker een lekker recept van macaroni. Ik heb deze namelijk net geschreven voor de GG. Deze wordt pas in februari geplaatst, ik zal hem morgen wel hier bloggen. Dan kun je 'm alvast testen :-)

    Boerenkool eten wij nooit, dat vind ik echt niet lekker. Sorry. Mijn moeder maakt het altijd met aardappels, verse boerenkool, gort en worst. Wij aten het altijd met augurk om het nog een beetje dragelijk te maken...

    Hopelijk heb je hier wat aan!

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 03 jan 2012 om 20:29
    Ik had even een vraagje, heb nog een lekker recept voor macaroni daar zijn mijn kinderen dol op alleen gebruik ik nu een zakje mix van honig, waar ik eigenlijk van af wil.
    En hoe maak je een goede boerenkool stampot klaar, dat vindt ik best moeilijk?
  • Maaike
    Maaike zaterdag 16 mei 2015 om 14:02
    Kan ik kokosbloesemsuiker hiervoor gebruiken? En speltbloem?
    • Smakelijck maandag 18 mei 2015 om 09:29
      Ja hoor, dat kan zeker! Dit is nog een oud recept ;-) Ik zou ook wat minder suiker gebruiken, 125 gram is wel voldoende, schat ik. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190