P1040901
Donderdag 20 okt 2016

Chocolade-perencake!

Het is herfstvakantie en echt lekker weer om te bakken. Deze cake is daar heel geschikt voor, want helemaal suikervrij! Dit ligt uiteraard wel aan welke soort chocolade je hiervoor gebruikt, des te lager je cacaogehalte des te meer suiker er is toegevoegd aan je chocolade. Voor deze cake had ik voor de helft 92% gebruikt en de andere helft 100%. Hierdoor wordt het érg puur, maar hier houden ze daar erg van, dus is dat geen probleem. 

Fijne dag!  

Chocolade Perencake

Dit recept is Glutenvrij, E-nummervrij, Zuivelvrij, Suikervrij

Ingredienten:

130 gram dadels, 100 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 40 gram cacaopoeder, 160 milliliter heet water, snuf zout, 3 eieren, 30 gram boekweitmeel, 30 gram amandelmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1,5 peer, amandelschaafsel

Bereiding:

Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ongeveer 28 x 18 met bakpapier. Snijd de dadels in hele fijne stukjes. Breek de chocolade in blokjes. Doe de chocolade met de dadels, cacaopoeder en een snufje zout in een kom en giet hier het hete water overheen. Laat het geheel staan zodat de chocolade kan smelten.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de eieren in de mixer zeer licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Roer het chocolademengsel goed door elkaar en voeg toe bij de eieren. Mix nog even heel kort door tot het goed gemengd is. Voeg het boekweitmeel, amandelmeel en het bakpoeder toe en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. 

Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Steek de plakjes peer in het beslag. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel. Schuif de cake in de oven en bak in ongeveer 35-40 minuten gaar. Test af en toe met een prikker, als deze droog uit de cake komt in deze gaar. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
De warmte blijft voorlopig nog wel even, dus vandaag een héél gemakkelijk maar ook verfrissend...
lees verder
Je hebt ze vast wel eens gezien of geproeft, amandelnoten met een laagje chocolade erom en...
lees verder
Oke, aangezien jullie staan te springen om nieuwe recepten wil ik eerst beginnen met het plaatsen...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder

4 opmerkingen
  • Mieke
    Mieke vrijdag 21 okt 2016 om 15:40
    Kan je de cake makkelijk uit de aardenwerk schaal krijgen? Heb je ook bakpapier gebruikt? Of zou een siliconenbakvorm handiger zijn? Alvast bedankt!
    • Smakelijck vrijdag 21 okt 2016 om 17:44
      Als je bakpapier gebruikt dan kun je de cake er zo uit tillen. Succes!
  • Leanne van Rooijen
    Leanne van Rooijen maandag 07 nov 2016 om 14:55
    Hoi, ik heb deze cake afgelopen zaterdag gebakken, maar hij bleef laag en was niet luchtig. De eieren heb ik ruim 5 minuten gemixt. De oventijd heb ik ook langer aangehouden omdat hij plakkerig bleef. Wat kan er mis zijn gegaan? p.s de kip ovenschotel inmiddels ook geprobeerd die was heerlijk !!! De snickers ook trouwens;)
    • Smakelijck dinsdag 08 nov 2016 om 13:17
      De eieren moeten echt heel lucht en licht geklopt worden tot je een grote kom ei-schuim hebt. Dan wordt de cake zacht en luchtig.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190