P1010800
Maandag 13 apr 2015

Chocolade-Hazelnotenmelk!

Amandelmelk is snel en simpel gemaakt, maar wat met amandelen kan, dat kan ook met andere noten. Het is natuurlijk ook te koop, maar dan betaal je vaak de hoofdprijs én er zitten vaak onnodige toevoegingen en toegevoegde (geraffineerde) suikers in. Jammer, want het kan zo lekker zijn. Deze hazelnotenmelk maak je heel makkelijk zelf, en ik maakte er een variant op, namelijk chocolade-hazelnotenmelk. Jummie, zo lekker!

Chocolade-Hazelnotenmelk!

Ingrediënten:

100 gram ongebrande hazelnoten, 1/2 liter water, 4 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, 6 eetlepels biologische honing

Bereiding:

Week de hazelnoten minimaal een nacht weken in koud water. Spoel de noten af en doe in de blender. Voeg een halve liter water toe met de cacao en de honing. Blender minimaal een minuut zodat de melk lekker romig wordt en de hazelnoten helemaal vermalen.

De chocolade-hazelnotenmelk is nu klaar om te drinken. Als het goed is zijn de hazelnoten heel fijn gemalen, maar als je het niet lekker vindt om zo te drinken kun je de melk zeven met een theezeefje. Van de overgebleven pulp kun je hazelnootmeel maken in de oven. Let wel dat er dan een chocoladesmaakje aan zit ;-) Niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra honing toe.

Drogen in de oven: Spreid de pulp uit over bakpapier en schuif in de oven die verwarmt is op 30-40 graden. Laat het nu drogen in de oven en schep af en toe om. Als de pulp helemaal droog is laat je het afkoelen. Bewaar het hazelnootmeel in een gesloten bakje of trommel. Het hazelnootmeel kun je toevoegen in baksel waar bijvoorbeeld amandelmeel gebruikt wordt.

Tip: Met de pulp kun je ook lekkere koekjes bakken. Hiervan woensdag het recept!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat?...
lees verder
Aanstaande zondag is het Moederdag! Dus laat het recept van deze heerlijke taart gerust slingeren...
lees verder
De wintermaanden staan voor mij gelijk aan stoofpeertjes, warme chocolademelk, gevulde speculaas...
lees verder
Er is helaas nog steeds veel onduidelijkheid over vetten. De tijd dat alle vetten uit den...
lees verder
Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn...
lees verder
Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190