Donderdag 22 nov 2012

Chicken Tonight: Kerrie

Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant wilde uitproberen! Bij deze het recept. Het lastige is voor mij dat ik de smaak niet ken van de Chicken Tonight. Dus ik probeer het wel na te maken, maar of de smaak in de buurt komt, dat durf ik alleen maar te hopen. Het was in ieder geval erg lekker, dus of het er wel of niet op lijkt, het is in ieder geval eetbaar ;-) (anders zou ik het ook niet durven bloggen...).

Hopelijk valt het in de smaak, en voor degene die de smaak van de echte Chicken Tonight wel kennen, ik hoor graag of het er enigzins op lijkt!

Ik krijg inmiddels heel veel aanvragen voor recepten, ontzettend leuk en ga er vooral mee door, maar ik kan echt niet beloven in korte tijd deze uit te proberen en te bloggen. Ik heb inmiddels een lijst aangelegd met alle aanvragen en ik werk 'm rustig af, maar verwacht niet dat je aanvraag binnen een paar weken geblogd wordt. Soms lukt het wel, een andere keer duurt het wat langer! Hopelijk hebben jullie daar begrip voor! Als het echt langer dan 3 maanden duurt, vraag er gerust eens naar, misschien heb ik 't over het hoofd gezien!

Chicken Tonight: Kerrie!


Ingredienten voor 2-3 personen:
2 (biologische) kipfilets, 1 ui, halve rode paprika, halve groene paprika, 1 winterwortel, halve kippenbouillontablet (natuurwinkel), 2 ananasschijven + wat sap, 1 tl azijn, halve tl mosterd, 1 tl tomatenpuree, kwart tl gemberpoeder, 2 el kerriepoeder, 125 ml creme fraiche

Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met 1 el kerriepoeder en wat zout en peper. Snipper de ui, snij de paprika in blokjes en de wortel in dunne reepjes. Fruit de ui aan in wat olie, voeg de wortel en de paprika toe en bak deze even mee. Voeg ong. 100 ml water toe met het halve bouillonblokje. Ook de azijn en de gemberpoeder mogen erbij. Laat de groenten in zo'n 10 a 15 minuten gaar stoven. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt. Bak intussen de blokjes kip in een aparte pan mooi bruin en gaar. Voeg bij de groenten de mosterd, tomatenpuree en een flinke scheut ananassap toe en meng dit door elkaar. De overgebleven eetlepel met kerriepoeder mag er ook bij. Snij de ananasschijven in kleine stukjes en laat dit even meeverwarmen, voeg ook de gebakken kip toe aan de groenten. Roer op het laatst de creme fraiche er door heen en warm nog even door. Proef of het naar smaak is, anders kun je nog wat zout en/of kerriepoeder toevoegen.

Serveer met rijst!

Eet smakelijck!

Bij een Indiase maaltijd hoort 'brood'. Brood om mee te dippen en te gebruiken als...
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder
Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
De sapdagen zitten erop! En, hoewel het goed te doen was, ben ik er erg blij mee! Pff, ik heb het...
lees verder
In een zoektocht naar lekkere maaltijden zonder pakjes en zakjes is het wel eens puzzelen om de...
lees verder
Veel kinderen, maar ook volwassenen zijn niet echt spruitjesfans. Daarom vind ik het wel een...
lees verder

37 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous maandag 12 mei 2014 om 18:41
    hey wendy van de bunt ik hed vandaag de chicken tonight gegeten was super lekker ik probeer te laatste tijd veel recepten te maken groesjes marinka
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 12 mei 2014 om 18:56
      Leuk dat je het hebt geprobeerd en fijn dat het lekker was!

      Groetjes, Williene
  • Wendy van de Bunt
    Wendy van de Bunt maandag 30 dec 2013 om 18:32
    Ik heb vandaag de chicken tonight gemaakt en mijn man likte er letterlijk zijn bord bij af... het was heerlijk.

    Ik probeer de laatste tijd veel van je recepten, zijn erg lekker en gemakkelijk te maken!

    Groetjes, Wendy
    • Anonymous
      Anonymous maandag 17 mrt 2014 om 17:17
      hey wendy die chicken tonight is ook heel lekker groetjes marinka
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 dec 2013 om 20:51
      Wat ontzettend leuk, Wendy! Heb jij even lekker gekookt ;-) Fijn dat je de recepten graag gebruikt! Succes verder en leuk dat je het even liet weten.

      Fijne avond!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 01 jul 2013 om 10:34
    Ik voeg ook altijd 200 gram (diepvries)sperziebonen toe! Erg lekker! Deze week staat het recept weer op het menu! :-)

    Groeten,
    Hanneke
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 jul 2013 om 13:07
      Wat leuk! Goede tip! Bedankt.

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 14 jun 2013 om 13:52
    Nog nooit hebben we zulke lekkere chicken tonight gegeten als met dit recept! Helemaal geweldig!

    Groetjes,

    Lisa
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 jun 2013 om 14:35
      Wat een ontzettend fijne reactie, Lisa! Erg leuk om te horen en fijn dat jullie zó lekker hebben gegeten ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 23 apr 2013 om 12:28
    Hoi Williene,

    Toooopppp, echt ik heb de potten nooit gegeten maar dit is super.
    We hebben gesmuld. Wat een heerlijke smaken. Complimenten.

    Nu de Hawai nog proberen!
    Dank je wel!!
    Jenny
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 23 apr 2013 om 19:11
      Wat ontzettend leuk, je reactie! Fijn dat jullie zo lekker hebben gegeten!

      Succes met de Hawai!

      Groetjes, Williene
  • Ellen
    Ellen donderdag 03 jan 2013 om 16:44
    Hoi,
    Ja dat vond ik ook. Kan ik het wat vaker gaan eten ;-)

    Ik heb de helft zonnebloemolie(Reddy) en de helft olijfolie (carbonnel traditioneel)gebruikt. Denk dat ik toch wel een halve citroen heb gebruikt. Misschien moet ik het nog eens proberen..

    Groetjes Ellen
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 04 jan 2013 om 15:46
      Ha,

      Misschien heb je teveel olijfolie gebruikt. Dit is heel sterk van smaak. Ik dacht een keer hele gezonde mayo te maken en ik gebruikte alleen extra vierge olijfolie. Brr, wat vies, zo weggegooid. Nu doe ik het met zonnebloemolie (je gebruikt het koud, dus dan is het wel oke), en een kleine scheut extra vierge olijfolie.

      Maar ik moet zeggen, de ene keer lukt het beter dan de andere keer.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Ellen
    Ellen woensdag 02 jan 2013 om 11:32
    Hoi, Ik heb je recept maandag gemaakt. Was erg lekker. Mijn man vond chicken tonight nooit lekker (chemische troep zei hij dan). Nu zat hij heerlijk te eten en vond hij het lekker!

    Nog even een vraagje over de mayonaise, die heb ik gemaakt maar hij smaakte erg olieachtig. Hoeveel doe je van citroenzuur enzo erin? Misschien was dat te weinig. Ik ga denk ik eens even bij de sligro kijken of ze ook gepasteuriseerd eigeel hebben. Eiwit hebben ze zowiezo.

    Groetjes Ellen
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 03 jan 2013 om 16:36
      Hoi Ellen,

      Bedankt voor je reactie! Leuk dat je man het nu wel lekker vond!

      Welke olie heb je ervoor gebruikt? Ik knijp er ongeveer een halve citroen erin uit.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 22 dec 2012 om 20:19
    ik mis de erwtjes! Dit is de enige manier dat ik die eigenlijk lekker vind. En daar kan heel wat vandoor, dus dan kom je snel richting je 200 gr per dag..
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:29
      Zitten die in het originele potje ook? Ik heb het aan de hand daarvan nl gemaakt! Maar wel een goed idee, om die erdoor te doen!

      Bedankt!
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 23 nov 2012 om 10:34
    ;-)
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 22 nov 2012 om 21:37
    Hoi Williene,
    Gelukkig dat je nog lang niet uitgeblogd ben ! Wij met z'n allen blij:) Ik ga gewoon rustig op het recept van de speculaaskoekjes wachten............gewoon spannennd !

    Groetjes Gea
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 nov 2012 om 20:32
    Leuk om te horen, Elise! Inderdaad, het nadeel van dit soort recepten is het gebrek aan groenten. Ik eet tussendoor ook heel wat groenten en ook als lunch, dus dan kun je 's avonds wel eens zo'n gerecht eten. Je zou er bijv. extra groenten in kunnen doen of er bijv. broccoli naast kunnen koken.

    Succes ermee!

    Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 nov 2012 om 20:30
    Hoi Gea,

    Fijn om te horen, inderdaad dus iets langer in de oven. Ik ga het recept even aanpassen. Voor speculaaskoekjes is het recept vrijwel hetzelfde, maar ik kom nog met een echt recept. Je zou dit echter prima kunnen gebruiken.

    Fijn dat je er begrip voor hebt! En ik heb nog zo ontzettend veel inspiratie dat ik nog lang niet uitgeblogd ben ;-)

    Bedankt weer!

    Groetjes, Williene
  • Dicky Leeuwestein
    Dicky Leeuwestein donderdag 22 nov 2012 om 19:44
    Ik heb je een award gegeven Willine. Kijk maar op mijn blog dan zie je het!
    Groet Dicky
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 nov 2012 om 20:34
      Ha Dicky, ik ben heel benieuwd, maar ik kan je blog niet vinden?

      Groetjes, Williene
  • JOLANDA
    JOLANDA donderdag 22 nov 2012 om 18:20
    Hoi Williene ik heb vanavond je recept gemaakt. Met een paar kleine aanpassingen. Ik had er spercieboontjes bij in gedaan en ipv ananas (die ik niet had) perzikjes. Ik vond het erg lekker.

    Groetjes Jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 nov 2012 om 20:33
      Zo, dat is snel!! Leuk hoor ;-) Fijn dat het heeft gesmaakt, en goed idee van de spercieboontjes!

      Groetjes, Williene
  • Gerda
    Gerda maandag 12 jan 2015 om 11:05
    Dit heerlijke recept al vaak gemaakt en valt goed in de smaak hier! Nu heeft mijn man de wens om een keer chicken tonight saté te eten, zou ik dan dit recept kunnen gebruiken en ipv de kerrie zelfgemaakte satésaus kunnen toevoegen? Wie heeft dit al eens geprobeerd?
  • Smakelijck maandag 12 jan 2015 om 11:51
    Goed om te lezen! Ik denk dat dat wel moet lukken, ben wel benieuwd eigenlijk ;-) Laat je weten of 't lukt?
  • Ludy
    Ludy donderdag 02 apr 2015 om 13:50
    Vanmiddag gemaakt,toprecept!
    • Smakelijck donderdag 02 apr 2015 om 21:32
      Dankje!
  • Mieke
    Mieke donderdag 28 mei 2015 om 20:23
    Heerlijk recept, vanavond gegeten. De kinderen houden niet van paprika, deze weggelaten en bosuitjes toegevoegd, smaakte prima.
    • Smakelijck vrijdag 29 mei 2015 om 10:01
      Goed om te lezen, Mieke!
  • Bertha Bastiaannet
    Bertha Bastiaannet woensdag 06 jan 2016 om 13:21
    Mijn complimenten voor dit heerlijke recept, net zoals al je andere recepten. 3 boeken heb ik van je en al veel complimenten gehad van mijn baksels, vooral de carrotcake. ik wens je veel succes in het komende jaar en hoop dat je nog een boek uit brengt. Groeten.
    • Smakelijck woensdag 06 jan 2016 om 15:16
      Leuk om te lezen, Bertha! In maart kun je mijn nieuwste boek verwachten ;-)
  • Melia
    Melia woensdag 25 jan 2017 om 08:53
    Kan ik de creme fraiche vervangen door slagroom? Heb nog slagroom open staan in de koelkast een geen creme fraiche;) Alvast bedankt voor je reactie. Hartelijke groet, Melia
    • Smakelijck woensdag 25 jan 2017 om 10:06
      Ja hoor, dat verwacht ik wel. Succes!
  • Janita
    Janita vrijdag 10 mrt 2017 om 12:05
    Hoi, Kan je ook iets anders doen i.p.v. de creme fraiche? Ik mag namelijk geen zuivel product. Groetjes, Janita
    • Smakelijck zaterdag 11 mrt 2017 om 18:57
      Je zou haverroom kunnen proberen?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190